Witam! Od dluzszego czasu zastanawialem sie nad szczurami az w koncu postanowilem je zbierac jako moja kolejna armie... Jestem teraz w okresie kupowania woja jak i rowniez czekania do nowej edycji ale przez ten czas chcialem sobie czyms pograc, dlatego postanowilem stworzyc rozpiske ktora bym mogl grywac z kazdym praktycznie przeciwnikiem... Oto ona:
1 * Warlord @ 184 Pts
General; Great Weapon; Shield
Warpstone Armour [35]
Warpstone Amulet [25]
Bands of Power [25]
1 Chieftain @ 149 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Storm Banner [75]
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Storm Daemon [25]
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
25 Clanrats @ 210 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; champion
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
25 * Stormvermin @ 335 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; champion
War Banner [25]
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
20 Clanrat Slaves @ 44 Pts
Musician
20 Clanrat Slaves @ 44 Pts
Musician
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners @ 35 Pts
2ndWeapon
5 Poison Wind Globadiers @ 50 Pts
Poison Wind Globe
5 Poison Wind Globadiers @ 50 Pts
Poison Wind Globe
5 Warplock Jezzail teams @ 100 Pts
Jezzail; Pavise
5 Warplock Jezzail teams @ 100 Pts
Jezzail; Pavise
7 Gutter Runners Tunnelling Team @ 119 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
7 Gutter Runners Tunnelling Team @ 119 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 168
Total Army Cost: 2244
Rozpa jak widac nie jest az taka kopia standardu skavenskiego... Mam warlorda czyli w wiekszosci przypadkow LD 10... Liderka chcialem aby byla w mojej armii wysoka bo bez tego z moimi rzutami na LD bym daleko nie pojechal... Warlord mial byc stosunkowo tani (nie to co dzwonek ), mial dawac Ld, mial byc przezywalny czasem uderzyc... Storm banner jest raczej w takiej armii oczywisty gdyz klockow jest sporo, wiadomo 2 elektrykow, maja wyciagac kostki czy scrole aby czasem band of power weszly jak bedzie potrzeba, poza tym scrole wiec wiemy wszyscy po co sa... Stormvermini moze i sa drodzy jak na szczury ale maja klimat, fajne modele i moim zdaniem sa spoko... Reszta raczej wiadoma, 7 tuneling teama gdyz zawsze mi ginelo paru od jakis zablakanych pociskow... Prosze o jakies propozycje zmian, zastanawialem sie nad Monkami i Censerami ale jakos mi nie leza, poza tym wtedy moja sila strzelecka maleje... Prosze o komentarze i sugestie
Szczury 2,25k
Szczury 2,25k
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Stormvermini może i mają klimat, ale są straszliwie plewni. Zawsze mi uciekają, kiedy nimi gram, dzielniejsi bywają już niewolnicy. Kosztują cie ponad 300pkt, jak na standardy skaveńskie to dużo.
Plague monki mają tą zaletę, że nie panikują przy ostrzale i są świetnym przetrwalniiem dla herosów.
Plague monki mają tą zaletę, że nie panikują przy ostrzale i są świetnym przetrwalniiem dla herosów.
Moze i sa dziadowi, ale ja jestem strasznie przezorny i jak ktos mi mowi ze cos jest slabe to ja i tak to wyproboje i chce wykrzesac z tego jak najwiecej... Wiec stormy zostaja napewno...Stormvermini może i mają klimat, ale są straszliwie plewni
Ale grasz na warlordzie czy na dzwonku? Ja mam w wiekszosci przyadkow LD 10 wiec az tak zle nie jest... Slavy no coz, jak maja generalska liderka rzeczywiscie potrafia byc odwaznym miesem armatnim...Zawsze mi uciekają, kiedy nimi gram, dzielniejsi bywają już niewolnicy.
Jestem tego w pelni swiadomy, ale zauwaz ze moj lord jest o wiele wiele tanszy od standardowego wiec moglem sobie pozwolic na takie smaczki jak stormvermini... Poza tym widze w nich potencjal...Kosztują cie ponad 300pkt, jak na standardy skaveńskie to dużo.
To prawda, T4 i nawet niezle przebicie niewatliwie czynia z nich oddzial lepszy od stormow, ale AS na 3+ w CC i WS 4, czynia moj oddzial bardziej przezywalny w combacie... Poza tym Monki maja frenzy a do tego potrzebni byliby mi NR jako screen... Przez to musialbym miec 3 oddzialy NR bo jednych musialbym poswiecic jako screen wiec co za tym idzie musze dodac kolejnych clanratow a tego nie chce... Monki sa rowniez specialem a ja lubie miec 2x jezzaile na rozne twarde rzeczy a wiem rowniez ze 2x tuneling team potrafi wygrac bitwe wiec nie ma opcji... Dzieki za sugestiePlague monki mają tą zaletę, że nie panikują przy ostrzale i są świetnym przetrwalniiem dla herosów.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
fajna koncepcja, żeby jej nie psuć to tylko kilka uwag
imo warpstone armour ssie, bo sejw na 4+ jest słaby, a nikt nie bije po lordzie nie mając pewności że go nie wciągnie, więc 35pkt w plecy. Lepsza kombinacja ench. shield i heavy armour i zaoszczedzamy tym sposobem 19pkt
dalej to wywalić po jednym globku, żeby nie panikować jakimś odginaniem etc., wtedy mamy juz 39pkt + resztka punktów która ci została w rozpiski (bodajże 6) no i dorzucasz do oddziałów po jednym jezzie i jest si
Pozdrawiam
Bartek
imo warpstone armour ssie, bo sejw na 4+ jest słaby, a nikt nie bije po lordzie nie mając pewności że go nie wciągnie, więc 35pkt w plecy. Lepsza kombinacja ench. shield i heavy armour i zaoszczedzamy tym sposobem 19pkt
dalej to wywalić po jednym globku, żeby nie panikować jakimś odginaniem etc., wtedy mamy juz 39pkt + resztka punktów która ci została w rozpiski (bodajże 6) no i dorzucasz do oddziałów po jednym jezzie i jest si
Pozdrawiam
Bartek
Moje szczury juz sie grzeja na nowa edycje wiec i tak narazie nie gram zbytnio, w kazdym badz razie ta rospiska juz dawno poszla w odstawke i jest lepiej dostosowana zeby chociaz cokolwiek zrobic DE czy innych demonom... W kazdym badz razie dzieki za porady...