Galeria Imperium by Legion, up: artyleria
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Imperium by Legion
Cacy,cacy
Ale nie w moim guście - wolę jak rycerstwo imperialne wygląda jednolicie - jak zakon.
Twoja ekipa kojarzy mi się bardziej z bretonią.
Mimo to uważam, że przyjemne malowanie, śliczne podstawki i oryginalne wykonanie.
Oby więcej takich oddziałów na stołach
Ale nie w moim guście - wolę jak rycerstwo imperialne wygląda jednolicie - jak zakon.
Twoja ekipa kojarzy mi się bardziej z bretonią.
Mimo to uważam, że przyjemne malowanie, śliczne podstawki i oryginalne wykonanie.
Oby więcej takich oddziałów na stołach
Tyle tych kolorowych farbek się wala po stole, mają się zmarnować?
Założenie było takie, że Ostlandzka Liga Rycerska to luźne stowarzyszenie szlachty, skrzyknięte przez jakiegoś ambitnego kapłana Sigmara. Pewnie wielu z tych rycerzy należy lub należało do jakiś innych zakonów, ale trudna sytuacja w prowincji zmusiła do takich rozwiązań.
Tak sobie ubzdurałem
EDIT: Poza tym, często proksuję nimi Bretończyków
Założenie było takie, że Ostlandzka Liga Rycerska to luźne stowarzyszenie szlachty, skrzyknięte przez jakiegoś ambitnego kapłana Sigmara. Pewnie wielu z tych rycerzy należy lub należało do jakiś innych zakonów, ale trudna sytuacja w prowincji zmusiła do takich rozwiązań.
Tak sobie ubzdurałem
EDIT: Poza tym, często proksuję nimi Bretończyków
Vae victis!
Przed Państwem mistrz Henrich, niezależny łowca czarownic. Niestrudzony pogromca wrogiej magii, w wolnych chwilach walczący o otwarcie zawodów zamkniętych (zajadły przeciwnik licencji inkwizytorskich i taksówkarskich ).
Niestety nie doczekałem się na dobre słońce do robienia zdjęć. W rzeczywistości się tak nie błyszczy i wygląda lepiej... trochę.
Niestety nie doczekałem się na dobre słońce do robienia zdjęć. W rzeczywistości się tak nie błyszczy i wygląda lepiej... trochę.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 19:11 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!
Wyszedł bardzo fajnie, o czym już Ci pisałem
Btw, wystaw go w konkursie Play Mini Of The Month
Btw, wystaw go w konkursie Play Mini Of The Month
Wisła Kraków.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jest wporzo , a że się trochę błyszczy - pewnie od nowości
Czterdzieści, ta liczba będzie mi się śnić po nocach. Pomalowanie tylu właśnie halabardników zajęło mi ostatnie klika(naście) miesięcy. Międzyczasie zmienił się podręcznik do Imperium, ja zdążyłem zawalić kolejny rok studiów, a premier naszego kraju... no, tylko on się niestety nie zmienił
Połowa figurek była pomalowana już dość dawno temu - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=787273#p787273, ale teraz możecie oglądnąć pełną hordę w całej okazałości, indżoj.
Połowa figurek była pomalowana już dość dawno temu - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=787273#p787273, ale teraz możecie oglądnąć pełną hordę w całej okazałości, indżoj.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 19:09 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wygląda fantastycznie
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
A po co ci studia? Mało w tym kraju wykształconych bezrobotnych?
Modele i malowanie podobają mi się
Modele i malowanie podobają mi się
Przegląd artylerii
Powoli przystosowuję moje Imperium do nowych realiów. Jednym z zabiegów było pomalowanie drugiego działa, oraz odgrzebanie pokrytego warstwą kurzu hellblastera. Jego miejsce w szafce zajęły zaś moździerze – szczególnie metalowy świetnie nadaje się na przycisk do papieru. Zjeżdżaj na półkę kupo żelastwa...
Skleciłem też ekipę 10 kanonierów, w sam raz by obsadzić 3 maszyny i kogoś mianować inżynierem. Jedni wyszli gorzej, inni lepiej, ale oceńcie sami
Powoli przystosowuję moje Imperium do nowych realiów. Jednym z zabiegów było pomalowanie drugiego działa, oraz odgrzebanie pokrytego warstwą kurzu hellblastera. Jego miejsce w szafce zajęły zaś moździerze – szczególnie metalowy świetnie nadaje się na przycisk do papieru. Zjeżdżaj na półkę kupo żelastwa...
Skleciłem też ekipę 10 kanonierów, w sam raz by obsadzić 3 maszyny i kogoś mianować inżynierem. Jedni wyszli gorzej, inni lepiej, ale oceńcie sami
Ostatnio zmieniony 2 maja 2020, o 12:46 przez Legion, łącznie zmieniany 2 razy.
Vae victis!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie bardzo fajnie to wyszło. Jeśli miałbym mieć uwagi, to imho przydałby się jakiś lekki metaliczny drybrush na lufach dział i trochę by można popracować nad drewnem beczek - odcinają się one na niekorzyść od reszty... Drewno na kołach maszyn też byś mógł dodatkowo pociągnąć jakąś ochrą np...
Ostatnio zmieniony 3 paź 2012, o 19:26 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Na starość mi odbija i zaczynam znów się bawić w malowanie Warhammerów, to jest straszne, zabijcie mnie
Matko, ostatnią rzecz wrzuciłem tu 7,5 lat temu
Dorwałem taki uroczy model na Allegro,
bo co jest lepsze niż dziewczyny z wielkimi mieczami? (nie odpowiadajcie)
Matko, ostatnią rzecz wrzuciłem tu 7,5 lat temu
Dorwałem taki uroczy model na Allegro,
bo co jest lepsze niż dziewczyny z wielkimi mieczami? (nie odpowiadajcie)
Vae victis!
Powrót do Warhammera to fajna sprawa
Sam model do mnie nie przemawia, jakiś mało Warhammerowy
Graty za kolejny malunek
Sam model do mnie nie przemawia, jakiś mało Warhammerowy
Graty za kolejny malunek
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane