Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
niziol
Powergamer Rozpiskowy
Posty: 35
Rejestracja: 4 lis 2008, o 13:06
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: niziol » 3 lut 2010, o 13:18

Wiecie może jak w końcu będzie wyglądał batalion dla bestii?

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 08:14

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Raamiel » 5 lut 2010, o 13:39

Sytuacja "Bloodgread"
W 1 Turze wygrywam kombat wiec dostaje frnezy w nastepnej turze/wlasnie i przeciwnika :)
W turze przeciwnika znowu wygrywam combat wiec mam dodatokwy atak
W 2 turze wlasnie komabt wiec mam dwa dodatkowe ataki ????

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3900
Rejestracja: 11 gru 2006, o 10:57
Lokalizacja: Malifaux
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: trikk » 5 lut 2010, o 13:41

Każda faza walki, którą wygrasz daje +1A, niezaleznie od tego czyja jest.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 08:14

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Raamiel » 5 lut 2010, o 14:02

To jest oczywiste pytanie dotyczyło czy liczba atakow sie sumuje ? np frenzy + BG ?

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Posty: 2710
Rejestracja: 16 gru 2006, o 18:48
Lokalizacja: Białe Błota
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Gajowy » 5 lut 2010, o 14:15

tak, i mamy tu do czynienia z przypadkiem gdy spokojnie mozna wykroczyc ponad liczbe 10A

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 08:14

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Raamiel » 5 lut 2010, o 14:33

W sumie nigdzie nie jest określone jak wieki ma być Herdstone (tzn ile cali) oraz czy może np w połowie znajdować się w Twojej strefie wystawienia a druga połowa na terenie neutralnym....
Jak to interpretujecie ?

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Posty: 2710
Rejestracja: 16 gru 2006, o 18:48
Lokalizacja: Białe Błota
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Gajowy » 5 lut 2010, o 14:47

tak na dobra sprawe powinien byc to punkt, do takich rzeczy (wykopywaczki itp) uzywalo sie zawsze monet. Jesli mialoby byc inaczej niz calosc w strefie rozstawiania to mysle napisaliby cos wiecej, do tego jest to kawalek tenreu ktory nie ma zadnych zasad co do LoS, ruchu itp wiec ogolnie bym nie przeginal.

tomekjar
Falubaz
Posty: 1007
Rejestracja: 11 gru 2006, o 11:15
Lokalizacja: Ośmiornica Łódzka
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: tomekjar » 5 lut 2010, o 14:59

Wiedziałem, że pojawią się cwaniacy z herdstonem, który ma ileś tam cali średnicy...

Punkt, albo mała moneta i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 08:14

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Raamiel » 5 lut 2010, o 15:00

Twoje uzasadnie wydaje sie byc sluszne. Ale przy TK jasno jest napisane o punkcie i monecie.... tutaj nie bardzo...

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776
Rejestracja: 23 wrz 2008, o 08:14

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Raamiel » 5 lut 2010, o 15:03

Nie chodzi o cwaniactwo a o uściślenie co można czego nie....

war2bone
Chuck Norris
Posty: 583
Rejestracja: 18 gru 2006, o 08:52

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: war2bone » 5 lut 2010, o 17:06

w sumie czemu nie postawić go na podstawce np 72x48 ?

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3061
Rejestracja: 12 gru 2006, o 17:44

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Crusader » 5 lut 2010, o 17:51

Imho herdstone to obelisk, a zostanie ustalone jakich wymiarów na turnieje. Tak wynika z opsiu. Jak niby herdstone miałby być punktem lol #-o

pozdro

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator
Posty: 2957
Rejestracja: 7 cze 2007, o 21:54

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Żaba » 5 lut 2010, o 18:36

Heard stone shard 8) - śmiało mozna urwać sobie kawałek obeliska.
A za chwile wyjdzie że to dodatkowy teren na stole :mrgreen:

Ż.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3061
Rejestracja: 12 gru 2006, o 17:44

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Crusader » 5 lut 2010, o 18:46

Tak będzie :)
Jest napisane we fluffie: "the shard is cast to the gruond and an instant later a mighty, jagged herdstone will burst from the writhing soil"

w zasadach itemu: " after deployment [...] place an appropriate terrain piece to represent the herdstone"

Z tego co wiem bedzie to obelisk.
pozdro

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej
Posty: 734
Rejestracja: 10 gru 2006, o 20:57
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Mauler » 5 lut 2010, o 19:07

Ja to zrobiłem na podstawce okrągłej takiej jak od Space Marinsa
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej
Posty: 704
Rejestracja: 10 gru 2006, o 20:19
Lokalizacja: Bendsburg
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Bruenor Battlehammer » 5 lut 2010, o 23:47

również planuję to zrobić na okrągłej 25, ewentualnie większej (mam też 60) ale zanim zabiorę się za większa, to poczekam na uściślenie :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris
Posty: 364
Rejestracja: 10 paź 2009, o 12:05

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Proch » 6 lut 2010, o 11:24

Równie dobry byłby jakiś ładnych rozmiarów i kształcie obeliska kamyk lub kamień.. "DAJ KAMIENIA!!!" zawołał szaman i wyskoczył heard stone :twisted:

Varinastari
Masakrator
Posty: 2297
Rejestracja: 21 sie 2009, o 12:29

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Varinastari » 7 lut 2010, o 17:25

Witam, mam pytanie odnośnie Primal Fury i Chariotów.
Zasada ta pozwala po udanym teście LD przerzucić nieudane trafienia także Rozorgorów ciągnących chariot, skoro Primal Fury odnosi się do modelu? Nie ma wyszczególnione, które modele podlegaja w tym unicie tej zasadzie.
Pytanie dla posiadaczy Ab oczywiście.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Posty: 2710
Rejestracja: 16 gru 2006, o 18:48
Lokalizacja: Białe Błota
Kontakt:

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Gajowy » 7 lut 2010, o 18:01

same razorgory nie maja tej zasady ale rydwan razorgorowy juz tak wiec jak najbardziej mozesz dostac nim frenzy/hatred.

Varinastari
Masakrator
Posty: 2297
Rejestracja: 21 sie 2009, o 12:29

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Varinastari » 8 lut 2010, o 20:38

Czy ataki wynikające z czaru Traitor-Kin trafiają automatycznie?
Opis czasu a raczej część opisu:
"All enemy models.......blablabla...suffer a number of hits equal to the Attacks Characteristics of their mount, and at the same Strenght".

Pytanie dla posiadaczy kodeksu.

ODPOWIEDZ