Znaleziono 66 wyników

autor: abad86
29 mar 2016, o 19:51
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: Pytania Ogólne v. 2.1
Odpowiedzi: 2053
Odsłony: 186985

Re: Pytania Ogólne v. 2.1

A w jakim faqu, faqu do rulebook czy faqach do armii. Masz może najnowsze faqi gdzieś zapisane to może byś podesłał ba maila
autor: abad86
28 mar 2016, o 14:17
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: Pytania Ogólne v. 2.1
Odpowiedzi: 2053
Odsłony: 186985

Re: Pytania Ogólne v. 2.1

Do8: Taka sytuacja: scullcrasherzy szarżują oddział z unstable. Zadają x obrażeń. W CR wygrywają i oddział się cały rozsypuje. I co następuje? Mają frenzy więc muszą robić najeżdzanie. Tylko czy muszą, gdyż oddział nie został wybitny cc a w wyniku Combat R. Muszą czy nie . I z jakich zasad to interp...
autor: abad86
20 mar 2016, o 10:36
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: 9 age - Pytania ogolne
Odpowiedzi: 1422
Odsłony: 130068

Re: 9 age - Pytania ogolne

Dobra Stan zwracam honor. Zagraliśmy z kumplem i doszliśmy do konsensusu że ostatni zdanie w Overower tyczy się tylko castowania, a nie dispelowania.
autor: abad86
18 mar 2016, o 00:37
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: 9 age - Pytania ogolne
Odpowiedzi: 1422
Odsłony: 130068

Re: 9 age - Pytania ogolne

Sorry panie STAN , ale w podręczniku do 9th na stronie 40 pod naglowkiem OVERWHELMING POWER jest napisane ,, when casting or dispelling a spell...." więc jak to się ma do tego że nie podczas dispelowanią? Aaaa teraz tak patrzę na opis typów czaru i widzę rozbieżność bo: Strona 37 Spell Duration w Re...
autor: abad86
17 mar 2016, o 18:36
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: 9 age - Pytania ogolne
Odpowiedzi: 1422
Odsłony: 130068

Re: 9 age - Pytania ogolne

czary pozostające w grze można rozproszyć w turze rzucania przez przeciwnika i w 1 turze po ich rzuceniu? dobrze rozumiem że mam turę przeciwnika i swoją podczas castowania żeby pozbyć się czaru pozostającego w grze, bo inaczej nie będę mógł zdjąć go przez całą grę? MOCNE!!!!! I z tego co rozumiem t...
autor: abad86
9 mar 2016, o 22:21
Forum: Vampire Covenant
Temat: VC 9th age
Odpowiedzi: 165
Odsłony: 36081

Re: VC 9th age

Panowie a możecie mi powiedzieć do czego ma służyć zasada Blood Ties i Master bo jakoś nie mogę tego sklecić do kupy. A z tego co widzę To knighty mają chyba sve na 2+ a nie na 1+ chyba że nie o tej jednostce mówicie.
autor: abad86
2 mar 2016, o 19:39
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: 9 age - Pytania ogolne
Odpowiedzi: 1422
Odsłony: 130068

Re: 9 age - Pytania ogolne

Pytanko co do jeźdźców. jak to jest jak siedzi typek na np smoku, to co, nie używa swoich sevów np z magicznych przedmiotów, czy wardów, tylko wszystkie sevów idą od smoka. wytłumaczcie jak to rozumiecie?
autor: abad86
28 lut 2016, o 00:04
Forum: Vampire Covenant
Temat: Pytania o zasady 8ed VC
Odpowiedzi: 1496
Odsłony: 82440

Re: Pytania o zasady 8ed VC

można władować w Swarmy ( tzn w spirit hosts) bohaterów eterycznych. chodzi mi o to czy moge władować carin writhy albo banshee w spiryty. są jakieś przy tym ograniczenia.
czy swarmy mają ranki jakieś i czy mają ataki wspierające?
autor: abad86
25 lut 2016, o 17:27
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: Pytania Ogólne v. 2.1
Odpowiedzi: 2053
Odsłony: 186985

Re: Pytania Ogólne v. 2.1

Jeśli gram z ziomkami 2 vs 2 po 2 armie na stroni to jak wygląda kwestia magii? Czy każdy z graczy ma na stronę 2k6 z wiatrów i jak z dispelowaniem wtedy, czy cała strona ma 2k6 i trzeba się dzielić kośćmi na 2 graczy?
autor: abad86
19 sty 2016, o 17:16
Forum: Dyskusja Ogólna
Temat: Army Builder DataFile
Odpowiedzi: 2943
Odsłony: 303909

Re: Army Builder DataFile

VC 9th
Podczas doliczania zombi do oddziału nie można zwiększyć limitu powyżej 20. licznik zatrzymuje sie i nie pozwala dobić o dodatkowych 40 ( jak w rulach)
autor: abad86
19 sty 2016, o 17:07
Forum: Dyskusja Ogólna
Temat: Army Builder DataFile
Odpowiedzi: 2943
Odsłony: 303909

Re: Army Builder DataFile

VC robiąc vampira daje mu magiczną broń ,, ogre blade" (+2S) i w unit`s options zaznaczam mu 2nd wepon i akceptuje podnosząc ataki i ini. dozwolone jest korzystanie z 2 rodzaji broni czy błąd programu że nie blokuje. druga sprawa nie blokuje w opcjach wyposażenia magiców do 100 pts, wlicza w to vamp...
autor: abad86
15 sty 2016, o 22:55
Forum: Dyskusja Ogólna
Temat: Army Builder DataFile
Odpowiedzi: 2943
Odsłony: 303909

Re: Army Builder DataFile

czy jest jakiś up do 8,5 do end of times. do army buildera? prosiłbym o linka na chomika ewentualnie
autor: abad86
11 sty 2016, o 02:33
Forum: Dyskusja Ogólna
Temat: Army Builder DataFile
Odpowiedzi: 2943
Odsłony: 303909

Re: Army Builder DataFile

sorko bo swierzy w tym temacie, ale jak sciągne z chomika i odpale to jak mam korzystać z owego buildera, czy jakieś hasło mam wpisać czy ,,purchase " kliknąć activate czy demo? jak to działa?
autor: abad86
11 sty 2016, o 01:16
Forum: Vampire Covenant
Temat: Pytania o zasady 8ed VC
Odpowiedzi: 1496
Odsłony: 82440

Re: Pytania o zasady 8ed VC

a co z hunger, czy rzucam raz jedną kością za wszystkie wontki które wbił wampir, czy tyloma ile zadał obrażeń?
autor: abad86
10 sty 2016, o 19:54
Forum: Vampire Covenant
Temat: Pytania o zasady 8ed VC
Odpowiedzi: 1496
Odsłony: 82440

Re: Pytania o zasady 8ed VC

W przypadku kiedy rozgrywam combat 2 jednostkami przeciwko jednej jednostce przeciwnika i przegram tą walkę np o 1 to czy oby dwie jednostki dostają po jednym wątku czy wybieram która go otrzymuje?
autor: abad86
10 sty 2016, o 19:38
Forum: Vampire Covenant
Temat: Pytania o zasady 8ed VC
Odpowiedzi: 1496
Odsłony: 82440

Re: Pytania o zasady 8ed VC

1.Jak to jest z line of sigth, czy można szarżować przez jednostkę na jednostkę za nią jeśli jednostka atakująca ma fly i ma gdzie stanąć oczywiście. 2.Czy banshe może krzyczeć na oddział wroga który jest w walce wręcz a ona sama nie jest. i czy musi w oddział czy może np w samego bohatera. 3.To sam...
autor: abad86
21 gru 2015, o 20:20
Forum: Mordheim
Temat: Vampir jakie umiejętności
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 930

Vampir jakie umiejętności

Gram sobie z kumplem Undedami i tak sie zastanawiam jak rozwijać po kolei w umiejętności Vampira. Jakieś rady?
autor: abad86
12 gru 2015, o 17:24
Forum: Mordheim
Temat: Zasady
Odpowiedzi: 432
Odsłony: 36284

pytanka

pytanko:
1 Które z ludków to ,,zwierzęta" . gram undedami i rozumiem że psy to zwierzęta, a ząbi?
2 czy zwierzęta i ząbi mągą poruszać się po drabinie, bo wspinać raczej nie.
autor: abad86
10 gru 2015, o 12:05
Forum: Mordheim
Temat: Umiejętność strongman -wątpliwopści
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 940

Umiejętność strongman -wątpliwopści

Takie pytanko. jeżeli bohater otrzyma ( wybierze) nową umiejętność pt. ,,strongman" to czy może posiadać dwa miecze dwuręczne po jednym w dłoni? ewentualnie jakby ktoś wyjaśnił. W polski tłumaczeniu napisane jest : ,,... może on używać broni dwuręcznej bez kary uderzenia zawsze na końcu. traktuj go ...
autor: abad86
24 cze 2015, o 15:32
Forum: Kwestia Zasad czyli Pytania i Odpowiedzi
Temat: Euro zasady ?
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 1264

Euro zasady ?

Mam pytanko , z racji tego że szukałem ( być może kiepsko) mam takie malutkie pytanko a zarazem prośbę. Czy mógłby mi ktoś podrzucić linka do aktualnych zasad Euro Albo do jakiegoś PDF-a. być może do dyskusji na tym forum odnośnie Euro. Dzięki i sory za zaśmiecanie ale już zmęczyłem się próżnym szuk...