We 2250 BP+R
We 2250 BP+R
Jako, że od dłuższego czasu bardzo powolutku myślę i zaczynam bawić się WE, chcialem prosić o opinie o tej rozpie
Wardancer Highborn
Blades of Loec
Stone of Crystal Mere
Annoyance of Netligs/Moonstone of the Hidden Ways (nie wiem co lepsze)
Spellsinger
2x scroll
Spellsinger
1x scroll (lub staff of sorcery)
BSB
Asyendis Bane
HoD
3x 10 Glade Guards
Champion
2x 5 Glade Riders
2x8 Dryad
2x5 Wild Riders
2x8 Wardancers
Musicians
Great Eagle
6 Waywatchers.
Drzewa nie chcę, bo nie podoba mi się figurka, zresztą teraz i tak 150000 rzeczy je kroi. Myślę nad podinwestowaniem w magie ale nie wiem czy się opłaca.
Wardancer Highborn
Blades of Loec
Stone of Crystal Mere
Annoyance of Netligs/Moonstone of the Hidden Ways (nie wiem co lepsze)
Spellsinger
2x scroll
Spellsinger
1x scroll (lub staff of sorcery)
BSB
Asyendis Bane
HoD
3x 10 Glade Guards
Champion
2x 5 Glade Riders
2x8 Dryad
2x5 Wild Riders
2x8 Wardancers
Musicians
Great Eagle
6 Waywatchers.
Drzewa nie chcę, bo nie podoba mi się figurka, zresztą teraz i tak 150000 rzeczy je kroi. Myślę nad podinwestowaniem w magie ale nie wiem czy się opłaca.
Release the Przemcio!
Jak na początek WE fajna rozpa, dobra zwłaszcza na Twoich woch - tak myślę, zdecydowanie netlingi lepsze. Po co czempion? i tak nie uratuje magów jeśli będziesz ich trzymał w gg. Rozpa w stylu szybko tanio tesco - to co lubię.
Bardzo fajna rozpa, gram na bardzo podobnej Tylko, że z drzewem. Zastanów się nad slotem lorda - spellweaver to opcja znakomita, alter również. WD jest także dobry. Ma jednak i swoje minusy.
+
Zmienia wardancerów w jednostkę, która naprawdę całkiem nieźle kroi kloce. Co więcej bohaterowie rywala jeszcze mocniej muszą na nich uważać (challenge, netlingi, blades of loec)
Jako jedyny z lordów może mieć i pierdolnięcie i ITP i niezłe wardy.
-
Może nie wejść do walki.
Może z dużą łatwością zejść od mocnego ostrzału zanim zrobi cokolwiek.
Alter jest lepszy bo to pewniak (zawsze do walki wlezie i rywala złapie), lecz nie ma wbudowanego ITP no i nie ma większych szans z klocami.
A spellweaver daje nam opcję magiczną, nad którą się zastanawiasz. Także jeśli magia to ze spellweaverem w roli lorda.
Jeśli natomiast już WD lord to zdecydowanie netlingi a nie kryształ.
To oczywiście czyste IMHO, a nie próba mędrkowania
+
Zmienia wardancerów w jednostkę, która naprawdę całkiem nieźle kroi kloce. Co więcej bohaterowie rywala jeszcze mocniej muszą na nich uważać (challenge, netlingi, blades of loec)
Jako jedyny z lordów może mieć i pierdolnięcie i ITP i niezłe wardy.
-
Może nie wejść do walki.
Może z dużą łatwością zejść od mocnego ostrzału zanim zrobi cokolwiek.
Alter jest lepszy bo to pewniak (zawsze do walki wlezie i rywala złapie), lecz nie ma wbudowanego ITP no i nie ma większych szans z klocami.
A spellweaver daje nam opcję magiczną, nad którą się zastanawiasz. Także jeśli magia to ze spellweaverem w roli lorda.
Jeśli natomiast już WD lord to zdecydowanie netlingi a nie kryształ.
To oczywiście czyste IMHO, a nie próba mędrkowania
Myślałem o alternatywnych wersjach herosów i tak:
Opcja numer 2:
Spellweaver
3x Scroll
BSB
Alter ze Stonem i Helmem
Noble z Wardem (wtedy daje eternali)
Opcja numer 3:
Spellweaver
3x scroll
Wardancer noble z Moonstonem
@ksch
pomysl na gole 5 wildów Ci zabralem
Opcja numer 2:
Spellweaver
3x Scroll
BSB
Alter ze Stonem i Helmem
Noble z Wardem (wtedy daje eternali)
Opcja numer 3:
Spellweaver
3x scroll
Wardancer noble z Moonstonem
@ksch
pomysl na gole 5 wildów Ci zabralem
Release the Przemcio!
W sumie jedyne zmiany wprowadzasz w herosach, więc... Przetestuj sobie na spokojnie opcję różne i sam stwierdzisz, którą Ci się najlepiej gra.
Widzisz wszyscy Ci radzą takich lordów...
A ja proponuje lorda za 242 pkt, który daje LiDerkę z zestawem:
HoDA, SoCM, AoN, do tego zwykły GW, LA, Sh.
Koleś w oddziale tancerzy z bsbkiem, który ma albo warbanner i spite z terrorem lub Broszkę + biting blade'a po prostu gniotą.
No, ale każdy gra jak lubi.
pozdro
Widzisz wszyscy Ci radzą takich lordów...
A ja proponuje lorda za 242 pkt, który daje LiDerkę z zestawem:
HoDA, SoCM, AoN, do tego zwykły GW, LA, Sh.
Koleś w oddziale tancerzy z bsbkiem, który ma albo warbanner i spite z terrorem lub Broszkę + biting blade'a po prostu gniotą.
No, ale każdy gra jak lubi.
pozdro
Ja to ostatnio gram na zwykłym lordzie z 2rakiem bow loren i bodkinsami, z wyczerpywalnym wardem na 3+, wsadzonym do 8 wardancerów z muzykiem i czempionem, a z nimi sobie biega bsb z hodą i gniotą ostro w cc a jak nie gniotą to zdejmują sobie 1-3 wariorów, BK, KO, DP na turę.
Panowie o czym my rozmawiamy?
gniota w combacie? kogo? chyba zwyklych rycerzy i to jak szarzuja... pieski, knightow chaosowych czy obecnych BK unikaja jak ognia chyba ze faktycznie szarzuja [a i tak zastanawiasz sie 10 razy zanim to zrobisz bo jak w pierwszej nie przebijesz to kaplica ]...liczac na same KB to troche za malo...
choc oczywiscie WD to zajefajny unit to jednak zbyt wrazliwy jak to na co go stac... szkoda troche ze maja tak mala przezywalnosc obecnie...
3 scrolle przy 4 kostkach to jest obecnie nic... kazda nowa armia masakruje magia i to zwyklymi pociskami[ chocby demony [ jak juz lorda caddy to 4 scrolle [miesci sie w BP ]
mi czempionowie na lucznikach sprawdzaja sie wysmienicie. jak juz lucznicy zwiewaja to albo unit uderzeniowy przeciwnika jest u nas [ wiec i tak dupa] albo uciekasz od paniki i przewaznie jestes gdzies blisko krawedzi [ wiec i tak dupa ] a tak masz zawsze trafianie o jeden lepiej i nigdy nie dostaniesz outnumber fear od szaarzujacego lorda na smoku [ zawsze to +1 za przewage i +1 za szereg czyli w najgorszym wypadku na -4 stoimy lub lepiej jak gienio w poblizu ]
mimo ze drzewko dostaje w dupe od sporej ilosci rzeczy to takze w rownej ilosci pomaga jak nie w wiekszej...
no i daj czempionow na wardancerach... czasem zdaza sie ze jest czelendz ktorego nie chcesz bo jest lepszy cel dla Twojego lorda/nobla...
gniota w combacie? kogo? chyba zwyklych rycerzy i to jak szarzuja... pieski, knightow chaosowych czy obecnych BK unikaja jak ognia chyba ze faktycznie szarzuja [a i tak zastanawiasz sie 10 razy zanim to zrobisz bo jak w pierwszej nie przebijesz to kaplica ]...liczac na same KB to troche za malo...
choc oczywiscie WD to zajefajny unit to jednak zbyt wrazliwy jak to na co go stac... szkoda troche ze maja tak mala przezywalnosc obecnie...
3 scrolle przy 4 kostkach to jest obecnie nic... kazda nowa armia masakruje magia i to zwyklymi pociskami[ chocby demony [ jak juz lorda caddy to 4 scrolle [miesci sie w BP ]
mi czempionowie na lucznikach sprawdzaja sie wysmienicie. jak juz lucznicy zwiewaja to albo unit uderzeniowy przeciwnika jest u nas [ wiec i tak dupa] albo uciekasz od paniki i przewaznie jestes gdzies blisko krawedzi [ wiec i tak dupa ] a tak masz zawsze trafianie o jeden lepiej i nigdy nie dostaniesz outnumber fear od szaarzujacego lorda na smoku [ zawsze to +1 za przewage i +1 za szereg czyli w najgorszym wypadku na -4 stoimy lub lepiej jak gienio w poblizu ]
mimo ze drzewko dostaje w dupe od sporej ilosci rzeczy to takze w rownej ilosci pomaga jak nie w wiekszej...
no i daj czempionow na wardancerach... czasem zdaza sie ze jest czelendz ktorego nie chcesz bo jest lepszy cel dla Twojego lorda/nobla...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Po kolei
Mam 2 caddych, co daje mi 9 DD według (4 kostki+5 za 3 scrolle) (euro, ale pewnie dam 4 scrolla na BP)
Gdyby nie było limitu magii, to pewnie weaver z wand of wych elm,+2 caddich.
Drzewa nie chcę, bo nie widzę ładnej figsy.
Nie wiem skąd wziąć punkty na WD
Mam 2 caddych, co daje mi 9 DD według (4 kostki+5 za 3 scrolle) (euro, ale pewnie dam 4 scrolla na BP)
Gdyby nie było limitu magii, to pewnie weaver z wand of wych elm,+2 caddich.
Drzewa nie chcę, bo nie widzę ładnej figsy.
Nie wiem skąd wziąć punkty na WD
Release the Przemcio!
według mnie treeman teraz trochę słabawy sie zrobił ponieważ od wszytkich nowych armii czyli HoCh DL DE VC mało robi lepiej te prawi 300 pkt wykorzystać w odginacze lub dopakowanie speciali
a co do lorda ja nadal i nie zmiennie gram tancerzem z netlingami blades of loec i amber of pendant taki cham sam kroi wraithy albo trzyma coś co ma 4 czy 5 CR wystarczy zadbać aby przeciwnik nie oddawał i jest tip top
jeśli chodzi o dowódce w tancerzach popieram pasiaka
a co do lorda ja nadal i nie zmiennie gram tancerzem z netlingami blades of loec i amber of pendant taki cham sam kroi wraithy albo trzyma coś co ma 4 czy 5 CR wystarczy zadbać aby przeciwnik nie oddawał i jest tip top
jeśli chodzi o dowódce w tancerzach popieram pasiaka
Pasiak gniotą gniotą - ale od boku.
Na kohortexie zjechałem nurglowców z warbanerem i dwoma magami szarżą tancerzy z noblem od przodu, tancerzy i wildów od tyłu i po zabawie, (mało co a łucznicy by doszli jeszcze od boku ). KB albo bodkinsy to jedyna opcja na te bydlęcia niestety.
Na kohortexie zjechałem nurglowców z warbanerem i dwoma magami szarżą tancerzy z noblem od przodu, tancerzy i wildów od tyłu i po zabawie, (mało co a łucznicy by doszli jeszcze od boku ). KB albo bodkinsy to jedyna opcja na te bydlęcia niestety.
albo z innymi WE...
Drzewko ok ale tylko jedno...
Drzewko ok ale tylko jedno...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned