2000 OK + 1000 DE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

2000 OK + 1000 DE

Post autor: tomekjar »

Jako, że w razie nieparzystej ilości graczy będę miażdżył samodzielnie, a nie przedstawioną już na tym forum rozpiską Krasie + O&G, postanowiłem połączyć 2 najbardziej przegięte armie w jeden sojusz. Oto i one:

Tyrant 296
-Heavy Armour, Luck Gnoblar, Sword Gnoblar
-Mawseeker
-Tenderiser
-Wyrd Necklace

Butcher 180
-Skull Mantle
-Jade Lion

Butcher 180
-Bangstick
-DS

Butcher 180
-DS
-DS

3 Bulls 105

3 Bulls 105

21 Gnoblars 42

8 Gnoblar Trappers 48

3 Ironguts 144

4 Ironguts 242
-Standard Bearer
-Look Out Gnoblar
-Warbanner

4 Ironguts 227
-Standard Bearer
-Look Out Gnoblar

2 Leadbelchers 110

Gorger 75

Gorger 75

Sorceress 182
-General
-2nd magic lvl
-Dark Steed
-Wand of Kharaidon

Noble 150
-BSB
-Heavy Armour, Sea Dragon Cloak
-Cloak of Dark Souls
-Sword of Might

5 Dark Riders 90

5 Dar Riders 107
-Musician

5 Harpies 65

5 Shades 70

Menghil Manflayers (8+1) 344

Dobra, zaraz usłyszę jakie to słabe i w ogóle czemu nie powinienem tym grać, ale może są jakieś uwagi w miarę konstruktywne ;) Szczególnie do Ogrów, bo DE to byście od razu zmienili mi tak, że bym rozpiski nie poznał :P
Obrazek

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Ogry masz ok :D .
Ja bym inaczej skonfigurował przedmioty na bohaterach. Skoro masz w armii i Jade Lion i Mawseekera to nie widzę powodu, żeby nie było tych dwu zabawek na jednym gostku - Tyranie. Jak masz T6 to Wyrdstone nie jest taki potrzebny a głupota na Ld9 na najważniejszym gościu w armii boli - grasz DE to wiesz :lol2: . Rzeźnikowi możesz dać wtedy Siegebreakera - dodatkowe S7 w armii i dobra pała na czołgi. Musisz tylko znaleźć 5 pkt (pozostałe 25 to Wyrdstone i Luck-Gnoblar).

Maciek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Normalnie gram Gobboskami bez orków, albo Lizakami. Ale gobboski są już zaklepane dla mojego sojuszu z Dwarfami (tak gram, jak jest parzyście), a Lizaki niestety trzyma "Most Wanted: Dead or Alive" osoba w Łodzi, więc nie mam do nich dostępu :evil:

Co do proponowanych zmian: Nie wiem, czemu chcesz szukać jeszcze 5 pkt... Koszt Butchera się nie zmieni, a zmiana Necklace na Jade Lion to tylko dodatkowe 5 punktów, czyl Sword Gnoblar :P Inna sprawa, że niezbyt mi się podoba nieposiadanie Warda... Bo z Necklacem mam szansę odbić smoczurka nawet, a bez niego jestem bezsilny. A 1 butcher i tak idzie z Tyrantem, więc byłby to ten z Jade Lionem ;)

Z drugiej strony ten Siege Breaker...
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

tomekjar pisze:Noble 150
-BSB
-Heavy Armour, Sea Dragon Cloak
-Cloak of Dark Souls
-Sword of Might
Fenomenalne. Testuje BSB w Scoucie od jakiegoś czasu i jestem zadowolony. Żeby jeszcze za każdym razem teren dopisał.
Masz na niego trochę mało Shadów, ale na testy Ci wystarczy.

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

IMO ward na tyrancie to MUS! ogolnie fajna rozpa tylko ja bym na bullsach dal dodatkowe bronie :) o DE sie nie wypowiem bo sie nie znam :oops:

ODPOWIEDZ