OnG na 1999

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

OnG na 1999

Post autor: Yahoo82 »

Szykuje się turniej w nietypowym dla mnie formacie 1999pts. Skleciłem coś takiego:

Unnamed1999 Pts - Orcs & Goblins Army

1 Black Orc Big Boss @ 157 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]
Sword of Might [10]
1 Boar @ [0] Pts

1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
Choppa; Battle Standard
Shinguards of Sneaky Shino [30]
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]

1 Night Goblin Shaman @ 125 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Yan Khel Mushroom [15]
Dispel Scroll [25]

2 Snotlings @ 40 Pts <-- miejscówka dla szamana

5 Trolls @ 200 Pts

2 Wolf Chariot + załogant @ 126 Pts

20 Black Orcs @ 323 Pts <-- tu wchodzi BSB
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Gholan [25]

10 Savage Boyz @ 105 Pts <-- przeszkadzajka, ew. lecą na łuczników/kuszników
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Musician

5 Goblin Wolf Riders @ 76 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 76 Pts
Spear; Short Bow; Shield; Musician

21 Orc Big 'Uns @ 275 Pts <-- miejsce dla generała
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Morks Spirit Totem [50]

25 Night Goblins @ 104 Pts
Shield; Musician
1 Fanatic @ [25] Pts

1 Doom Diver @ 80 Pts

1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully

2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4 + 3/2 z totema + DS + ew. jankiel
Models in Army: 118
Total Army Cost: 1997

Był już pierwszy test z WE. Największą wadą jest mała mobilność tej armii. Brakuje czegoś, co pognałoby przez stół, ale niestety posiadam tylko 6 Boar boyzów, więc ich nie wystawię.
Antymagia jest silna, w magii moge liczyć tylko na IFki, w walce mam 2 klocki idące na waaagh do przodu. Park stabilny.
Trolle zdały wszystkie testy głupoty na Ld8 więc zaryzykuję (nic innego i tak nie wystawie na te punkty z R).
NG mi tu średnio pasują... Gdyby tak dopchac jeszcze fanatyka lub dwóch to chociaż maszyn popilnują. Chyba, że wymienię ich na 15 error boyzów (tylko że oni panikuja maszyny z bullym).
Fasty są do dupy, ale z WE to one nie miały prawa się spłacić.

Jakieś porady?
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

po co ten 2 lvl. szansa na ifke jest taka jak na miscast, jak sam sobie antymagie wysadzisz to troche smutno bedzie. za to fanol wchodzi chociazby
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Z porad jedna: nie ma gdzie punktow wrzucac, kup BB. Ja jestem bardzo zadowolony, juz pare razy na nich gralem.
Z drugiej strony zostawia to BO na pastwe szalonego Ld8, ale jak to mowia no risk no fun.

Bardzo ladna rozpiska, nic bym nie zmienial.

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

GoblinNadGobliny pisze:po co ten 2 lvl. szansa na ifke jest taka jak na miscast, jak sam sobie antymagie wysadzisz to troche smutno bedzie. za to fanol wchodzi chociazby
No w ostatniej bitwie weszła 2 x IF'ka i jeden miscast (rzucane na 3 kościach). Ale z tym lvlem to pomysł jest... Do przemyślenia.
swieta_barbara pisze:Z porad jedna: nie ma gdzie punktow wrzucac, kup BB. Ja jestem bardzo zadowolony, juz pare razy na nich gralem.
Z drugiej strony zostawia to BO na pastwe szalonego Ld8, ale jak to mowia no risk no fun.
Miałbym zbędne 300zł to bym dokupił, ale przeprowadzka kaskę spiła :) Może coś się uda na allgeropodobnych portalach kupić. Póki co walczą BO - są fajne i klimatyczne :) No i 40 magic ataków z S5 + 3 z S6 w szarży robi wrażenie :D
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Yahoo82 pisze:Miałbym zbędne 300zł to bym dokupił, ale przeprowadzka kaskę spiła :) Może coś się uda na allgeropodobnych portalach kupić. Póki co walczą BO - są fajne i klimatyczne :) No i 40 magic ataków z S5 + 3 z S6 w szarży robi wrażenie :D
Na papierze :P

ODPOWIEDZ