Czym to jest pomlowane??

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Czym to jest pomlowane??

Post autor: BoB miniatures »

Czy potrafi ktoś powiedzieć farby jakiej firmy i które konkretnie (chodzi o nazwy) zostały użyte do pomalowania tego saurusa?

http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... 914356.jpg

http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... 93fd41.jpg

byłbym bardzo wdzięczny.

zdawało mi się że to:

camo green
camo green + rotting flesh
rotting flesh
rotting flesh + skull white
skull white

ale nie jestem pewien...

PS: macie jakąś dobrą paletę barw, bo na googlu to niby wszystkie są produkcji citadel, a każda farba ma w każdej palecie inny kolor...

pozdrawiam :wink:

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

heh mistrzem będzie ten co ci to opisze hehe tysiące możliwości
na pewno to nie rotting bo to za ciemne, rotting jest baaaardzo jasny ... na oko wygląda mi to na mieszankę 3 zieleni z dodatkiem brązu w zacienionych miejscach a brzuszek to już 50% rottinga i tej zieleni ze skóry.
nie uzyskasz ładnych cieni i takiego efektu stosując podawane przez ludzi kolory a do tego jakiej farbki użyli ... co ja małego chemika mam w oczach ? , ponieważ takie efekty uzyskuje się długimi latami ćwiczeń i zapamiętywania wcześniejszych efektów.
polecam farbki valleyo! nic innego! ale pewnie kolejnych 10 osób poleci co innego
siedź i mieszaj farbki aż uzyskasz taki efekt jak na zdjęciu niue ma innej rady chce tylko zauważyć ze skóra gada to 4 odcienie i ładny blending co raczej farbka sama w sobie ci nie da

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Keith pisze:Gretchin Green A couple of Ogryn Flesh washes into the recesses. Gretchin + Camo 1:2 mix (approx) Gretchin + Camo 1:1 mix (approx) Grectchin + Camo mix + Bleached adding little amounts till I was happy with the final highlight. Then I glazed a mix if Scab Red with a little Black in to the Shaded areas to give it a little warmth. Hope that helps
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

kurka jak zawsze niezawodny :D
ja tylko dodam od siebie ze to nie saurus tylko skink :P
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ