Witam Szanownych Forumowiczów!
Wybieram się na turniej i mam nadzieję w końcu ugrać jakieś sensowne miejsce.
(Wiem, że gram VC i powinno byc to łatwe... jednak dla mnie tak nie jest)
Poniżej przedstawiam moją rozpiskę.
W zamyśle miała to być sama piechota (oprócz wilków), jednak brak Grave Guardów powoduje, że do boju wyruszają Black Knighci.
Rozegrałem kilka bitew w podobnym układzie jednostek ale nigdy nie był on taki jak przedstawiony poniżej.
(Inaczej złożeni herosi; proxy GG zamiast BK; Wrighty albo Varg, nigdy razem, itp.)
Wyniki były różne ale ich średnia (10 bitew?) to ok 13:7 dla mnie, a chciałoby się więcej.
Proszę Was, byście pomogli mi w doszlifowaniu rozpiski, może cos wyrzucić, zmienić przedmioty na vampirach, itd.
Z chęcią przeczytam wasze opinie na temat ochrony generała, bo niestety w wielu bitwach ginie, a nie wiem jak go dobrze uchronić.
(Wystawiałem go z koroną i Awatarem; chowałem po lasach i oddziałach, a jednak bywało, że ginął w 2-3 turze...)
Czekam na Wasze opinie.
Vampire Counts Army 2500pts
Vampire Lord 445pts
Add Mlvl, Dark Acolyte, Master of Black Art, Avatar of Death (HW&Sh)
Skull Staff, Helm of Commandment
Wight King 170pts
BSB, skeletal steed, barding, Sword of Kings, The Gem of Blood
Necromancer 105pts + 100pts
Knows Vanhel's Danse Macabre, 2xDS Ride on Corps Cart with Balefire
5 Cairn Wrights 275pts
Banshee
Varghulf 175pts
12 Black Knights 421pts
FCG, barding, Banner of Barrows
20 Grave Guards 305pts
FCG, HW&Sh, Royal Standar of Strigos
20 Skeleton Wariors 205pts
FCG, HW&Sh, War Banner
15 Crypt Ghouls 128pts tutaj Corps Cart, co daje nam objętościowo 25 modeli
Ghast
10 Crypt Ghouls 88pts
Ghast
2x5 Dire Wolves 80pts
97 Models
2497 Points
Cast Dice: 9 Miasma of Deathly Vigour
Dispel Dice: 5 2xDS (Skull Staff, Corps Cart)
A tu gdyby ktoś wolał rozpiskę w excelu:
VC 2500pts
Ja bym się co prawda zdecydował na troszkę inne ustawienie core, ale i tak jest ok. Przyciąć tu, przyciąć tam i za varghulfa masz Blood knightów z hatem hahaha.
Poważniejąc, to polecam ci zamienić tylko Gem of blood na enchanted shield u BSB. Na dłuższą metę jest lepszy. Poza tym po cóż ci hate na GG? Oni raczej nie są maszynką do mielenia mięsa. Daj im WB.
Będę trzymał kciuki za wysokie miejsce - nie wystawiłeś w końcu drakenhoffa ^^
Poważniejąc, to polecam ci zamienić tylko Gem of blood na enchanted shield u BSB. Na dłuższą metę jest lepszy. Poza tym po cóż ci hate na GG? Oni raczej nie są maszynką do mielenia mięsa. Daj im WB.
Będę trzymał kciuki za wysokie miejsce - nie wystawiłeś w końcu drakenhoffa ^^