Clan Pestilens
Moderator: Hoax
Jaka jest według Was minimalna, użyteczna liczba mnichów w oddziale ?
Dzisiaj grałem z DE na 1200ptk, 15 + Umbranner + 5 censerów. W zasadzie użyłem ich bo miałem figurki. Sam nie wiem czy nie jest to zbyt mała liczba wszak to armia hordowa. Chyba lepiej byłoby wziąć klocek 20 zamiast 15 z ahw.
Dzisiaj grałem z DE na 1200ptk, 15 + Umbranner + 5 censerów. W zasadzie użyłem ich bo miałem figurki. Sam nie wiem czy nie jest to zbyt mała liczba wszak to armia hordowa. Chyba lepiej byłoby wziąć klocek 20 zamiast 15 z ahw.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ja biorę minimalnie 25 pm ale moje optimum to trzydziestka po 6 w rance...
z plague priestem któremu, czasami daję im war banner
censerów uwielbiam i biorę 7-8 minimalnie są zarąbiści ale trzeba uważać na ostrzał... liczby jednak zależą od wielkości rozpiski i typu przeciwnika jeśli się gra przeciwko konkretnemu wrogowi, czasami jest lepiej wziąć 2 mniejsze oddziały niż jeden wyczesany...
zawsze trzeba uważać na frenzy pm i najlepiej ich czymś screenować np. gołymi NR albo slejwami
z plague priestem któremu, czasami daję im war banner
censerów uwielbiam i biorę 7-8 minimalnie są zarąbiści ale trzeba uważać na ostrzał... liczby jednak zależą od wielkości rozpiski i typu przeciwnika jeśli się gra przeciwko konkretnemu wrogowi, czasami jest lepiej wziąć 2 mniejsze oddziały niż jeden wyczesany...
zawsze trzeba uważać na frenzy pm i najlepiej ich czymś screenować np. gołymi NR albo slejwami
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
A ja zazwyczaj daję gołą 10 dzięki temu mam gdzie skitrać elektryków od niechcianych panik.
Co myślicie o takim kolesiu,który w założeniu ma zatrzymywać wszystko co ma małego CR:
plague prist+ cenzer,warpstone amulet ---> 111
Wychodzi tanio i może chyba coś zrobić. Przy najbliższej okazji przetestuje koksa
Co myślicie o takim kolesiu,który w założeniu ma zatrzymywać wszystko co ma małego CR:
plague prist+ cenzer,warpstone amulet ---> 111
Wychodzi tanio i może chyba coś zrobić. Przy najbliższej okazji przetestuje koksa
Dorzuć mu jeszcze branzoletki Grałem takim, i zawsze miałem z nim pecha i zabijał się własnym gazem albo padał od jakiejś siły 3. Gość dobry jest ale trzeba uważać bo ma tendencje do samotnych szarż na klocki wroga, a to się różnie kończy.
BTW dlaczego ten temat ma podtytuł "oddani nurglowi"? Przecież to herezja i Grey Seerzy powinni się tym zająć.
BTW dlaczego ten temat ma podtytuł "oddani nurglowi"? Przecież to herezja i Grey Seerzy powinni się tym zająć.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
zdecydowanie bez ahw - na klocku 25 kolesi to 50 pkt, ktore kompletnie nic nie daje. za ta cene mamy klocek slavow albo 2x5 NRDzoooma pisze:A w takich bardziej uniwersalnych rozpiskach używacie ahw czy tylko hw ?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
od tego czasu gdy doczytasz zasady censerarada pisze:od kiedy plague priest z cenzerem nie testuje T i nie moze sie sam zabić?Morrok pisze:to sam siebie wałowałeśHobbit pisze: zabijał się własnym gazem
ostatnio na turnieju miałem przypadek, ze monki z ahw oddawaly po gnoblarach w bok (15 ataków +3 od BSB) nic nie zabiłem ;DGobos pisze:zdecydowanie bez ahw - na klocku 25 kolesi to 50 pkt, ktore kompletnie nic nie daje. za ta cene mamy klocek slavow albo 2x5 NRDzoooma pisze:A w takich bardziej uniwersalnych rozpiskach używacie ahw czy tylko hw ?
<otwiera army booka na stronie 32>
Ktoś tu chyba nie doczytał booka i tym kimś nie byłem ani ja, ani rada.Skaven AB pisze:...all models in base contact with one or more models armed with a censer must take a Toughness test, AS SHOULD THE BEARER HIMSELF. If the test is failed, the victim suffers 1 wound with no armour save. All Clan Pestilens Skaven fail test only on a roll of 6...
Przecież podczas Sztormu Hałasu to szczurki przyzwały Wielkiego Brudasa. To, że są wyznawcami Nurgla wcale nie oznacza, że szarzy patrzą na to przychylnym okiem. Z tego co czytałem w jakimś starym booku, to kulty Nurgla (jak zresztą całej reszty) były tępione, po odkryciu. Szczury mają tylko jednego boga! W dodatku rogatego Chociaż GW tak często zmienia fluff, że ciężko się w tym połapać.warkseer pisze:Nie pamiętam gdzie czytałem, że najwyżsi kapłani klanu Pestilence są sekretnymi wyznawcami Nurgla.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Nie widziałem wcześniej modelu Kociłka 1000 Osp, czy jak to się tam tłumaczy. Może ktoś mi podrzucić linka do modelu, bo jakoś nie mogę go wygooglać. Tak naszło mnie na zagranie armią z Lustrii.
PS. Wiem jak wygląda w podręczniku do kampanii, nie chodzi mi o te zdjącha.
PS. Wiem jak wygląda w podręczniku do kampanii, nie chodzi mi o te zdjącha.