Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.
Czy SH byliby wystawiani? Myślę, że jak najbardziej tak! Za 10 łuków mamy 5 SH, którzy z AS 2+ mogą przyjąć sporo, a jak na swoją cenę uderzenie mają całkiem niezłe, 5A z s5 i przerzutem na hita +koni i niewrażliwość na restrike od light units pozwoliłoby na spokojne ogarnięcie śmietnika. Poza tym w końcu byłaby możliwość wystawienia jakiegokolwiek wsparcia, poza orłami. Pomyślcie, jak zajebiście byłoby zamiast 50 łuków wystawić 40 + 2x5 SH ! Dałoby to naprawdę spore możliwości, w końcu byłby oddział do flankowania i wspomagania WL. Bo na razie dopiero od 2600+ można się pokusić o 5 DP, wcześniej po prostu nie ma dla nich miejsca :/
Czy SH byliby wystawiani? Myślę, że jak najbardziej tak! Za 10 łuków mamy 5 SH, którzy z AS 2+ mogą przyjąć sporo, a jak na swoją cenę uderzenie mają całkiem niezłe, 5A z s5 i przerzutem na hita +koni i niewrażliwość na restrike od light units pozwoliłoby na spokojne ogarnięcie śmietnika. Poza tym w końcu byłaby możliwość wystawienia jakiegokolwiek wsparcia, poza orłami. Pomyślcie, jak zajebiście byłoby zamiast 50 łuków wystawić 40 + 2x5 SH ! Dałoby to naprawdę spore możliwości, w końcu byłby oddział do flankowania i wspomagania WL. Bo na razie dopiero od 2600+ można się pokusić o 5 DP, wcześniej po prostu nie ma dla nich miejsca :/
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
![Anxious 8-[](./images/smilies/eusa_shifty.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
pewnie sprzedaż ich się załamała po tym jak zostali niesłusznie wydelegowani do corów, więc pewnie kiedyś tam wrócą w pełnej chwale. Cóż po 6 edycji gdzie SH byli jedynym wystawialnym corem ich populacja znacznie spadła, więc zwyczajna elfia szlachta stała się elitą, teraz mieli czas na rozmnażanie więc znów będzie ich dużo ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja bym tam grał na hordzie SH
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja bym tam grał na hordzie SH
Karlito, wydaje mi się że Andrzej miał na myśli obniżenie progu wyłącznie u HE - tak jak miało to miejsce w 7 ed, gdzie ilość corów równał się 1+ do 2k ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Andrzej, masz rację, szkoda tylko że nie wyjdziemy z tym poza teorie.. Póki co.
To kiedy nowa księga?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Za rok może dwa![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Andrzej, masz rację, szkoda tylko że nie wyjdziemy z tym poza teorie.. Póki co.
To kiedy nowa księga?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Za rok może dwa
Wisła Kraków.
Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HEKarlito pisze:Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.![]()
![]()
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.
No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
No faktycznie Andrzej, Ty jesteś specjalistą od merytorycznych postówAndrzej pisze:Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HEKarlito pisze:Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.![]()
![]()
![]()
Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.
No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Wiem, nie musisz mi tego uświadamiać.
To prawda, ciekaw jestem, co zrobią z VC. Mam nadzieję, że zabiorą im recast popychaczki i urealnią koszt ghouli. Recast wskrzeszania może zostać, nie zaburza on tak gry jak popchnięcie 3 oddziałow w jedną fazę magii no i jest on bardzo charakterystyczny dla VCUkalez pisze:Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.
I sami walneliście właśnie dwa całkowicie z dupy posty, gratulacje
Apropo ciśnięcia nowa koncepcją, to kto niby ciśnie czym innym oprócz WL, arcy i łuków?
Ok, Szwentasowi się udało, i za to szacun dla niego. Ale generalnie, jeżeli jakieś HE przebiją się do górnej połowy, to zawsze sa prawie identyczne ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Tak, AB HE jest bardzo dobry, gdyby wszystkie armie były na poziomie HE, nowych orków, ogrów, goblinów, TK i bretki.ainuin pisze:Ja tam miejsce na DP znajduję na 2400 bez problemu. He mają bardzo dobrą księgę. Trzeba tylko czasami poświęcić granie swoim starym ogranym schematem i pocisnąć koncepcją zupełnie odwrotną.
Apropo ciśnięcia nowa koncepcją, to kto niby ciśnie czym innym oprócz WL, arcy i łuków?
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Andrzej jest spamerem ale to wina jego telefonu jak sam twierdzi
Po za tym dobrze mówi i przynajmniej , w przeciwieństwie do innych wie o czym mówi bo stoczył te kilkaset bitew HE. Żeby się "mądrzyć" na temat jakiejś armii to trzeba nią chwilę pograć...takie moje skromne zdanie...
Sytuacja taka: Przeciwnik ma więcej szaregów np. 4 i jest skanapkowany przez dwa odziały, jeden z przodu drugi z flanki. Oddziały te mają np. po 3 szeregi i zdejmują bonusy za szeregi przeciwnikowi i nie ma steadfasta. Ale nasze odciały dostały po dupie i przegrały combat. Teraz pytanie, czy mam steafast? Przeciwnik ma więcej szeregów ale został zaflankowany i ma zdjęte bonusy, czy to się ciągle liczy, że on ma więcej tych szeregów??
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
To jest jak z tankiemdiuk pisze:Czy z pity wciągam rydwan Bestii z automatu czy ma on test Inicjatywy załogi? Potrzebna szybka odpowiedz.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Rydwany i maszyny spadają do pitki z automatu.
Ja natomiast mam pytanie o talizman tzee... znaczy loeca
, jego opis mówi, że przeciwnik zraniony atakiem użytkownika musi przerzucać wszystkie save'y. Jak długo utrzymuje się ten efekt? Do końca tury, czy dłużej. Zasady mówią tylko, że przerzuty trafień i zranień trwają tylko przez jedną turę, nie ma dokładnie mowy co się dzieje z przerzutami savów. Poza tym, co, jeśli model zraniony przez użytkownika loeca zostanie zaatakowany przez inny model - czy wtedy też będą przysługiwały przerzuty savów? Dodam, że mam polski AB (u Faberów ta wersja wyszła taniej niż angielska gdziekolwiek indziej), i zastanawiam się jak zasada tego przedmiotu brzmi w oryginale.
Ja natomiast mam pytanie o talizman tzee... znaczy loeca
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)