Jako,że zanosi się na to że nie będe mógł korzystać z moich demonow w mojej armii Mortali, postanowiłem zbudować szybką do pomalowania i niezbyt drogą ($) armię Demonów, aby móc wykorzystywać stare modele. Założenie jak zwykle - w miarę silna ale wymagająca, inna niż standard, nie przeładowana w żadnym aspekcie (szczególnie w tych w danej armii przegiętych)
Moja armia Mortali zawierałaScreamery, Furie Daemon Prince'a iGiganta (który póki co może spokojnie odgrywać rolę Wielkiego Nieczystego)
Lista jest dopasowana do ograniczeń EuroCS800:
Great Unclean One, Lv 3, Balesword (autowound,D6 wounds) 610pts -terrorysta, zabójca herosów/potworów, mag, może blokować dość długo całe oddziały
Nurgle Herald BSB, Banner of Unholy Victory (total of 1+D3 CR) 190pts - siedzi w Plaguebearerach dając im regenerację, banner umożliwia wygraną na statyczny CR gdy przeciwnikowi nie pójdzie tura ataków/mi dobrze pójdą regeneracje i wardy
21 Plaguebearers, fcg 282pts
30 Horrors ,Icon of Sorcery (+1 to cast) 387pts
10 Horrors 120pts
6 Furies 72pts
5 Screamers 150pts
6 Flesh Hounds 210pts
6 Flamers, Pyrocaster 225pts
Martwi mnie slaba obrona magiczna - tylko 7DD i żadnych scrolli. Niestety nie bardzo mam gdzie umieścić scrolla.
Szkoda też że Daemon Prince jest naprawdę beznadziejnym wyborem w DoCh. Czasem wystawiałem go w Mortalach,gdzie wcale nie byl zbyt silny, w Demonach jest jeszcze słabszy...z chęcia usłyszalbym jednak jakiś dobry pomysl na DP
Zastanawiam się również jak dopasować armię do Furionowego CS, co jest moim docelowym zamierzeniem. Wymaga to przycięcia bohaterow,niestety nie doszedlem jeszcze jak najlepiej to zrobić
Jakieś pomysły?
Daemons of Chaos 2250 (GUO)
jesli zamietrzasz pojechac czyms takim na turniej w sobot to zetnij sobie jeszcze 150 pktLista jest dopasowana do ograniczeń EuroCS800:
dobry pomysl na dp to slaanesh torment lataie i przerzuty hitow i woundow lepszzego nie bedzie