Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Andrzej »

Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.

Czy SH byliby wystawiani? Myślę, że jak najbardziej tak! Za 10 łuków mamy 5 SH, którzy z AS 2+ mogą przyjąć sporo, a jak na swoją cenę uderzenie mają całkiem niezłe, 5A z s5 i przerzutem na hita +koni i niewrażliwość na restrike od light units pozwoliłoby na spokojne ogarnięcie śmietnika. Poza tym w końcu byłaby możliwość wystawienia jakiegokolwiek wsparcia, poza orłami. Pomyślcie, jak zajebiście byłoby zamiast 50 łuków wystawić 40 + 2x5 SH ! Dałoby to naprawdę spore możliwości, w końcu byłby oddział do flankowania i wspomagania WL. Bo na razie dopiero od 2600+ można się pokusić o 5 DP, wcześniej po prostu nie ma dla nich miejsca :/
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Andrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.
Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciał :-k 8-[ :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

pewnie sprzedaż ich się załamała po tym jak zostali niesłusznie wydelegowani do corów, więc pewnie kiedyś tam wrócą w pełnej chwale. Cóż po 6 edycji gdzie SH byli jedynym wystawialnym corem ich populacja znacznie spadła, więc zwyczajna elfia szlachta stała się elitą, teraz mieli czas na rozmnażanie więc znów będzie ich dużo ;)

Ja bym tam grał na hordzie SH :mrgreen: :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Karlito, wydaje mi się że Andrzej miał na myśli obniżenie progu wyłącznie u HE - tak jak miało to miejsce w 7 ed, gdzie ilość corów równał się 1+ do 2k ;)

Andrzej, masz rację, szkoda tylko że nie wyjdziemy z tym poza teorie.. Póki co.

To kiedy nowa księga? :)
Za rok może dwa :P
Wisła Kraków.

Andrzej
Pan Spamu

Karlito pisze:
Andrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.
Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciał :-k 8-[ :mrgreen:
Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HE :roll:

Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.

No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Andrzej pisze:
Karlito pisze:
Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HE :roll:

Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.

No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów :)
No faktycznie Andrzej, Ty jesteś specjalistą od merytorycznych postów :roll:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Andrzej
Pan Spamu

Wiem, nie musisz mi tego uświadamiać.

Ukalez pisze:Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.
To prawda, ciekaw jestem, co zrobią z VC. Mam nadzieję, że zabiorą im recast popychaczki i urealnią koszt ghouli. Recast wskrzeszania może zostać, nie zaburza on tak gry jak popchnięcie 3 oddziałow w jedną fazę magii no i jest on bardzo charakterystyczny dla VC :)

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Ja tam miejsce na DP znajduję na 2400 bez problemu. He mają bardzo dobrą księgę. Trzeba tylko czasami poświęcić granie swoim starym ogranym schematem i pocisnąć koncepcją zupełnie odwrotną.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Karlito pisze:
No faktycznie Andrzej, Ty jesteś specjalistą od merytorycznych postów :roll:
To samo chciałem napisać ale stwierdziłem że przypilnujemy "merytoryczności" postów Andrzeja u nas 8)
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Andrzej
Pan Spamu

I sami walneliście właśnie dwa całkowicie z dupy posty, gratulacje :D
ainuin pisze:Ja tam miejsce na DP znajduję na 2400 bez problemu. He mają bardzo dobrą księgę. Trzeba tylko czasami poświęcić granie swoim starym ogranym schematem i pocisnąć koncepcją zupełnie odwrotną.
Tak, AB HE jest bardzo dobry, gdyby wszystkie armie były na poziomie HE, nowych orków, ogrów, goblinów, TK i bretki.

Apropo ciśnięcia nowa koncepcją, to kto niby ciśnie czym innym oprócz WL, arcy i łuków? :D Ok, Szwentasowi się udało, i za to szacun dla niego. Ale generalnie, jeżeli jakieś HE przebiją się do górnej połowy, to zawsze sa prawie identyczne :?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Andrzej jest spamerem ale to wina jego telefonu jak sam twierdzi :mrgreen: Po za tym dobrze mówi i przynajmniej , w przeciwieństwie do innych wie o czym mówi bo stoczył te kilkaset bitew HE. Żeby się "mądrzyć" na temat jakiejś armii to trzeba nią chwilę pograć...takie moje skromne zdanie...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

macie moze pdf-a z rb po polsku? szukałem ale znajduje tylko angielskie wersje.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Sytuacja taka: Przeciwnik ma więcej szaregów np. 4 i jest skanapkowany przez dwa odziały, jeden z przodu drugi z flanki. Oddziały te mają np. po 3 szeregi i zdejmują bonusy za szeregi przeciwnikowi i nie ma steadfasta. Ale nasze odciały dostały po dupie i przegrały combat. Teraz pytanie, czy mam steafast? Przeciwnik ma więcej szeregów ale został zaflankowany i ma zdjęte bonusy, czy to się ciągle liczy, że on ma więcej tych szeregów??
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Andrzej
Pan Spamu

Dalej ma steadfasta

Awatar użytkownika
Dulltran
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dulltran »

Zdjęcie bonusów za szeregi nie zabiera steadfasta (patrz rulebook). Tak więc jeśli przegrałeś combata w opisanym tutaj przypadku, a przeciwnik ma więcej szeregów, to nie masz steadfasta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Wystarczy że ma tyle samo szeregów a nie więcej żebyś stracił.
Potrzebny jest pełny szereg więcej niż przeciwnik żeby stać na steadfaście.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Czy z pity wciągam rydwan Bestii z automatu czy ma on test Inicjatywy załogi? Potrzebna szybka odpowiedz.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

diuk pisze:Czy z pity wciągam rydwan Bestii z automatu czy ma on test Inicjatywy załogi? Potrzebna szybka odpowiedz.
To jest jak z tankiem ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Rydwany i maszyny spadają do pitki z automatu.
Ja natomiast mam pytanie o talizman tzee... znaczy loeca :wink: , jego opis mówi, że przeciwnik zraniony atakiem użytkownika musi przerzucać wszystkie save'y. Jak długo utrzymuje się ten efekt? Do końca tury, czy dłużej. Zasady mówią tylko, że przerzuty trafień i zranień trwają tylko przez jedną turę, nie ma dokładnie mowy co się dzieje z przerzutami savów. Poza tym, co, jeśli model zraniony przez użytkownika loeca zostanie zaatakowany przez inny model - czy wtedy też będą przysługiwały przerzuty savów? Dodam, że mam polski AB (u Faberów ta wersja wyszła taniej niż angielska gdziekolwiek indziej), i zastanawiam się jak zasada tego przedmiotu brzmi w oryginale.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Zablokowany