Laponia w Lublinie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Boberr
Chuck Norris

Laponia w Lublinie

Post autor: Boberr »

Witam,

w Sobote 6 grudnia w dzien naszego kochanego Świętego Mikołaja, mam zaszczyt zaprosić na turniej w lublinie w MDK-u przy ulicy Bernardyńskiej.

FORMAT: 2250 Balancing Patch & Restricted
WEJSCIE: 10 PLN

zapisy od godziny 9 i najpozniej 9.30 zaczynamy grac, kto sie spozni to jego wina i nie gra pierwszej bitwy po prostu.

zgłoszenia na adres boberr@vp.pl, poprawne zgloszenie + 3 duze pts

KILKA ZASAD SPECJALNYCH:
- tajne rozpiski
- kazdy kto przyjdzie otrzyma drobny prezent przeciez to mikołajki
- gramy 3x pitched battle
- kazdy jest zoobowiazany przyniesc podr do wlasnej armii
- nie ma zadnych testow wiedzy czy malowania zobaczymy kto potrafi grac

wszelkie pytania watpliwosci czy inne tego typu rzeczy prosze kierowac na kom 507128063

nie chce mi sie bardziej rozpisywac wiec mam nadzieje ze wszytsko jest jasne i klarowne :)

ZGŁOSZENIA

- Kacper "Tocz" Kozaczuk
- Wojtek "Pizdeczka" Dudek
Ostatnio zmieniony 2 gru 2008, o 10:24 przez Boberr, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

sory, zapomniałem :P ...

widze, ze zgłosiłeś do ligi i wogóle ;) ;)

jeszcze raz sory :P hehe

przywieź Demony :*

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

- nie ma zadnych testow wiedzy czy malowania zobaczymy kto potrafi grac

takie male skojarzenie ;d
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10361 komiks nr 2 :lol2:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Kurcze...tym razem muszę wpaść od trzech miesięcy żadnej bitwy :P nie wiem nawet czy jestem w ogóle w rankingu ligi tegorocznej :oops: Jednym słowem będę! Zapisz mnie Moria Nutrianoria 8)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

troszkę za często u nas ostatnio mirrory na tysiaka, ale będę :D

Boberr
Chuck Norris

jesli duzo osobom nie bedzie pasowal mirror na tysiaka to przeciez nie ma problemu to zmienic:p

a mirror nie pomaga w zaden sposob demonom i wampirom :p

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

zostaw mirror:P
Pan Bóbr i tak będzie narzekać: ten stwór tak ma...nie ma co się przejmować... ;)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Mirror z tajnymi rozpiskami i bez oceny malowania - to mi się podoba :wink: Mam napięty grafik teraz ale raczej się pojawię. Mam tylko jeden problem: nie mam armybooka do nowego chaosu, dałoby się to jakoś obejść? :wink:

Boberr
Chuck Norris

Da sie obejść jak najbardziej jak tylko przyprowadzis kogoś jeszcze na turniej :p

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

ja mam pdfa na dysku...czopek też...całego przeczytałem wiec jak będziesz miał wątpliwosci to pytaj ;)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Też mam pdfa na dysku :) Najwyżej druknę najpotrzebniejsze strony. No i wyciągnę kogoś;)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

hahaha
jak moze mirror byc tajny?! dopiero to zauwazyłęm :P przecież na początku gra się armią przeciwnika, a później swoją....

Boberr
Chuck Norris

nie bo tu bedzie odwrotnie najpierw grasz swoja a pozniej przeciwnika:pp

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

a od kiedy w mirorze gra się najpierw przeciwnika? pierwsze słyszę, ja zawsze grałem najpierw swoją

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Witam.
Na wstępie zaznaczam, że cieszę się, że ktoś coś organizuje, niemniej od pół roku jedyny format w Lublinie i najbliższych okolicach to mirror na małe punkty.
Zorganizujcie może coś innego: jakąś parówkę lub, chociaż coś na format 1500+
Mirror to dość specyficzny format, nie wszystkim odpowiada. Rozmawiałem o mirrorach z osobami grającymi w soboty w MDKu i większość nie jest zachwycona tymi zasadami, woleliby zagrać zwykłe bitwy własną armią.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Wiesz Kamilu, mirror to jest jedyny format który pozwala na ukazanie umiejętności gracza a nie potencjału jego armii. Ale faktycznie już na 1000pkt to mi się też nie chce grać. Może zróbcie mirrora parówkę na przykład na 500+1000? Zawsze to jakieś urozmaicenie.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

hmmm moze rzeczywiscie zrobic 2250? Dawno nie było...a mam zawalistą rozpe na gryfie ;) w Imperium :D i halfingami :D

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

X.Maćku właśnie nie jestem przekonany czy mirror tak idealnie obrazuje umiejętności gracza.
Mirror wręcz zmusza do robienia jak najsłabszej, rozpiski co jest bez sensu. Dla mnie umiejętność zrobienia mocnej i wszechstronnej rozpiski jest immanentną cechą dobrego gracza i nieodzowną częścią tego hobby.( Nie mówię tu o skopiowaniu obecnego ”standardu” z forum rozpisek, bo to jest patologia).
Po drugie z tego, co zaobserwowałem na ostatnim turnieju to masa osób dostawała do gry armie zupełnie dla nich nieznane, więc duża cześć bitew polegała na jak najlepszym chowaniu i zasłanianiu swoich oddziałów oraz unikaniu walki. Wiem, że to też potrzebne umiejętności, ale w tym przypadku proporcje między atakiem, a kryciem się i grą na remis były mocno zachwiane.
Po trzecie nie po to wybieram armię, która mi się podoba, później za ciężkie pieniądze kupuję figurki, maluję je tracąc czas i wzrok, żeby potem przez pół turnieju grać inną armią, niekoniecznie odpowiadającą mi taktycznie czy estetycznie.
Rozumiem, że jak ktoś walczy po kilka bitew tygodniowo i jeździ na różne turniej to jego armia może mu się znudzić. Ja i sporo innych osób jednak gramy dużo rzadziej, przede wszystkim na turniejach Lubelskich, które się odbywają raz na półtora miesiąca średnio. Wolałbym zagrać wtedy własną armią i podciągnąć trochę umiejętności niż grać cudzymi armiami.
Części osób gra na takich warunkach na pewno się podoba-dla mnie jest to średnia rozrywka.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

także jestem za opcją typu 2250 ( najlepiej) stoły w sumie macie takie a dawno dawno nie było takiego formatu u nas, albo chociażby 1650 lub około. :wink: kto za zmianą? :)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Ja tam wybredny nie jestem. Mogę grać i na duże.

ODPOWIEDZ