PlayMini Of The Month - maj
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
A czy na przyklad heros moze robic za championa ???
Mam priesta zaczetego i moglbym go skonczyc
De facto podchodzi pod championa imperialnej piechoty
Mam priesta zaczetego i moglbym go skonczyc
De facto podchodzi pod championa imperialnej piechoty
pozwoliłbym ci
no i juz zaczelo sie kombinowanie... kurcze czego w temacie sie nie rozumie? ma byc czempion odzialowy do Twojej armii... nie na jebaj nie dla kolegi ale dla Ciebie... chyba o to chodzi zeby motywowac do pomoalowania w koncu swojej armii a nie ... Panowie prosze bez jaj i do roboty...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Na Sokara, ale naspamowali
Po kolei...
Mordheim: jak najbardziej OK. Swoją drogą zapomniałem dopisać Mordheima do listy "pasujących" systemów, ale to głównie dlatego, że zasad nie znam i nie wiem jak tam jest z czempionami.
Konfrontacja: jeśli pasuje na czempiona oddziału WFB (podstawka!), jak najbardziej może być bazą do konwersji.
Warmachine: ciężko. Znaczy, figurka man-sized jest jeszcze do przełknięcia (podstawka i wyposażenie, again!). Robokurczak i inne steampunkowe świństwa NIE NADAJĄ SIĘ na czempiona oddziału WFB. Patrz też niżej.
Sławek: taki koleś jako szef oddziału np. DoW-owych duelistów z pistoletami (przykład specjalnie dla Ciebie, Kerim ) jest jak najbardziej OK. Byle pasował klimatem do WFB i był legalny - czyli podstawka i wyposażenie (ciekawe ile razy będę to musiał jeszcze powtórzyć?). To ostatnie oznacza, że bolter i power armor nie pasują.
Heros: ma być czempion oddziału, czy to naprawdę tak trudno zrozumieć? Heros będzie tematem innym razem (może następnym)
Zacytuję tutaj Szamanka, bo najwyraźniej nie do wszystkich dociera:
Swoją drogą proponuję, żeby każda praca miała swój osobny temat (a co, stać nas na to ) z podanym tutaj tylko linkiem. Oddzielimy rozmowy na temat konkretnych prac od rozmów na temat konkursu
Gablota w FiF przygotowana, jutro zaniosę wydrukowany "plakat" na tło.
Po kolei...
Mordheim: jak najbardziej OK. Swoją drogą zapomniałem dopisać Mordheima do listy "pasujących" systemów, ale to głównie dlatego, że zasad nie znam i nie wiem jak tam jest z czempionami.
Konfrontacja: jeśli pasuje na czempiona oddziału WFB (podstawka!), jak najbardziej może być bazą do konwersji.
Warmachine: ciężko. Znaczy, figurka man-sized jest jeszcze do przełknięcia (podstawka i wyposażenie, again!). Robokurczak i inne steampunkowe świństwa NIE NADAJĄ SIĘ na czempiona oddziału WFB. Patrz też niżej.
Sławek: taki koleś jako szef oddziału np. DoW-owych duelistów z pistoletami (przykład specjalnie dla Ciebie, Kerim ) jest jak najbardziej OK. Byle pasował klimatem do WFB i był legalny - czyli podstawka i wyposażenie (ciekawe ile razy będę to musiał jeszcze powtórzyć?). To ostatnie oznacza, że bolter i power armor nie pasują.
Heros: ma być czempion oddziału, czy to naprawdę tak trudno zrozumieć? Heros będzie tematem innym razem (może następnym)
Zacytuję tutaj Szamanka, bo najwyraźniej nie do wszystkich dociera:
Pasiak: wykadruj zdjęcia.Szaman pisze:a ja mam giganta zaczetego... moze robic za czempiona ogrow?
apeluje o zdrowy rozsadek
Swoją drogą proponuję, żeby każda praca miała swój osobny temat (a co, stać nas na to ) z podanym tutaj tylko linkiem. Oddzielimy rozmowy na temat konkretnych prac od rozmów na temat konkursu
Gablota w FiF przygotowana, jutro zaniosę wydrukowany "plakat" na tło.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
bo to powergamersi są - zaraz kombinują jak wystawić araona jako czempionano i juz zaczelo sie kombinowanie... kurcze czego w temacie sie nie rozumie?
no nie wiem, dodać takiemu brodę, i zaraz wyjdzie Haos Dwarf.Tomash pisze:Robokurczak i inne steampunkowe świństwa NIE NADAJĄ SIĘ na czempiona oddziału WFB.
P.S - nie jestem pewien, czy "wynoszenie" WIP'u jest dobrym pomysłem - boję się że się rozlezie temat. Chociaż... Ale zebrane w jednym miejscu łatwiej porównywać, a to nie bez znaczenia. Z drugiej strony można operować linkami... zagubiłem się. Wstawię tu, zawsze można przeżucić.
A ja mam nastepujace pytanko :
Mam figsa gamezona (bedzie robil za championa lucznikow) ale caly comand mam zamiar robic na zlaczonej (potrojnej) podstawce (zeby sie sztandar nie przewracal i latwiej bedzie transportowac etc.) .
Czy musze robic championa na sztyftach zeby do konkursu byl na pojedynczej czy moge zrobic na potrójnej ,a potem dokleje sobie sztand i muzyka ???
Mam figsa gamezona (bedzie robil za championa lucznikow) ale caly comand mam zamiar robic na zlaczonej (potrojnej) podstawce (zeby sie sztandar nie przewracal i latwiej bedzie transportowac etc.) .
Czy musze robic championa na sztyftach zeby do konkursu byl na pojedynczej czy moge zrobic na potrójnej ,a potem dokleje sobie sztand i muzyka ???
Kerim: nie widziałeś cryxowych kuraków do Warmachine najwyraźniej. W dużym skrócie to nijak nie da się z nich zrobić chaos dwarfów - no chyba, że po przetopieniu
Szczurek: i tak będziesz malował na sztyftach. Ale chyba nikt się nie oburzy, jeśli zaprezentujesz model na potrójnej podstawce. Albo najlepiej od razu cały command
Szczurek: i tak będziesz malował na sztyftach. Ale chyba nikt się nie oburzy, jeśli zaprezentujesz model na potrójnej podstawce. Albo najlepiej od razu cały command
-
- Kretozord
No chaos dwarfów sie nie da zrobić ale podnosimy dzióbek nawiercamy go i mamy samobieżnego trzęsigruntaTomash pisze:Kerim: nie widziałeś cryxowych kuraków do Warmachine najwyraźniej. W dużym skrócie to nijak nie da się z nich zrobić chaos dwarfów - no chyba, że po przetopieniu
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Ty się śmiejesz...Nehan pisze:A czy będą rozkładówki z playmini miesiąca i roku?
http://images20.fotosik.pl/290/24cead23ba121be0.jpg
Pierwotna wersja plakatów imprezy, autorstwa Alexandra z forum GV
Nawet taki ChD jak Marcin Galoch nie wystawi szejkera jako czempionaNo chaos dwarfów sie nie da zrobić ale podnosimy dzióbek nawiercamy go i mamy samobieżnego trzęsigrunta
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ech, Alexander... raz na miesiąc wchodzę na forum 40k na NG, pierwszy raz napisałam tam jakiegoś posta, a Alexander wyskakuje zaraz z tekstem: "Czy to ty jesteś ta...".Tomash pisze:Ty się śmiejesz...Nehan pisze:A czy będą rozkładówki z playmini miesiąca i roku?
http://images20.fotosik.pl/290/24cead23ba121be0.jpg
Pierwotna wersja plakatów imprezy, autorstwa Alexandra z forum GV
Niektórym kobiet brakuje, jak widać tj. mam na myśli teraz ten plakat
Ej, mi się ten plakat podoba! Nie jest oficjalnym plakatem imprezy wyłącznie z powodu *khem* wymiarów *khem* i małej "powagi".
A Alexander ma bodajże 15 lat, mi w tym wieku też kobiet brakowało
A Alexander ma bodajże 15 lat, mi w tym wieku też kobiet brakowało
Powiem więcej, mi w tym wieku tylko kobiet brakowałoTomash pisze:A Alexander ma bodajże 15 lat, mi w tym wieku też kobiet brakowało
nie wnerwiaj mnie, bo wezmę i zrobię. Ehh... kiedy ja to wszystko zrobię....Tomash pisze:Kerim: nie widziałeś cryxowych kuraków do Warmachine najwyraźniej. W dużym skrócie to nijak nie da się z nich zrobić chaos dwarfów - no chyba, że po przetopieniu
Pytanie.
Czempion Oddziału oznacza, że:
a) figurka może być z dowolnego systemu byleby pasowała do WFB,
b) mogę wystawić czempiona z dowolnego systemu świata WFB, np. trenera drużyny BloodBowla?
Od nastu miesięcy powoli maluję swoją drużynę BB orków, a ten konkurs byłby doskonałą motywacją do skończenia całości.
Czempion Oddziału oznacza, że:
a) figurka może być z dowolnego systemu byleby pasowała do WFB,
b) mogę wystawić czempiona z dowolnego systemu świata WFB, np. trenera drużyny BloodBowla?
Od nastu miesięcy powoli maluję swoją drużynę BB orków, a ten konkurs byłby doskonałą motywacją do skończenia całości.
Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky Guma the 5th
a) Powtarzajcie za mną: legalny czempion do jakiegoś oddziału z obecnych (legalnych) armii WFB; podstawka (jak oddział) i legalne wyposażenie (chociaż czempion nie musi mieć koniecznie jak reszta oddziału)
b) Osobiście jestem za (a dałoby się go na czas konkursu włożyć w kwadratową podstawkę?).
b) Osobiście jestem za (a dałoby się go na czas konkursu włożyć w kwadratową podstawkę?).