Nie uwieżę, jak nie zobaczę, o ile AS 2+ i regenka to normalne, o tyle WS na 2+!!! Nie wierzę, że na wszystko. Pozdrawiam i życzę większego morale.;dlord z savem na 2+, wardem na 2+ i regenką (da się takiego złożyć, na dodatek zawsze wali po inicjatywie i ma siłę 6)
WE vs nowe DE
Moderator: Gremlin
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nie wiem po co ta panika? Czy nie ma wśród leśnych elfów jednostek, których DE muszą się obawiać? Wszystko da się ubić lub wystrzelać ,co ma współczynniki (pamiętam z WFRP ;d).
Nie ward na 2+ a invert ward zależny od siły. Na siłe 4, 4+ warda, na siłę 5 3+, na siłę 6 2+ :p Tylko czego nie zabije taki lord co miałoby 4 lub mniej siły ;P Do tego regenka i konwencjonalny save na 1+
U wood elfów chyba tylko waye tudzież jakiś herowardancer tudzież zwykli wardancerzy mają szanse go zabić Jeśli szarżują.
U wood elfów chyba tylko waye tudzież jakiś herowardancer tudzież zwykli wardancerzy mają szanse go zabić Jeśli szarżują.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
- Jacek_Azael
- Masakrator
Tylko i aż Waye i WD. Ja zawszę biorę 10 wayów i wiem, że potrafią wystrzelać ciężką kawalerię, na 10 rzutów mam średnio cztery "6". Inna sprawa, że potrafią też nic nie zrobić, ale nie można wiedzieć co się wydarzy w rzutach.
-"Jakbym wiedział, że jutro umrę, to dzisiaj położył bym się w trumine" ;p
żadna jednostka u WE nie jest w stanie przeżyć szarży COK... tylko wardancer z wardem na 4+ może próbować szczęścia, ale też oddział zostanie ostro zredukowany. Bólem WE jest to, że większość jednostek na zabójczą szarże COK musi wybrać hold a nie flee...
IMO kocioł będzie dość mocnym dopalaczem... Będzie dało się bez niego grać, ale z nim BG/COK/Egzegi są nie do przejścia. Na turniejach będzie to obowiązek, jeżeli ktoś chce zając dobre miejsce.
IMO kocioł będzie dość mocnym dopalaczem... Będzie dało się bez niego grać, ale z nim BG/COK/Egzegi są nie do przejścia. Na turniejach będzie to obowiązek, jeżeli ktoś chce zając dobre miejsce.
To jest wrzut na dupie, którego trzeba z magii będzie usunąć lub lifetakeraTylko i aż Waye i WD. Ja zawszę biorę 10 wayów i wiem, że potrafią wystrzelać ciężką kawalerię, na 10 rzutów mam średnio cztery "6". Inna sprawa, że potrafią też nic nie zrobić, ale nie można wiedzieć co się wydarzy w rzutach.
Śmiem wątpić w to, że 4 COK'ów w szarży zabije Drzewo...jarlaxle17 pisze:żadna jednostka u WE nie jest w stanie przeżyć szarży COK...
Słyszałem, że smok DE ma nie zajmować slota hero. Prawda to?
Mocno naciągana teza...ja przyjmuje Treemanem szarze Bretonskiej lancy i wytrzymuje ją ( z pomocą Bsb ) a przeciez kawa bretonska nalezy do najlepszych....żadna jednostka u WE nie jest w stanie przeżyć szarży COK...
Treeman może spłynąć nawet jak nie dostanie rany. Wystarczy trochę pecha przy rzucie na stubborna. Natomiast 5-6 COK'ów Treeman jest w stanie wciągnąć nosem w 2-3 tury walki bądź wybijając do nogi bądź robiąc im fear outnumber.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Trzeba się po lasach kryć, strzelać do DE, i pokazać im ich miejsce w szeregu, czyli za "O.K." (żart;d).Tylko i aż Waye i WD. Ja zawszę biorę 10 wayów i wiem, że potrafią wystrzelać ciężką kawalerię, na 10 rzutów mam średnio cztery "6". Inna sprawa, że potrafią też nic nie zrobić, ale nie można wiedzieć co się wydarzy w rzutach.
To jest wrzut na dupie, którego trzeba z magii będzie usunąć lub lifetakera
A tak na poważnie, uważam osobiście, że WE nadal będą najlepszymi z elfów, oraz jedną z lepszych armii w WFB. Ale to tylko moje osobiste zdanie.
W ten oto sposób podsumowałeś całą taktykę tej armii w jednym zdaniuJacek_Azael pisze:Trzeba się po lasach kryć
- Jacek_Azael
- Masakrator
Napisałem, że to żart. ;d
A gra wygląda inaczej? Idziesz regularnymi klockami do przodu, czy kitrasz się w lesie wykorzystując zasadę skirmish i czekasz aby udeżyć kiedy bedzie odpowiednia chwila?
- Jacek_Azael
- Masakrator
Fakt, nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam.
I dobrze że jest taka armia w WFB, jest przynajmniej oryginalna i klimatyczna, wkońcu co to za świat Fantasy bez klasycznych leśnych elfów
- Corvus Albus
- Kretozord
JA to podsumuje tak:
Do tej pory WE jechało tymi swoimi brokułami DE, ale nadszedł czas zemsty i lepiej się zaszyjcie w tych swoich szałasach bo idziemy po Was ~!!!!
Do tej pory WE jechało tymi swoimi brokułami DE, ale nadszedł czas zemsty i lepiej się zaszyjcie w tych swoich szałasach bo idziemy po Was ~!!!!
ja tam gram jednymi i drugimi wiec mi wsio ryba mówiąc szczerze...Do tej pory WE jechało tymi swoimi brokułami DE, ale nadszedł czas zemsty i lepiej się zaszyjcie w tych swoich szałasach bo idziemy po Was ~!!!!
- Jacek_Azael
- Masakrator
Marzenia ściętej głowy............ Ściętej dosłownie i w przenośni ;pCytat:
lepiej się zaszyjcie w tych swoich szałasach bo idziemy po Was
Lecz nawet tam, nasza magia was dosięgnie...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nie martw się o mnie, z Corvusem będę miał okazję zagrać, jesteśmy z jednego miasta i do jednego klubu przychodzimy.
Jak tylko wyjdą nowe DE, topór zostanie wykopany i............Zwycięzca może być tylko jeden.
Jak tylko wyjdą nowe DE, topór zostanie wykopany i............Zwycięzca może być tylko jeden.