Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 18 sie 2018, o 15:35

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 373, 374, 375, 376, 377
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 1 lut 2018, o 12:55 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2010, o 18:20
Posty: 4568
Lokalizacja: Wrocław
ddr napisał(a):
1. Nie chce od samego początku dostawać batów już na poziomie wyboru armii.

2. Mam do dyspozycji trochę modeli: stary batalion (wojownicy na piechotę i konno, maruderzy na piechotę, psy?), czarodzieja na piechotę, demona, 5 maruderów konno. Czy relatywnie małym kosztem, także czasowym na malowanie i szukanie modeli, da się coś z tego sensownego złożyć? Co należałoby sobie sprawić ewentualnie?

Ad 1. Taka sytuacja nigdy w battlu nie miała miejsca. Zawsze dostajesz baty tylko dlatego, że coś źle robisz.

Ad 2. Troche warriorów, 3 crushery, jakiś heros na mouncie (polecam mantikore) i już chyba masz koło 4500 pkt.

Polecam najpierw pograć kilka bitew na proxach, żeby zobaczyć czy ta armia wgl ci leży. Przy okazji poczekaj na update zasad, który ma wyjść za 2-3 tygodnie.

_________________
JimMorr napisał(a):
Ogień żarptaka jest tak gorący, że rura mięknie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 4 kwi 2018, o 12:52 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2013, o 18:39
Posty: 201
Hej,

Add. Gigant w jednostce barbarzyńców:
Czy może ktoś podać odniesienie do zasad gdzie jest info o tym małżeństwie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 4 kwi 2018, o 14:40 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2012, o 17:14
Posty: 50
Zasady Gianta
Tribal Warspear: Close Combat Weapon.
Attacks with Tribal Warspear gain +1 Strength and Multiple Wounds (D3, against Towering Presence).
Charging enemy units in base contact with the wielder suffer -1 Agility. The wielder follows the rules for War
Platforms with the following exception: it can only join Infantry units that include at least one R&F Barbarian
Infantry model.

_________________
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 4 kwi 2018, o 15:17 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2013, o 18:39
Posty: 201
Dziękuję, oślepłem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 10:07 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lip 2009, o 12:43
Posty: 927
Witam. Powoli wracam do gry ale raczej rekreacyjnie z powodu braku czasu. Jaki jest wasz must have w rozpisce? Macie jakieś ciekawe pomysły na klepaczy niszczycieli? I co zazwyczaj jest wasza główna siła?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 9 kwi 2018, o 21:19 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lip 2011, o 16:57
Posty: 493
Lokalizacja: Koszalin, Klub Zad Trolla
1. Pytanie odnośnie vail walker - czy vail token odrzucam przed rzutem czaru czy jak czar wyjdzie ?

2. Ktoś grał na chimerze, coś jeszcze robi bez zionięcia ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 10 kwi 2018, o 21:02 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1052
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Przed rzutem. Jak chcesz rzucić zaklęcie jak nie wydłużysz np jego zasięgu przed rzuceniem?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 25 kwi 2018, o 15:56 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2012, o 17:14
Posty: 50
Jeśli model ma Lethal Strike i Poison Attacks to "6" na trafienie z poisona maja również AP 10 czy jednak tylko rzuty na wounda się liczą ?

_________________
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 25 kwi 2018, o 18:48 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2009, o 22:34
Posty: 4595
Tylko te na wounda


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 10 maja 2018, o 18:34 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2014, o 14:43
Posty: 291
Lokalizacja: Warszawa-Izabelin
Czy po majowym hot fixie Veil Walker dział na kometę. Nowy zapis mówi nam że możemy odrzucić tokena przy wyborze celu/ów czaru. Jednak przy komecie wybiera się pkt a nie jednostki?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 10 maja 2018, o 19:14 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2013, o 18:39
Posty: 201
Wg. mnie działa. Celem jest punkt na stole.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 10 maja 2018, o 20:06 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2010, o 18:20
Posty: 4568
Lokalizacja: Wrocław
Możesz użyć veil tokena na rerolle to wound i na przerzuty save. Możesz też użyć na przedłużenie zasięgu, ale przedłużasz 96" cali spella o dodatkowe 6" co daje ci 102". Jak gracie na 2 stoły to spoko :D

Cytuj:
The model can target enemy units that are in base contact with it when casting Hellfire. When a model with Veil
Walker casts any non-Bound Spell, you may discard one Veil Token when declaring the target(s) of the spell and
activate one of the following effects:
- Secret of Separation: The spell’s range is increased by 6″. Aura Spells only gain +3″ range. Spells with type:
Caster are unaffected.

Targetem jest stół, przedłużasz zasięg na postawienie punktu nie na efekt czaru.

_________________
JimMorr napisał(a):
Ogień żarptaka jest tak gorący, że rura mięknie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 10 maja 2018, o 20:21 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2014, o 14:43
Posty: 291
Lokalizacja: Warszawa-Izabelin
Wiadomo że chodzi o wykorzystanie tokena na reorll to wound albo AS, chociaż te 102 cale brzmią groźnie :D Bardziej chodziło o ten zapis że muszę wskazać cele czaru a to rozumielem jako wskazanie jednostki jak przy innych czarach typu np., missile/hex. Ale jeżeli celem jest też pkt na stole to spoko wszystko jasne

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 18 cze 2018, o 17:20 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lip 2011, o 16:57
Posty: 493
Lokalizacja: Koszalin, Klub Zad Trolla
Jak to jest z tym gigantem w marudach, gościu ma teror co za tym idzie fear ale marudy nie, pytania:

1. Co się dzieje jak na ten unit szarżuje terorysta ? Zdają nie zdają ? Niby powinni ale co jak nie zdadzą to terorysta od terorysty będzie uciekał?

2. Co z fearem ? Marudy zdają a gigant nie ? Czy oni dzięki temu że on ma też mają ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania wszelakie ... ;)
PostNapisane: 18 cze 2018, o 17:25 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2010, o 18:20
Posty: 4568
Lokalizacja: Wrocław
zasada fearless (stare ITP) działa tylko jeśli większość unitu ją ma. W obu pytaniach odpowiedź brzmi, tak testujesz, natomiast przy fearze nawet jak nie zdasz gigant nie dostaje efektów niezdanego feara (bo sam jest odporny na jego efekty).

I taki tip. Jak masz lorda chaosu w maruderach i uwalisz panikę, to lord ucieka razem z oddziałem, a dodatkowo, możesz tym oddziałem deklarować flee.

_________________
JimMorr napisał(a):
Ogień żarptaka jest tak gorący, że rura mięknie...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 373, 374, 375, 376, 377

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.056s | 11 Queries | GZIP : Off ]