9th Age - wersja 0.99
9th Age - wersja 0.99
Już oficjalnie są - zasady do 9th Age w wersji 0.99! Bitewniak w pełni realizujący motto interplay: "by gamers for gamers"!
Zasady -http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-pag
Korzystajcie, testujcie, zgłaszajcie wasze uwagi/wnioski/dostrzeżone błędy i literówki na forum pod adresem - http://www.the-ninth-age.com/index.php?board-list.
No i bawcie się dobrze
Zasady -http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-pag
Korzystajcie, testujcie, zgłaszajcie wasze uwagi/wnioski/dostrzeżone błędy i literówki na forum pod adresem - http://www.the-ninth-age.com/index.php?board-list.
No i bawcie się dobrze
Pytanie na szybko:
atrybut z niebios - daje nam counter za każdy rzucony czar?
W opisie armat jest, nie można przerzucić nieudanego trafienia lecz nie ma nic o "gale" na zranienie. Dobrze rozumiem, że w tym przypadku ten atrybut się przyda?
atrybut z niebios - daje nam counter za każdy rzucony czar?
W opisie armat jest, nie można przerzucić nieudanego trafienia lecz nie ma nic o "gale" na zranienie. Dobrze rozumiem, że w tym przypadku ten atrybut się przyda?
Dobrze widzę, że krasnoludy dostały latający rydwan ?
No niezłe czasy nastały....latające krasnoludy
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Amen....pf przestal dzialac.znerfione magifzne przedmioty i dyscypliny na zabie.
ceny w górę a harakterystyki w dół.
ceny w górę a harakterystyki w dół.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Nie żeby coś, ale żyrokoptery istniały już za czasów 6 edycjiLuc pisze:Dobrze widzę, że krasnoludy dostały latający rydwan ?
Edit: Chodzi o to, że krasnoludy już od dawna latały, a teraz faktycznie dostały twardy latający chariot
Wiem, ale powoli to stają się panami niebaSlayer Zabójców pisze:Nie żeby coś, ale żyrokoptery istniały już za czasów 6 edycjiLuc pisze:Dobrze widzę, że krasnoludy dostały latający rydwan ?
Edit: Chodzi o to, że krasnoludy już od dawna latały, a teraz faktycznie dostały twardy latający chariot
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Ja z Imperium jestem zadowolony Trochę rzeczy pocięli, trochę podrożyli, inne wzmocnili.
W momencie, gdy chciałem pożegnać się na dłuższy czas z flagellantami, okazuje się, że się wzajemnie bardzo polubimy.
Widzę jednak w tym wszystkim jakiś sens. Widziałem O&G i też jest mega
W momencie, gdy chciałem pożegnać się na dłuższy czas z flagellantami, okazuje się, że się wzajemnie bardzo polubimy.
Widzę jednak w tym wszystkim jakiś sens. Widziałem O&G i też jest mega
haha couch to już przeżytek, pojawił się latający rydwan [8] krasi; s5ts5w5 3d3 grindingi za 165pkt! + jakieś działko. Nie wiem czemu, ale Ci z balancing teamu bardzo lubią tworzyć nowe charioty/platformo-podobne.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
W sumie to całkiem logiczne, że rasa która jest najbardziej zaawansowana technologicznie, wynalazla juz śmigłowce i rakiety powoli staje się panami przestworzyLuc pisze:Wiem, ale powoli to stają się panami niebaSlayer Zabójców pisze:Nie żeby coś, ale żyrokoptery istniały już za czasów 6 edycjiLuc pisze:Dobrze widzę, że krasnoludy dostały latający rydwan ?
A tak obiektywnie patrząc to ten chariot jest porównywalny do wochowego maulera który jest w specialach.
9th Age śledzę z doskoku, stąd moje pytanie - skąd wziąć model tego krasiowego chariotu? Załóżmy, że moje umiejętności konwersji kończą się co najwyżej na posklejaniu w miarę pasujących części pochodzących z różnych zestawów, a swoich figurek 9th Age'owcy raczej nie robią?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Zadałeś dobre pytanie, sam chciałbym wiedzieć skąd wziąć jakiś przyjemny dla oka, pancerny model latającego chariotu, ale niestety taki nie istnieje.Alavarin pisze:9th Age śledzę z doskoku, stąd moje pytanie - skąd wziąć model tego krasiowego chariotu? Załóżmy, że moje umiejętności konwersji kończą się co najwyżej na posklejaniu w miarę pasujących części pochodzących z różnych zestawów, a swoich figurek 9th Age'owcy raczej nie robią?
Zastanawiałem się nad kupnem tego modelu: http://titan-forge.com/fantasy_miniatur ... l_zeppelin
To nie jest przypadkiem jakiś odpowiednik bombowca?
Zgadzam się z przedmówcą odnośnie pomysłu. Pamiętam, jak miał wyjść AB do krasi ostatnim razem - było wiele plotek o sterowcu, który miał być latającym odpowiednikiem imperialnego czołgu. (Bo ktoś wspominał art albo z rule booka albo z przecieku Army booka).
Jak się ludzie zachwycali!! Że w końcu krasie będą mogły zasłużenie dominować w powietrzu!
Chcieliście, macie!
Mi pomysł się podoba jak ktoś chce grać na szwadronach myśliwców i sterowców zahaczających o steam punka? - proszę bardzo, tylko 2 nacje mogłyby się do tego nadawać - krasie i Imperium, a skoro Ci pierwsi wymyślili maszyny latające?
Przyznam, że nie wyobrażam sobie, by ktoś ciągnął to dalej w kierunku kawalerii... cholera wie na czym? krety? dziki? Oby nie!
Krasie podobają mi się jako armia bez kawalerii.
Zgadzam się z przedmówcą odnośnie pomysłu. Pamiętam, jak miał wyjść AB do krasi ostatnim razem - było wiele plotek o sterowcu, który miał być latającym odpowiednikiem imperialnego czołgu. (Bo ktoś wspominał art albo z rule booka albo z przecieku Army booka).
Jak się ludzie zachwycali!! Że w końcu krasie będą mogły zasłużenie dominować w powietrzu!
Chcieliście, macie!
Mi pomysł się podoba jak ktoś chce grać na szwadronach myśliwców i sterowców zahaczających o steam punka? - proszę bardzo, tylko 2 nacje mogłyby się do tego nadawać - krasie i Imperium, a skoro Ci pierwsi wymyślili maszyny latające?
Przyznam, że nie wyobrażam sobie, by ktoś ciągnął to dalej w kierunku kawalerii... cholera wie na czym? krety? dziki? Oby nie!
Krasie podobają mi się jako armia bez kawalerii.
Kudłaty ma takie dwa i mogę Ci z czystym sumieniem powiedzieć, że model jest przepiękny na stoleSlayer Zabójców pisze:Zastanawiałem się nad kupnem tego modelu: http://titan-forge.com/fantasy_miniatur ... l_zeppelin
Nadaje się idealnie. Nic tylko brać!
Zazdroszczę Wam tego rydwaniku. Nie ukrywam, że jakiś leśny jak w starych edycjach (4 lub 5) by się też fajnie prezentował
W Imperium wskrzesili pieszy Reigsguard, więc może i rydwany do WE wskrzeszą, trzeba po prostu cisnąć
- swieta_barbara
- habydysz
To nie jest obiektywne spojrzenie, proszę tu masz przykład obiektywnego porównania:Slayer Zabójców pisze:A tak obiektywnie patrząc to ten chariot jest porównywalny do wochowego maulera który jest w specialach.
- Mauler ma +1W, +3I, fear, 7 ataków ws5 s5, d3 grindy, opcje na marki i 2+, wychodzi ze spcjala i kosztuje 140
- Bomber ma +2M, +1Ld, fly, 4 ataki ws4 s4, 3d3 grindy, działko z multifire (4) BS3 S4 AP, wychodzi z rara i kosztuje 165
Oba uważam, że są wycenione prawidłowo, ale Mauler i tak będzie rzadziej używany w armii, bo konkuruje z szybszymi jednostkami o podobnych celach i znacznie niższej cenie.