Pytania co do Vc
Moderator: misha
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Wg nowego FAQa do DE, eternal hate działa tak jak hate co turę, również na mounta.
Per analogia z mountem pod VC lordem może być podobnie.
Per analogia z mountem pod VC lordem może być podobnie.
czyli można przyjąć, że zombie dragon w 1 turze walki ma rerolle z hate'a take?
z beguile to jednak rzeczywiście była by przesada gdyby na smoka działało
pozdr
z beguile to jednak rzeczywiście była by przesada gdyby na smoka działało
pozdr
rewelacja co prawda będę musiał wydać 25 punktów na hate'a tylko dla tej 1 tury rerolli dla zombie dragona, bo używam dreadlancy, ale nie wydaje mi się, żeby cokolwiek ustało taką szarżę - niewiele przeżywało szarżę jak jeździł na helsteedzie
pozdr i dzięki za pomoc
pozdr i dzięki za pomoc
Wampirkami próbuję grać dopiero od niedawna i mam takie pytanko. Czy da się pograć tą armią (balancing patch bez restricted) z postaciami złożonymi maksymalnie na walkę. Tzn. przy założeniu że ma się niewiele kostek mocy i nie przebije się nimi przez kostki dispela i scrolle przeciwnika. Czy taka armia ma w ogóle sens. Pytam w kontekście grania np. takiej bitwy parowej gdzie nasz sojusznik nie nastawia się w ogóle na magię a nasze kostki mocy same nie wystarczą. Daje coś takiego radę?
oczywiście że daje radę... nie jest to tak mocne jak czarujące Wampiry, bo magia jest u nich bardzo ważna, ale każdy może grać jak mu się podoba
na dobrą sprawę jeśli sojusz jest odpowiednio uzupełniający się to każda kombinacja powinna przejść
pozdro
na dobrą sprawę jeśli sojusz jest odpowiednio uzupełniający się to każda kombinacja powinna przejść
pozdro
ja zawsze wystawiam walczącego lorda i nie zamienil bym go na czarującego za żadne skarby. Wskrzeszanie ton ghouli jest skuteczne, ale zrezygnowalem z jedynego wampira, który tym się paral, bo dla mnie to nie w tym tkwi "fun factor".
Owszem czasem mi się lord sypnie, ale uwielbiam przepychać nim klocki przeciwnika z bohaterami w środku w 1 turę
jest też tyle opcji skladania tych bohaterów, że napewno sam dojdziesz co Ci się najbardziej podoba po paru bitwach!
pozdr
Owszem czasem mi się lord sypnie, ale uwielbiam przepychać nim klocki przeciwnika z bohaterami w środku w 1 turę
jest też tyle opcji skladania tych bohaterów, że napewno sam dojdziesz co Ci się najbardziej podoba po paru bitwach!
pozdr
Myter - dostajesz tylko 1 bonus, niezależnie od ilości wampirów z tym bloodlinem.
Mikel - biegnij szybko po wight lorda! u mnie wymiata i nie pamiętam kiedy mu nie wyszedl przynajmniej 1 killing blow na bitwę na jakimś wrogim bohaterze
ja swojego wystawiam z mieczem i accursed armor, jeżdżącego na koniku dla większego save'a (i ofc ruchu ) w regimencie grejwów z +1 do hita. sprawdza się wyśmienicie.
pozdr
Mikel - biegnij szybko po wight lorda! u mnie wymiata i nie pamiętam kiedy mu nie wyszedl przynajmniej 1 killing blow na bitwę na jakimś wrogim bohaterze
ja swojego wystawiam z mieczem i accursed armor, jeżdżącego na koniku dla większego save'a (i ofc ruchu ) w regimencie grejwów z +1 do hita. sprawdza się wyśmienicie.
pozdr
-
- Mudżahedin
Jakiego sejva ma taki wight king na koniuz bardingiem i z Acursed armor?? Mi AB pokazuje 0+ ale to chyba jakis blad jest...
ma sejwa na 2+
Mam kilka pytań odnośnie Blood Drinker'a.
1)Czy możliwe jest regenerowanie ran na innym herosie przebywającym w tym samym oddziale co używający go wampir?
2)Czy zregenerowane za jego pomocą rany wplywają na CR?
3)Czy zregenerowane za jego pomocą jednostki mogą atakowac w tej samej turze w której zostały zregenerowane?
1)Czy możliwe jest regenerowanie ran na innym herosie przebywającym w tym samym oddziale co używający go wampir?
2)Czy zregenerowane za jego pomocą rany wplywają na CR?
3)Czy zregenerowane za jego pomocą jednostki mogą atakowac w tej samej turze w której zostały zregenerowane?
rosja ma racjerosja pisze:Myter - dostajesz tylko 1 bonus, niezależnie od ilości wampirów z tym bloodlinem.
pozdr
a na powyzsze nie wiem
edit. kolega ponizej uzywajac cytatu, przeonal mnie jednak do waszej wersji. dzieki
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, o 17:36 przez Gasior, łącznie zmieniany 1 raz.
always Vampire