Dire Wolf a sprawa Polska...

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

żal.pl
jak cały ten temat... nie zmienia to faktu, że nie udowodnisz mi, że tak nie jest... bo w AB słowem o tym nie napisali :roll:
ST to War Machine. I to jest wszystko co trzeba na ten temat wiedzieć.
noo masz rację... więc zastosujmy do niego wszystkie zasady war machinów... a nie tylko te 'fajne' :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Akurat rozwiązanie 50% ran na czołgu = 50% punktów jest kompromisem, bo naprawdę jest to taka rzecz, że można ciągnąć w jedną i drugą.

@Reyki - żal.pl ; nie chce mi się tego komentować :D jak dla mnie możesz tymi czołgami nie robić nic i grać jak plew, ale to przy 2óch 600 pkt. nie do ruszenia dla mnie. I to nie z powodu takiego, że się do czołgu dobrać nie mogę, ale z takiego, że nie mam czym - smok lub treeman w WE to 1,25 rany statystycznie na rundę. Jeżeli ja bym rzucał same 6ki, a ty 1ki na sava to nawet ci czołg z łuczników ustrzelę, ale to wcale nie świadczy, że jakiś plewny jest. Generuj punkty pary bezpiecznie to nic się twoim czołgom nie stanie. Stary czołg to był plew, natomiast nowy dzięki T6 i 1+ save jest gięty.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Co by nie mówić czołg to plew ale jedyny sensowny plew w rarach, co powiecie o nowych HE na 3 smokach??? słabe??? a teraz niech im zabierają np połowę lotu czy ruchu jeśli mają np. połowę ran albo spada im nie wiem hmm ws czy T..... czołg piłują a zwykła chuka go zjada.. osobiście nie boli mnie to że tanka da sie pokroić ale jak kroić to całego a nie połowę.. później olać gniota bo i tak nic nie zrobi a 150 jest należy sie jak psu kiełbasa?? za co sie pytam za co te 150 że troche karoserie pokaleczyłem a crew tank ma inżynier to crew!!!!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

tia
maszyna,wyplaca impacty jak rydwan...nawet do tylu

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

co powiecie o nowych HE na 3 smokach??? słabe???
A co powiesz na imperium na 10 czołgach :shock:

50% za połowę ran na czołgu jest sensownym kompromisem. Jak choćby zasada, że za zabicie załogi hellcannona jest tylko połowę punktów.
Wbić 5 ran w model 6T i 1+save to ciężkie zadanie. Wbicie 10 ran w wielu przypadkach jest praktycznie niemożliwe (bo nie wszystkie armie posiadają great cannony i stonethrowery).
Wszystkie inne duze modele msą warte połowę punktów za połowę ran - czemu steamtank ma być wyjątkiem?
Upieranie się, że to w 100% War Machine i trzeba go całego zniszczyć to zwyczajny RL. Taki sam, jak niszczenie czołgu w hth automatycznie, bo nie ma załogi.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Jankiel pisze:
co powiecie o nowych HE na 3 smokach??? słabe???
A co powiesz na imperium na 10 czołgach :shock:

Wbić 5 ran w model 6T i 1+save to ciężkie zadanie.
10 tanków to poważne punkty ja mowie o 3 smokach na 2 tysiące 2 elfickie + dogsowy a co do tanka ja tam nie płacze w sumie :lol2: ale jest też coś takiego jak no armour save (doom diver), biegacz lizacki(też ładnie kroi), głupia banschee i bsb(ślicznie blokują tanka na całą grę) wymieniać by bez końca, nie ma armii która nie da mu rady a jak ktoś twierdzi inaczej to jest płaczkiem żałosnym płaczkiem nikogo nieobrażając

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak tank jest taki plewny to przestancie go wystawiac - ciagle narzekacie ze tak latwo go rozwalic.. nic dziwnego.. jak nagle kazde imperium posiada conajmniej jeden czołg to kazdy gracz zastanawia sie czym by takiego bydlaka rozwalic.. i ma cos w rozpisce na niego, bo inaczej nie miałby zadnych szans z takim imperium. (smoka moga ubic lucznicy lub inne lzejsze strzały... a tanka trzeba zabijac czyms co ma duza sile - nie kazda armia posiada takie zabawaki)

moze czołg to najlepszy rare.. ale nikt nie każe wam grac na maxie rarów :)

ps. a co do smoków HE - 3 smoki nigdy Ci sie nie zmieszcza na 2k
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Jankiel pisze: Wszystkie inne duze modele msą warte połowę punktów za połowę ran - czemu steamtank ma być wyjątkiem?
Bo tylko ST na połowie ran do warzywo. Równie dobrze można by ustalić,że jak zejdzie mu te 5 ran to ściągamy ze stołu.
Jankiel pisze:Upieranie się, że to w 100% War Machine i trzeba go całego zniszczyć to zwyczajny RL.
Taki sam jak ustalenie tych 50%.

Rozumiem, że trzeba było to uściślić. Rozumiem, że ls doszła do jakiegoś kompromisu. Nie rozumiem tylko czemu faworyzując wszystkie inne armie a dając tak ostro po dupie graczom imperium ( tzn pewnie rozumiem - brak silnego lobby imperialnego w ls).

Mimo, że jak wiecie gram WE, mimo że jak wspomniał Scimi nie mam jak ugryźć ST, uważam takie uściślenie za głęboko niesprawiedliwe dla imperium.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Christos pisze:
Rozumiem, że trzeba było to uściślić. Rozumiem, że ls doszła do jakiegoś kompromisu. Nie rozumiem tylko czemu faworyzując wszystkie inne armie a dając tak ostro po dupie graczom imperium ( tzn pewnie rozumiem - brak silnego lobby imperialnego w ls).

Mimo, że jak wiecie gram WE, mimo że jak wspomniał Scimi nie mam jak ugryźć ST, uważam takie uściślenie za głęboko niesprawiedliwe dla imperium.
Never Ending Story.

Twierdzenie, że członkowie LS zajmują się osłabianiem armii (jednostek) którymi nie grają (z którymi nie umieją sobie poradzić) (niepotrzebne skreślić), jest już na stałe wpisane w folklor intelektualny battlowych for internetowych.
Tym niemniej jest to stwierdzenie równie obraźliwe co głupie.
Mam i gram Imperium, mam i gram Krasnoludami, nawet Orkami bez klopy i DD się nie ruszam, czekając na Godota (FAQ GW) staram się propagować granie rozsądne, a nie RAW.

LS, nie zajmuje się wzmacnianiem armii którymi grają jej członkowie, kosztem innych armii, które nie mają „swojego lobby”.

Takie stwierdzenia skłaniają mnie do pewnej opryskliwości.

Tym niemniej.. .

Wesołych Świąt i wystawiania w Nowym Roku zarówno 3 smoków jak i 10 ST na 2K.
Żeby nikogo nie dyskryminować.
Żeby Armiom żyło się lepiej.
Wszystkim.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

LS, nie zajmuje się wzmacnianiem armii którymi grają jej członkowie, kosztem innych armii, które nie mają „swojego lobby”.
Ta a ja mam skrzydełka i umiem latać, bądźcie konsekwentni skoro stwierdziliście że steam to war machine i jest za niego połowa to niech będą połowy za wszystkie war machiny i na odwrót, i nie raz (sory, ale inaczej nie da sie tego powiedzieć) o logice, bo co logicznego ma np BSB z tarczą i lanca a co on ten sztandar w dupie trzyma???wkurza mnie juz podejście LS :evil: .

To było ostrzeżenie.

Poproszę o zachowanie jakiegoś w miarę niezerowego poziomu dyskusji. Flejm flejmem, w końcu fora są od spinania się, ale wulgaryzmy i chwyty ad personam proponuję sobie darować. Serio. Nie tylko dlatego, że mamy okres świąteczny. ;) -- Tomash

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Nikt ci nie każe grac na turniejach w Polsce.
Możesz grać w garażu z 2 kumplami i stworzyć nawet steam tanka za 100punktów z 20 WO - nikt ci nie zabroni.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kołek pisze:
Ta a ja mam skrzydełka i umiem latać, bądźcie konsekwentni skoro stwierdziliście że steam to war machine i jest za niego połowa to niech będą połowy za wszystkie war machiny i na odwrót, i nie pierdolcie(sory, ale inaczej nie da sie tego powiedzieć) o logice, bo co logicznego ma np BSB z tarczą i lanca a co on ten sztandar w dupie trzyma???wkurza mnie juz podejście LS :evil: .
ojojoj - biedni, uciskani Imperialiści, których armia ostatnio 2 mastery z rzędu wygrała

Wszyscy jesteście bandą plew czepiającą się wszystkiego dla samego czepiania. Odp.. się od LS i Uściśleń, bo to nudne jest. Jak ja byłem na LS to było narzekanie na łuk u BSB, a teraz te same osoby płaczą, że za połowę tanka jest połowa punktów. Weźcie nie psujcie innym świąt tym smęceniem. Jak ktoś nie może zrozumieć tej elementarnej rzeczy, że nikt nie wydaje uściśleń pod konkretne armie czy graczy to chyba jest mu coś źle z głową.
Sorry, za ostry ton na święta, ale już nie mogę tego czytać ze spokojem.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Błażej pisze:
żal.pl
jak cały ten temat... nie zmienia to faktu, że nie udowodnisz mi, że tak nie jest... bo w AB słowem o tym nie napisali :roll:
ST to War Machine. I to jest wszystko co trzeba na ten temat wiedzieć.
noo masz rację... więc zastosujmy do niego wszystkie zasady war machinów... a nie tylko te 'fajne' :)
Czy ty masz problemy z myśleniem...?
Jest wiele zasad w armybookach do poszczególnych armii, które działają odmiennie od zasad ogólnych zawartych w Rule Book. Masz kompleks i stosujesz nadinterpretację, to Twój problem... Tak samo można by interpretować, że skoro jest wykorzystane w opisach ST "chariot", tzn. że niszczy S7, a nie jest tak. Bo Opis chariot dotyczy sposobu poruszania. Zacznij czytyać teksty i opisy jednostek w całości, a nie bawić si ę w wyrywanie pojedynczych słow z kontekstu.
PS kolejną maszyną bez załogi jest Warp Lighting Cannon i co??? łyso...?

Przepraszam Was wszyscy inni poważniejsi za taki komentarz, ale jestem po całym dniu sprzątania i mnie poniosło... :);)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kołek pisze:
Ta a ja mam skrzydełka i umiem latać, bądźcie konsekwentni skoro stwierdziliście że steam to war machine i jest za niego połowa to niech będą połowy za wszystkie war machiny i na odwrót, i nie pierdolcie(sory, ale inaczej nie da sie tego powiedzieć) o logice, bo co logicznego ma np BSB z tarczą i lanca a co on ten sztandar w dupie trzyma???wkurza mnie juz podejście LS :evil: .
No to na szczęście różnimy się, mnie takie wypowiedzi raczej rozbawiają niż irytują.
Irytacja wynika z kłopotu jaki sprawia udowodnienie, że uściśleń nie „robię pod siebie”.
Skoro uważacie, że robię pod siebie, to cóż… Wesołych Świąt!
Nie wiem co trzyma w dupie BSB, nie sprawdzałem.
Miłego latania w Nowym Roku!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Scimitar pisze:Wszyscy jesteście bandą plew czepiającą się wszystkiego dla samego czepiania.
Może zanim następnym razem napiszesz 'wszyscy' to sprawdź czy aby na pewno

Zdrowych i spokojnych
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

;)

bsb hajelfów to inny przyapdek, on tak świeci sam z siebie, że nie potrzebuje mieć sztandaru, ale przeżuty i tak daje dlatego mozę mieć lance i tarcze czy tam grejta ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Wydaje mi sie ze ta dyskusja do niczego nas nie doprowadzi.
Czolg jest dobry i wiadomo o tym wszystkich i osobiscie uwazam ze zasady takie jakie ma sa kompromisowe dla obu stron i nikogo nie krzywdza.
wzajemne oskarzanie nic nie da.
Tak jak juz ktos to wczesniej powiedzial, jesli czolg jest warzywem to go nie uzywajcie.
Wesolych.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

nie pierdolcie(sory, ale inaczej nie da sie tego powiedzieć) o logice, bo co logicznego ma np BSB z tarczą i lanca a co on ten sztandar w dupie trzyma???wkurza mnie juz podejście LS
Napisałem już co nas skłoniło do takiej decyzji. Nie mam zamiaru o tym dyskutować z ludxmi, którzy od urodzenia znają się na wszystkim i wszystko wiedza najlepiej..
I zupełnie nie interesuje mnie, co jakiś Kołek sobie na ten temat mysli.
PS kolejną maszyną bez załogi jest Warp Lighting Cannon i co??? łyso...?
Łyso w ch... Warp lighting jest chariotem.
Irytacja wynika z kłopotu jaki sprawia udowodnienie, że uściśleń nie „robię pod siebie”.
Olej to. Jestesmy w Polsce :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

LS ma moje pelne poparcie :) nie sluchajcie malkontentów... jest typ czlowieka ktory nawet majac zasade w swojej armii ze na 2+ wygrywa bitwe, chcialby do tego re-roll ;)

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Zwróciłem uwagę na to, że często wspomina się tutaj o "kompromisie", dzięki któremu mamy 1/2 punktów za steam tanka. Eee.. proszę mi przypomnieć co znaczy słowo kompromis, bo straciłem pewność siebie. Czy mam rozumieć, że kompromis ze strony LS oznacza uznanie inżyniera za załogę? Hm.. no wielkie dzięki. Przecież to wcale nie wynika z opisu czołgu i jest przecież rzeczą dyskusyjną. Czy też może przejawem dobrej woli jest brak zasady o niszczeniu czołgu siłą 7 i więcej... no, przecież w AB wcale nie jest jasno napisane, że czołg jedynie porusza się jak rydwan. Aaa.. już wiem! Kompromisem jest możliwość zadawania impaktów walce, bez szarży! He, he... no dzięki, uratowaliście moją interpretację zasad.
Nie, nie nażekam. Przymykam oko, zagryzam wargi i z uśmiechem gram z ludźmi, którzy korzystają na "polskim" rozumieniu zasad Warhammera. Naprawdę. Tyle tylko, że w Anglii nie ma takiego tematu, a grając po klubach jakoś nigdy, nikt mi połowy za czoł nie policzył. No, ale Anglia to przecież nie Polska. Bo przecież co w ojczyźnie Warhammera mogą wiedzieć o tej grze?
Pozdrawiam krzykaczy i Wesołych Świąt życzę:)
Ostatnio zmieniony 23 gru 2007, o 16:01 przez szkodnik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ