Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 25 cze 2018, o 01:32

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1415 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 21 mar 2018, o 11:15 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1016
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Co ty mówisz. Staje się osobnym unitem jak wykona ruch szarzy, nieważne czy spali czy dojdzie.

Inaczej na tego typa nie działałby banner of speed czy rele banner jak wychodzi z oddziału etc

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 21 mar 2018, o 11:21 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:00
Posty: 596
"A Character counts as part of the unit until it has physically left it."
Do momentu ruchu (advance, march, failed charge move, charge move) masz wszystkie bonusy jakie ma jednostka.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 21 mar 2018, o 12:09 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2009, o 15:27
Posty: 3378
Lokalizacja: Tychy
Heh 21 wiek. Pogadajcie se na żywo :mrgreen:

_________________
Mówi się trudno i idzie się dalej ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 21 mar 2018, o 13:14 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1016
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Trzeba było go wyjaśnić na forum publicznym bo gadał głupoty ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 21 mar 2018, o 22:21 
Mudżahedin

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 20:31
Posty: 262
Lokalizacja: Świdnik
Aku. napisał(a):
Sam Lord szarżujący z maruderów nie ma rerolla 1 według mnie, musiałbyś całym unitem szarżować.
Jeden lord z envy drugi pride nie martwi Cie brak możliwości wsadzenia ich w jeden unit? Może tych fallenów zamienić na kolejnych konnych marsów?
Na 1 jurkach dałbym naszego torcha zamiast stridera a na drugich flamingi lub +1 MV niż stridera bo w sumie DT jurki zdają już tylko w lesie i ruinach.




W sumie to chciałem trzymać BSB w 5 rycerzy ale jest to chyba rzeczywiście słaby punkt rozpiski :)
Nie wiem jak innym ale mi 5 fallenów sprawdza się całkiem nieźle. W ustawieniu 3x2 na rogu wrogich oddziałów są w stanie sporo zatrzymać jeśli choć jeden przeżyje.
A sami rzuceni od boku z przerzutem ranienia z EVO nieźle kroją przy tej ilości ataków.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 30 mar 2018, o 23:03 
Powergamer Rozpiskowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 wrz 2014, o 22:47
Posty: 48
Lokalizacja: Rzeszów
Pytanie z czapy ale bardzo mnie nurtuje.

Chodzi mi o marka Wratha. Wcześniej było, że efekt tej łaski jest stosowany w pierwszej rundzie KAŻDEJ walki. Teraz usunęli słówko "each". Czy przekaz zdania pozostał ten sam? Bo mi się wkradła już inna interpretacja, że ten mark działa tylko w pierwszym combacie, a potem jeśli już jakieś będą to mark nie działa - brzmi trochę bez sensu, ale może jednak nie?

_________________
"Chaos Champions can never refuse a challenge (...)"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 30 mar 2018, o 23:23 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 1103
Generalnie zamysł jest wciąż taki sam (jak masz pierwszą Rundę Walki to masz bonus, nie ważne czy jest to pierwsza walka modelu/oddziału, druga czy szósta). Imo głównym argumentem za jest zaznaczenie tej zmiany na zielono, co jest używane do klaryfikacji i upraszczania danych zasad i opisów, a gdy jest coś zmienia w mechanice/sposobie działania, to zaznaczone jest to na niebiesko.

_________________
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 3 cze 2018, o 19:27 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013, o 14:57
Posty: 381
Lokalizacja: Warszawa
Siema :)
Mam pytanka w imieniu kumpla ktory po latach wraca do Warhammera i kupil boxa chaosiarzy. Pomocy prosze ;)

1. Jaki rozmiar podstawek potrzebuja chaos warriorzy? 20x20mm?
2. Jaki rozmiar podstawki na rydwan?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 3 cze 2018, o 19:30 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2010, o 20:38
Posty: 2836
Lokalizacja: Oleśnica
Raczej tak:
ad1) 25x25
ad2) 100x50

Masz wszystko w ksiazce do WotDG która jest do ściągniecia za free ;)

_________________
Obrazek

''If you show your teeth, bite''


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 3 cze 2018, o 20:51 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013, o 14:57
Posty: 381
Lokalizacja: Warszawa
Dzieki!
Czy to jest taki sam rozmiar podstawek jak w edycji 8 i starszych?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 3 cze 2018, o 20:55 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 1103
Tak.

_________________
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 3 cze 2018, o 21:40 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013, o 14:57
Posty: 381
Lokalizacja: Warszawa
Dziekuje :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 10 cze 2018, o 10:59 
Wałkarz

Dołączył(a): 3 mar 2008, o 14:46
Posty: 72
A - oddział gracza 1
B - oddział gracza 2 z bohaterem mającym Entropic Aura
C - drugi bohater gracza 2

AAAAAAAA
AAAAAAAA
AAAAAAAA
BBBBB C
BBBBB

Czy bohater C może nadal korzystać z magicznej broni i zbroi? Zakładam, że tak - nie jest w kontakcie z oddziałem B, wolę się jednak upewnić. Czy wejście C w duel może cokolwiek w tej kwestii zmienić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 12 cze 2018, o 09:22 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2013, o 18:39
Posty: 197
Drugi bohater może być w kontakcie z oddziałem B, to nie wyklucza korzystania z magicznych przedmiotów.
Nie może być natomiast w kontakcie z samym posiadaczem aury.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 9th Age - WDG ogólnie
PostNapisane: 12 cze 2018, o 14:54 
Wałkarz

Dołączył(a): 3 mar 2008, o 14:46
Posty: 72
Czyli tak jak myślałem. Dzięki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1415 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.030s | 12 Queries | GZIP : Off ]