Warlord Clan
Moderator: Hoax
Warlord Clan
Warlord +/-
W związku z lekkim osłabieniem Seera nieco zyskał. Ale czy on czy seer to oddzielny temat do dyskusji.
Grey Seer +/-
Mimo osłabienia go w magii w związku z miscastem. (Choć u niego jeszcze nie jest tak źle jeżeli mamy regeneracje i charma, da się go uratować) nadal najlepsza opcja lorda. Najwięcej traci na obcięciu regeneracji. Teraz koniec z braniem smoków chaosu na klatę. Najpewniej takie akcje skończą się śmiercią seera, Warpstone amulet Imo zbyt ryzykowny aby go dawac lordowi.
Chieftain +/-
U mnie tylko w wersji BSB.A że bsb teraz dużo zyskał to możemy mu dać np. Warbannera i używać jako przemieszczające się między oddziałami +2 do kombata. Jezeli chcemy typa do walki to lepiej wziąc Plague Priesta.
Stormvermin +
W związku z osłabieniem strzelania i magii u szczurów warto mieć jeden twardszy klocek piechoty. W tym momencie stormy dużo zyskują.
Clanrats -
5 modeli w rance zmusza do wystawiania dużych oddziałów, ale w związku z brakiem ratlingów są na to punkty. Ciągle jest to mainstay unit dlatego trzeba ich mieć.
Clanrat Slaves -
5 modeli w rance i wszystko jasne. Już najpewniej nie będą dochodzić z 3 rankami, chyba ze wystawimy większe oddziały.
W związku z lekkim osłabieniem Seera nieco zyskał. Ale czy on czy seer to oddzielny temat do dyskusji.
Grey Seer +/-
Mimo osłabienia go w magii w związku z miscastem. (Choć u niego jeszcze nie jest tak źle jeżeli mamy regeneracje i charma, da się go uratować) nadal najlepsza opcja lorda. Najwięcej traci na obcięciu regeneracji. Teraz koniec z braniem smoków chaosu na klatę. Najpewniej takie akcje skończą się śmiercią seera, Warpstone amulet Imo zbyt ryzykowny aby go dawac lordowi.
Chieftain +/-
U mnie tylko w wersji BSB.A że bsb teraz dużo zyskał to możemy mu dać np. Warbannera i używać jako przemieszczające się między oddziałami +2 do kombata. Jezeli chcemy typa do walki to lepiej wziąc Plague Priesta.
Stormvermin +
W związku z osłabieniem strzelania i magii u szczurów warto mieć jeden twardszy klocek piechoty. W tym momencie stormy dużo zyskują.
Clanrats -
5 modeli w rance zmusza do wystawiania dużych oddziałów, ale w związku z brakiem ratlingów są na to punkty. Ciągle jest to mainstay unit dlatego trzeba ich mieć.
Clanrat Slaves -
5 modeli w rance i wszystko jasne. Już najpewniej nie będą dochodzić z 3 rankami, chyba ze wystawimy większe oddziały.
Odrazu ze strom banneremChieftain +/-
Oczywiście ja go użwywam w wersji Bsb do walki lub ze sztormówką. Zależnie od tego ile mam jezzaili No i na jakie punktyTomCio pisze:Odrazu ze strom banneremChieftain +/-
W eshinie też nie używam innej opcjiGobos pisze:ja daje bsb SoM i warda 4+. lepszej opcji nie ma .
W normalnych skavenach tylko raz takiego wziąłem
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, o 23:28 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
"Skaven characters can choose to lead units from the rearmost rank, considered a place of honour by Skaven...The unit can use their Leadership as normal. Battle Standards have the same effect that they would have if they were in the first rank. "
Czytamy, czytamy...czytamy ze zrozumieniem...i rozumiemy
Czytamy, czytamy...czytamy ze zrozumieniem...i rozumiemy
Jeżeli jest tak jak ty piszesz to od 4 lat ja z chorym wałowaliśmy wszystkich na sztormówie. Oczywiście ze działa z tyłu, a co , nie jest to battle standard ??Gobos pisze:dziala battle standard - czyli +1 CR i przerzut break'a. o magicznych bannerach nic nie ma.
No wlasnie nie jest napisane, ze nie dzialaja...Za to wyraznie napisano, ze BSB daje taki sam efekt jakby byl w pierwszym szeregu.Gobos pisze:dziala battle standard - czyli +1 CR i przerzut break'a. o magicznych bannerach nic nie ma.