Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 19 lis 2017, o 15:00

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 15:58 
habydysz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 gru 2006, o 13:22
Posty: 13736
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
Kiedys w sumie mialem rozkmine na ten temat z JacKiem (przy okazji raportu do mlotkowego). Chodzilo konkretnie o to, ze dzialalo pandemonium, JacKowi zostalo 5 kosci, mi 3. Ja mowie - no dobra, koniec magii (wczesniej jeszcze poszly jakies spelle). On mowi: No to super, dispeluje Pandemonium. Ja: To swietnie, jak juz zdispelujesz to ja znow rzuce pandemonium.

A konkretnie to chodzi chyba o to, ze nie jest do konca wyjasnione w RB kiedy mozna zakonczyc ture magii. Niby jest kolejnosc, itd., ale IMO skoro faza sie zaczela i kostki zostaly wylosowane, a dispelowac RiPy mozna w dowolnym momencie, to mozna ich uzyc do rozbicia czaru, bo istnieje moment pomiedzy poczatkiem fazy, a jej koncem, w ktorym mozna to zrobic.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:00 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 10:57
Posty: 3896
Lokalizacja: Malifaux
lohost napisał(a):
nie, wszystkie dzialania na poczatku tury magii sa normalnie(tura magii sie zaczela nie mozesz temu zapobiec), spada kometa itd. ale zaraz po poczatku (w przestrzeni jako jednoczesnie) wystepuje koniec fazy magii, teraz skoro koniec powoduje automatyczne przeniesienie do shootingu, to czy przeciwnik moze dispelowac "w odpowiedzi" ripy. wlasciwie w efekcie dispeluje juz w shootingu-ergo nie ma kosci, nie moze dispelowac.

znalazlem w uscisleniach ze rzut na witry magii jest wczesniej niz przedmioty at the beginning... znowu pytanie czy mozna zakonczyc faze magii przed tym rzutem.


No tak, a jak dostanę overruna w bok klocka z magiem i walka jest w mojej turze, to nie rozgrywam fazy walki wręcz i CH Ci w D :D

SEEEMS LEGIT!

_________________
Cytuj:
Release the Przemcio!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:07 
Nerd Forumowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:47
Posty: 13325
Lokalizacja: Ordin Warszawa
swieta_barbara napisał(a):
Kiedys w sumie mialem rozkmine na ten temat z JacKiem (przy okazji raportu do mlotkowego). Chodzilo konkretnie o to, ze dzialalo pandemonium, JacKowi zostalo 5 kosci, mi 3. Ja mowie - no dobra, koniec magii (wczesniej jeszcze poszly jakies spelle). On mowi: No to super, dispeluje Pandemonium. Ja: To swietnie, jak juz zdispelujesz to ja znow rzuce pandemonium.

A konkretnie to chodzi chyba o to, ze nie jest do konca wyjasnione w RB kiedy mozna zakonczyc ture magii. Niby jest kolejnosc, itd., ale IMO skoro faza sie zaczela i kostki zostaly wylosowane, a dispelowac RiPy mozna w dowolnym momencie, to mozna ich uzyc do rozbicia czaru, bo istnieje moment pomiedzy poczatkiem fazy, a jej koncem, w ktorym mozna to zrobic.

Ja zawsze to rozumialem, ze w momencie kiedy ibydwaj gracze po sobie powiedza pas w trakcie fazy magii to wtedy nastepuje jej koniec.

W tej grze nigdy nie chodzilo o to szybkosc reakcji gracza.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:09 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lis 2010, o 09:17
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa
Shino napisał(a):
swieta_barbara napisał(a):
Kiedys w sumie mialem rozkmine na ten temat z JacKiem (przy okazji raportu do mlotkowego). Chodzilo konkretnie o to, ze dzialalo pandemonium, JacKowi zostalo 5 kosci, mi 3. Ja mowie - no dobra, koniec magii (wczesniej jeszcze poszly jakies spelle). On mowi: No to super, dispeluje Pandemonium. Ja: To swietnie, jak juz zdispelujesz to ja znow rzuce pandemonium.

A konkretnie to chodzi chyba o to, ze nie jest do konca wyjasnione w RB kiedy mozna zakonczyc ture magii. Niby jest kolejnosc, itd., ale IMO skoro faza sie zaczela i kostki zostaly wylosowane, a dispelowac RiPy mozna w dowolnym momencie, to mozna ich uzyc do rozbicia czaru, bo istnieje moment pomiedzy poczatkiem fazy, a jej koncem, w ktorym mozna to zrobic.

Ja zawsze to rozumialem, ze w momencie kiedy ibydwaj gracze po sobie powiedza pas w trakcie fazy magii to wtedy nastepuje jej koniec.

W tej grze nigdy nie chodzilo o to szybkosc reakcji gracza.


Też zawsze tak gram.

_________________
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: viewtopic.php?f=55&t=42454


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:25 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 10:57
Posty: 3896
Lokalizacja: Malifaux
lohost napisał(a):
ja takze tak gralem, natomiast czasy sie zmieniaja i...czy musze ryzykowac wyparowanie modelu za 600pkt we wlasnej fazie magii bo tak sie zwykle gralo? albo wyparowanie rownoczesne polowy armii gdy teoretycznie poprzez dowolnosc mojej decyzji oraz niedoprecyzowanie jej wlasciwego momentu moge zmniejszyc to prawdopodobienstwo do zera.
czasy sie zmienily, pojawil sie taki potworek.


Nie masz dowolności rezygnowania z Winds of magic tak jak nie masz dowolności w decydowaniu, czy rozegrać dany combat, czy nie.

Obrazek

_________________
Cytuj:
Release the Przemcio!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:28 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2006, o 23:53
Posty: 2288
Lokalizacja: Legion Kraków
Shino napisał(a):
swieta_barbara napisał(a):
Kiedys w sumie mialem rozkmine na ten temat z JacKiem (przy okazji raportu do mlotkowego). Chodzilo konkretnie o to, ze dzialalo pandemonium, JacKowi zostalo 5 kosci, mi 3. Ja mowie - no dobra, koniec magii (wczesniej jeszcze poszly jakies spelle). On mowi: No to super, dispeluje Pandemonium. Ja: To swietnie, jak juz zdispelujesz to ja znow rzuce pandemonium.

A konkretnie to chodzi chyba o to, ze nie jest do konca wyjasnione w RB kiedy mozna zakonczyc ture magii. Niby jest kolejnosc, itd., ale IMO skoro faza sie zaczela i kostki zostaly wylosowane, a dispelowac RiPy mozna w dowolnym momencie, to mozna ich uzyc do rozbicia czaru, bo istnieje moment pomiedzy poczatkiem fazy, a jej koncem, w ktorym mozna to zrobic.

Ja zawsze to rozumialem, ze w momencie kiedy ibydwaj gracze po sobie powiedza pas w trakcie fazy magii to wtedy nastepuje jej koniec.

W tej grze nigdy nie chodzilo o to szybkosc reakcji gracza.


A jak się ma sytuacja do Tronu z Life'a. Jest w grze jako RiP (na moim magu). Zaczyna się moja faza magii, rzuciłem na wiatry ja mam ileś tam PD przeciwnik DD, on mówi, że dispeluje mi tron, zanim rzuciłem pierwszy czar, czy mogę powiedzieć to zanim to zrobisz to ja rzuce swoje czary?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:30 
Nerd Forumowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:47
Posty: 13325
Lokalizacja: Ordin Warszawa
lohost napisał(a):
ja takze tak gralem, natomiast czasy sie zmieniaja i...czy musze ryzykowac wyparowanie modelu za 600pkt we wlasnej fazie magii bo tak sie zwykle gralo? albo wyparowanie rownoczesne polowy armii gdy teoretycznie poprzez dowolnosc mojej decyzji oraz niedoprecyzowanie jej wlasciwego momentu moge zmniejszyc to prawdopodobienstwo do zera.
czasy sie zmienily, pojawil sie taki potworek.
interpretacja konca jak widze tez jest dla was troche inna. ja jak wezme tasiemke i przetne ja mowiac koniec, to to co jest po drugiej stronie nozyczek moze sie rownie dobrze nazywac shooting. -natomiast z tym nie mam problemu bo jest to w duchu gry, chodzi mi o te pierwsza opcje.

postaw to tez z drugiej strony. Zabijesz komus hierofane/wampira. PO cyz, gosc rzuca na sypanie mowiac, ze nie rozgrywacie walki do konca, bo juz rzucil na sypanie, ktore jest na koniec tury. Lub gosc po prostu bez combatow oglasza koniec fazy (albo tury pozniej coby sie nie sypac).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:38 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 10:34
Posty: 1337
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
Dobra Shino albo Lidder dajcie to pod głosowanie na LS. Nawet nie chodzi o to co pisze Lohost , ale o sytuacją jaką przedstawił Kacper. Już kilka razy z taką patową sytuacją się spotkałem i nie powiem, było o to trochę nerwówki z przeciwnikami.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 16:52 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 10:57
Posty: 3896
Lokalizacja: Malifaux
@lohost

"At the start of each Magic phase, the casting player determines the strength of the Winds of Magic by rolling 2d6". Nie ma tu żadnej dowolności, nie ma "may" tylko po prostu- rzucasz. Tak samo jest z RoC.

Co do innym problemów z magic phase, jak najbardziej nadają się pod LS :)

_________________
Cytuj:
Release the Przemcio!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 17:12 
Maruda
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2011, o 14:48
Posty: 5730
swieta_barbara napisał(a):
Kiedys w sumie mialem rozkmine na ten temat z JacKiem (przy okazji raportu do mlotkowego). Chodzilo konkretnie o to, ze dzialalo pandemonium, JacKowi zostalo 5 kosci, mi 3. Ja mowie - no dobra, koniec magii (wczesniej jeszcze poszly jakies spelle). On mowi: No to super, dispeluje Pandemonium. Ja: To swietnie, jak juz zdispelujesz to ja znow rzuce pandemonium.

A konkretnie to chodzi chyba o to, ze nie jest do konca wyjasnione w RB kiedy mozna zakonczyc ture magii. Niby jest kolejnosc, itd., ale IMO skoro faza sie zaczela i kostki zostaly wylosowane, a dispelowac RiPy mozna w dowolnym momencie, to mozna ich uzyc do rozbicia czaru, bo istnieje moment pomiedzy poczatkiem fazy, a jej koncem, w ktorym mozna to zrobic.



Kudłaty to wyjaśniał tak:

Mówisz - jeśli nie masz żadnych akcji kończe turę magii... jeśli przeciwnik powie pass to koniec - jeśli powie to ja dispel to potem możesz rzucić ten czar jeszcze raz :) ..

_________________
Lidder napisał(a):
Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.


Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 18:28 
Powergamer Rozpiskowy

Dołączył(a): 26 wrz 2008, o 02:42
Posty: 35
Ponowie pytanie odnosnie pdf. Gdyby ktos, cos to bardzo bylbym wdzieczny za wiadomosc na priv.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 4 mar 2013, o 21:40 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2008, o 11:27
Posty: 2435
Boski napisał(a):
Ponowie pytanie odnosnie pdf. Gdyby ktos, cos to bardzo bylbym wdzieczny za wiadomosc na priv.

Proszę:
https://itunes.apple.com/pl/book/warham ... 3794?mt=11


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 10:15 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 sty 2010, o 16:27
Posty: 2762
Lokalizacja: Koszalin
Cytuj:
a co oni innego mieli tam napisac? nie rzucaj tylko dogadaj sie z przeciwnikiem? miedzy poczatkiem fazy a rzutem tez mija jakis czas imo. zakladam ze nie moge zakonczyc fazy zanim sie zaczela, wtedy calosc jest bardziej logiczna, natomiast ciagle mam watpliwosci co do mozliwosci zakonczenia fazy przed rzutem. mamy absolutna dowolnosc co do rozpraszania ripow (pod warunkiem ze jest to w fazie magii), oraz jak mi sie wydaje pelna dowolnosc zakonczenia fazy magii poprzez uznanie ze nie mamy nic co chcielibysmy rzucic - jest to napisane wprost na koncu rozdzialu o fazie magii.

Ech...Facet, nie rozumiesz chyba jednej podstawowej rzeczy. Masz zasadę armiją, która nakazuje ci dokonać określonych działań w określonej fazie. Nawet jeśli jakąś fazę chciałbyś pominąć, to musisz wg. zasad swojej armii kulać na tabelkę, czy ci się to podoba czy nie. Bo tak ci producent-matołek wymyślił, i tego się musisz trzymać, o ile nie bawisz się w jakieś house-rules. Trudno. Myślisz że zieloni by rzucali na aminozje gdyby mieli wybór czy mogą czy nie ?

Co do arbitralnego pomijania fazy - jeśli taka twoja wola, nie masz obowiązku nic w danej fazie robić ponad to, co musisz zrobić ( jak żartowano kiedyś często - dla krasnoludów nie ma fazy ruchu ), nie wolno ci natomiast zabraniać robić przeciwnikowi tego, do czego ma prawo. A na przykład w magii na prawo rozpraszać twoje czary typu RiP, a do tego potrzebuje DD na które musisz rzucić ( no, chyba że pozwolisz przeciwnikowi rzucać za siebie :P ). I takiego działania mu nie możesz zabronić, bo czynił byś w ten sposób wbrew zasadom gry w jaką grasz.

Przykład z przedmiotem który kończy fazę magii jest trochę z dupy wziętym. Jest to bowiem zasada specjalna. A zasady specjalne w tym systemie mogą wszystko, ponieważ jak sama nazwa wskazuje są wyjątkami od zasad ogólnych, które obowiązują zawsze jeśli nie są uchylane przez zasady specjalne.

_________________
Mad Mike napisał(a):
kwaku napisał(a):
nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 5 mar 2013, o 10:46 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2009, o 12:57
Posty: 4534
Shino napisał(a):
W tej grze nigdy nie chodzilo o to szybkosc reakcji gracza.

Dokładnie, śmiesznych sytuacji z chalicem u ChD byłoby co nie miara

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rozkminy nowy book (2013)
PostNapisane: 5 mar 2013, o 10:56 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 sty 2007, o 15:43
Posty: 3665
Lokalizacja: Wrocław
Lazur napisał(a):
Shino napisał(a):
W tej grze nigdy nie chodzilo o to szybkosc reakcji gracza.

Dokładnie, śmiesznych sytuacji z chalicem u ChD byłoby co nie miara


No i dlatego pewnie wciąż dużo osób nie wie jak tym przedmiotem grać.

_________________
Bearded Unclean 'Un napisał(a):
Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)


Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 14:55 
"Nie jestem powergamerem"

Dołączył(a): 30 gru 2012, o 22:16
Posty: 105
Jest napisane: AT THE START czyli na starcie, imho dopiero po tym dostajesz jakieś możliwości np. używanie przedmiotów at the beggining, czy co tam sobie robisz.
imho na początku pryiorytet ma gracz aktywny, czyli nie możesz zdispellować tronu zanim on zechce castować czar, jeżeli gracz aktywny zdecyduje się zakończyć faze magii, to raczej nie możesz dispellować już czarów, natomiast jeżeli zdecyduje się na castowanie jakiegoś czaru to w tym momencie możesz zdispellować ten czar i/lub inne które są w grze, potem następny i znowu możesz dispellować ten i/lub inne, i tak do momentu kiedy aktywny gracz nie zakończy fazy magii. rozpraszanie czarów następuje po castowaniu czarów, a jeżeli ja np. nie mam magów, lub nie chce nimi czarować, to fazę magii mogę zakończyć PRZED rzucaniem czarów, czyli jednocześnie PRZED możliwością dispellowania.

Jeżeli miałbyś TOTALNĄ dowolność w zakończeniu fazy magii to poprostu:

cast słoneczka, nie ma ifki, przed twoim dispellowaniem kończę faze magii, a nie możesz dispellować w shootingu.
I pokaż mi cytat z rulebooka, który zabrania zakończyć fazy magii właśnie w tym a nie innym momencie.
Na szczęście to tak nie działa.

Natomiast bez sensowne jest "koniec fazy magii, o ja mam jeszcze kostki to sobie cośtam zdispelluje". Przecież jest napisane, że tura magii kończy się wtedy kiedy aktywny gracz o tym zadecyduje, a nie wtedy kiedy zdecyduje aktywny gracz a gracz pasywny zdispelluje już wszystko co chciał.
Kolejnym argumentem przemawiającym za tym, że jest tak jak napisałem jest fakt, że akcje rozgrywane w czasie tury gracza aktywnego powinny być rozpatrywane na jego korzyść,
czyli nie "czekasz z kostkami dispellu aż rzucę/nie rzucę jakiegoś mocnego czaru, a jak nie będę go rzucał to na koniec fazy rozpraszasz czary które są w grze" tylko "masz określony moment na dispellowanie(czyli po każdym caście spella) i musisz liczyć się z tym, że jeżeli zobaczę, że masz za dużo kostek dispella a nie dispellowałeś nic to ja zakończę faze magii a ty nie użyjesz już tych kostek"

Ale się rozpisałem...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 16:18 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
uważasz że puściłeś ripa, koleś w swojej nie zdispelował tego, kolejna Twoja tura magii mówisz że kończysz bo nie chcesz czarować, jak przeciwnik ma zdispelować w takim wypadku ten rip?

to nie mieści się w zasadach fer-play, i to wystarczający argument by sędzia dał Tobie karniaka a oponent mógł zdispelować ten czar, a Ty będziesz musiał rzucić na wing's of magic

to jak z tronem z lifa i leczeniem albo + T

w 40K jest dokładnie napisane " ..., roll 2d6 at the start of ech of your shooting phases. ", przypomnę tylko że w 40K nie ma fazy magii wszystkie zasięgowe bzdury dzieją się w fazie strzelania, jest to zasada wymuszona tak jak rzucenie na magię, jeśli nie jest to napisane wyraźnie nie ma co się sprzeczać bo każdy wie jak to na ETC by za sędziowali i jak będą sędziować na masterach

polecam przeczytanie 40K do demonów bo jest jaśniej napisany niż WFB, tyczy się to też zasad wyników, bo są dość podobne ( prawie 100% ), i wiadomo co robią

szukanie dziury w płocie jest nie opłacalne, bo dziurę się znajdzie ale się przez nią nie przejdzie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 16:43 
"Nie jestem powergamerem"

Dołączył(a): 30 gru 2012, o 22:16
Posty: 105
I jeżeli w swojej, ja zdecyduje się na nie czarowanie i zakończe fazę magii przed rzucaniem czarów, to jak najbardziej opp nie może już zdispellować, miał okazję w swojej turze, miał okazję jak rzucałem czar. Ja rezygnuję z czarowania przez co tracę, ale dzięki temu opp nie może też dispellować, dość logiczne.

Jak ma go zdispellować ? W swojej turze, w turze kiedy go rzucam, lub jeżeli w fazie magii rzucę jakiś czar, wtedy też może dispellować ripa.

A z rzucaniem na magie się zgadzam, trzeba rzucić, bo jest to na początku fazy magii, dopiero potem gracz ma możliwość podejmowania jakiś działań.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 16:55 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
troszkę sam mobie zaprzeczasz :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DOCH: Tabelka Winds of Magic - trza rzucać na wiatry czy
PostNapisane: 5 mar 2013, o 17:03 
"Nie jestem powergamerem"

Dołączył(a): 30 gru 2012, o 22:16
Posty: 105
Niby czemu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.074s | 12 Queries | GZIP : Off ]