Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 22 lis 2017, o 13:48

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
PostNapisane: 15 mar 2013, o 19:02 
Chuck Norris

Dołączył(a): 15 lip 2007, o 14:27
Posty: 484
Lokalizacja: "Zad Trolla" Koszalin
Takie pytanie apropo "the portalglyph" czy jest do dozwolone:

Pierwsza tura ruszam się na maxa w fazie remaning moves i od razu stawiam portal oraz w tej samej fazie wychodzi odział schowany w portalu? Czy muszę wystawić portal w jednej turze i dopiero w następnej turze wychodzi prezencik z tortu??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 17 mar 2013, o 18:56 
Wielki Śląski Ninja
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 11:34
Posty: 3842
Lokalizacja: Pilchowice, Klub "Schwarze Pferd"
Tu proszę uprzejmie sadzić FAQ-ami odnośnie nowego booka.

Jeśli starczy czasu i energii, to może w pierwszym poście będzie zbierać się linki do postów z poszczególnymi pytaniami, w celu ułatwienia poszukiwań. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 20 mar 2013, o 18:19 
Chuck Norris

Dołączył(a): 15 lip 2007, o 14:27
Posty: 484
Lokalizacja: "Zad Trolla" Koszalin
JaSzczuras napisał(a):
Takie pytanie apropo "the portalglyph" czy jest do dozwolone:

Pierwsza tura ruszam się na maxa w fazie remaning moves i od razu stawiam portal oraz w tej samej fazie wychodzi odział schowany w portalu? Czy muszę wystawić portal w jednej turze i dopiero w następnej turze wychodzi prezencik z tortu??



To jak można w pierwszej turze po ruszeniu się charaktera z portalem wysadzić wkładkę??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 20 mar 2013, o 22:44 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2007, o 08:12
Posty: 3000
Lokalizacja: 8B/Bielsko-Biała
Przecie pisze wyraźnie, że oddział może wejść przez portal w dowolnej następnej turze po położeniu portalu, a nie w tej samej.

_________________
Najnowszy plik 9th Age do AB2.2c: http://www.the-ninth-age.com/filebase/i ... load/1134/

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:13 
Kretozord
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 21:24
Posty: 1705
Lokalizacja: SNOT Gdynia MANTRA Studio
To ja mam dwa swoje.

Czy Skillcannon może strzelać grapeshotem? Jezeli tak, to czy jest on flaming?

Jeżeli rzucam gateway i mam exalted locus of tzeentch (+1S) i rzucę 10 na siłę, to zadaję 2D6, czy 3D6 hitów? Siły 11 mieć nie mogę.

To moje chwilowo najważniejsze pytania :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:15 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2011, o 02:16
Posty: 2874
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Malin napisał(a):
Czy Skillcannon może strzelać grapeshotem? Jezeli tak, to czy jest on flaming?

LS właśnie nad tym, oraz jeszcze chyba nad 30 innymi kwestiami dotyczącymi Demonów, głosuje i uściśla ;)

_________________
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:29 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Malin napisał(a):
Jeżeli rzucam gateway i mam exalted locus of tzeentch (+1S) i rzucę 10 na siłę, to zadaję 2D6, czy 3D6 hitów? Siły 11 mieć nie mogę.


" If an 11 or 12 is rolled.. "


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:34 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lis 2010, o 12:36
Posty: 309
Tu chyba nie ma nad czym głosować skoro w profilu jest napisane, że strzela jak normalny cannon. Poza tym niby po co bloodletter ma 5 BS? chyba tym hellbladem rzucać nie będzie :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:43 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
vfn napisał(a):
Tu chyba nie ma nad czym głosować skoro w profilu jest napisane, że strzela jak normalny cannon. Poza tym niby po co bloodletter ma 5 BS? chyba tym hellbladem rzucać nie będzie :D

+

szkoda mógł by rzucać na 8" z KB 4S i zasadami jak throwing weapon :twisted:

grał bym 8x 10 BL :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:45 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2011, o 02:16
Posty: 2874
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Nad takimi rzeczami jest głosowanie: viewtopic.php?f=29&t=38848

Nie wnikam czemu właśnie nad takimi. Po prostu mówię o tym co jest :)

_________________
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 11:53 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
fascynujące :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 12:06 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lis 2010, o 12:36
Posty: 309
Przeczyłem powierzchownie te pytania i widzę, że większość z nich opiera się na zasadzie "niebo jest niebieskie a ja chciałbym czerwone" albo "trawa jest zielona więc zróbmy ją na niebiesko". Większość odpowiedzi na te pytania jest w AB i RB. Chyba, że ktoś tu chce napisać nowy AB bo mu się ten nie podoba albo jest tu silne lobby antydemoniczne :D. Dla przykładu, żeby nie było... czary zincza nie są flamming bo i niby czemu skoro nie jest tak napisane to nie są. To samo wrapflame itp itd... Co do grapeshotu to banowanie go nie ma sensu zbytnio. Jak na razie użyłem go jeden raz. Strzelanie na max 12 cali z testem hita jaj nie urywa w porównaniu do autohitów na 24" w organkach krasnoludzkich a ich jakoś nikt nie banuje? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 28 mar 2013, o 12:18 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2011, o 02:16
Posty: 2874
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
vfn napisał(a):
(...) Większość odpowiedzi na te pytania jest w AB i RB. Chyba, że ktoś tu chce napisać nowy AB bo mu się ten nie podoba albo jest tu silne lobby antydemoniczne (...)

Shino napisał(a):
Lidder napisał(a):
Jak mówiłem odpowiedzi są w RB i AB, większość to forma informacji.
nie do konca mozna znalezc. Czesc, ktora jest w bookach zupelnie inaczej jest interpretowana rawowo a inaczej rai.

_________________
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 07:57 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2008, o 11:27
Posty: 2435
1. Czy Soul Grinder może robić SnS w odpowiedzi na szarże ?
2. Czy Soul Grinder może strzelić z 2x broni (jeżeli wykupił takowe) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 10:51 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 10:34
Posty: 1337
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru
Broń wykupić może tylko jedną. Dwie bronie o które Ci pewnie chodzi to wbudowany grapeshot i jedną którą wykupujemy. Strzelić możesz z obu nawet po ruchu
(nie po marszu). Stand and shoot'a nie jestem pewien an 100%, ale na 90% nie możesz wykonać podobnie jak nie możesz strzelić z cannona albo z klopy w odpowiedzi na szarże.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 10:57 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2008, o 11:27
Posty: 2435
Lipti napisał(a):
Broń wykupić może tylko jedną. Dwie bronie o które Ci pewnie chodzi to wbudowany grapeshot i jedną którą wykupujemy. Strzelić możesz z obu nawet po ruchu
(nie po marszu). Stand and shoot'a nie jestem pewien an 100%, ale na 90% nie możesz wykonać podobnie jak nie możesz strzelić z cannona albo z klopy w odpowiedzi na szarże.

Z armaty i katapulty nie mozesz zrobić SnS ponieważ wszystkie maszyny mają Slow To Fire - zasada ogólna maszyn.
W tym przypadku Soul Grindera "przechwytujemy" strzał z GrapeShota, Flamecannona, Bolca, Katapulty (model jest monsterem).
Ponadto nalezy zwrócić uwagę na to, że w przypadku innych broni np. Rydwan Tęczy jest zapisane Slow To Fire.

Z innej beczki:
Armata Khorna dostała od LS strzał z Grapeshota.
Na tej samej zasadzie Soul Grinder powinien otrzymać możliwość strzału z armaty :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 2 kwi 2013, o 12:58 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 12:41
Posty: 303
Lokalizacja: Poznań, Strefa zero
Grinder nie ma upgradu dajacego mu strzelanie z armaty.

Ma osobny grapeshot w bazie a z upgradow ma flame thrower, katapulte i baliste.


Ostatnio edytowano 3 kwi 2013, o 09:43 przez Myzu, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 3 kwi 2013, o 08:27 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2007, o 15:06
Posty: 907
Lokalizacja: Legion Kraków klub pijaków ;)
Witam, mam pytanie: czy za Greater Locus of Change rzuca się tylko we własnej turze czy w turze przeciwnika również?

_________________
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 3 kwi 2013, o 10:30 
Ciśnieniowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2009, o 19:17
Posty: 7116
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
rzuca się w każdej początkowej Twojej tury, i jest do następnego początku Twojej tury

c4h10 napisał(a):

Z innej beczki:
Armata Khorna dostała od LS strzał z Grapeshota.
Na tej samej zasadzie Soul Grinder powinien otrzymać możliwość strzału z armaty :D


zdecydowanie nie, soulgrinder ma wyraźnie napisane że strzela tylko z grapshota, a skullcannon ma napisane że strzela jak cannon czyli normalny strzał jak i grapshot

armaty tylko dla Khornowców Panie Butan ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
PostNapisane: 4 kwi 2013, o 11:20 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2007, o 15:06
Posty: 907
Lokalizacja: Legion Kraków klub pijaków ;)
Dzięki, kolejne pytania tym razem dotyczące Lash of Despair.
1) czy normalne modyfikatory do strzału (multiple shots, daleki zasięg, covery itp) stosuje się do strzelania z tej broni?
2) rozumiem, że jak demon z tą bronią nie ma zasady skirmish to nie może strzelać po marszu?

_________________
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.027s | 12 Queries | GZIP : Off ]