Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 18 paź 2018, o 21:43

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Instalka
PostNapisane: 19 wrz 2008, o 18:15 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
Jak mi wyskakuje blad po zainstalowaniu gry i sciagnieciu patcha jest inny sposob na to aby zadzialala oprocz reinstalki?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2008, o 19:16 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2008, o 14:24
Posty: 2998
Lokalizacja: NEMEZIS Warszawa
Jaki to błąd?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2008, o 22:45 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
Już nie ważne, po prostu wcześniej ludzie pisali o bledach jakie im wyskakiwaly po instalce a ja zapomnialem o tym ze skoro mam nowy dysk to musze tez zainstalowac direct x. Przepraszam za zamieszanie :].


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2008, o 07:47 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 19:04
Posty: 1328
Lokalizacja: Twierdza Toruń - Fort Rogowo
Wczoraj sobie spokojnie gralem. Dzis wstaje, wlaczam gre i podczac "locating battle" wywala mi "Authentication failed, application will now terminate" i wylacza gre. Zresetowalem polaczenie, zmienilem ip, wylaczylem firewalle, otworzylem wszystkie porty, przeinstalowalem gre, sprawdzilem pliki patcherem, uruchamialem przez warpatch.exe. Szukalem na innych forach i nigdzie nie bylo jednoznacznej odpowiedzi. Jednym slowem DUPA. :? Anyone?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2008, o 07:48 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2006, o 16:43
Posty: 832
Lokalizacja: Nowy Sącz
Siema, moja laptop ma następujące parametry:

Intel (r) cpu 2250 (2x1.73 GHz)
1024 ramu
Karta graficzna:

Intel (R) 945 Express Chipset Family

Po zainstalowaniu wara i zpatchowaniu wyskakuje mi jak próbuje włączyć:
"An error occured - warhammer will terminare"
Mam rozumieć że mój komp jest za słaby (dokładniej karta graficzna pewnie) czy może jakiś inny błąd?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2008, o 09:50 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 02:40
Posty: 77
Lokalizacja: KGB "Rogaty Szczur" Gorzów Wlkp.
PiotrekN napisał(a):
Karta graficzna:

Intel (R) 945 Express Chipset Family


Sprawdziłem tą kartę
256-bit
Pixel shader 2.0
224MB pamieci

Innymi słowy grafa chyba powinna dać sobie z tym rade

_________________
KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"
http://www.rogaty-szczur.prv.pl
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2008, o 12:24 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2008, o 14:24
Posty: 2998
Lokalizacja: NEMEZIS Warszawa
Grafika jest zintegrowana, niektóre gry tego nie trawią. Może tak jest w tym przypadku. Możesz spróbować wgrać najnowsze stery, ale głowy nie daje czy pomoże.

PS. Gry raczej (chyba że dysponujesz takim sprzetem) nie są przystosowane do laptopów, a nawet jeśli laptop ją szarpnie to jakość gry bedzie marna ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 17:09 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
To ja jeszcze troche z innej beczki: Czasami jak alt-tabuje gre i potem wracam do niej to ekran mi sie robi czarny i widze tylko kursor. Musze wtedy gre wylaczyl i wlaczyc aby nadal dzialala. Ma ktoś na to jakis sposób? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 17:19 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2007, o 12:45
Posty: 231
Lokalizacja: Serock
Gelo napisał(a):
To ja jeszcze troche z innej beczki: Czasami jak alt-tabuje gre i potem wracam do niej to ekran mi sie robi czarny i widze tylko kursor. Musze wtedy gre wylaczyl i wlaczyc aby nadal dzialala. Ma ktoś na to jakis sposób? :)


Najprosciej grac w oknie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2008, o 23:12 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 sty 2007, o 20:26
Posty: 1447
Lokalizacja: Kraków/Azyr
To samo mam co Gelo, najlepsze jest to ze tylko jak gram Swordmasterem, jak gralem Bright Wizardem to wracało normalnie :lol2:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2008, o 09:04 
Kretozord
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 20:10
Posty: 1590
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Gelo napisał(a):
To ja jeszcze troche z innej beczki: Czasami jak alt-tabuje gre i potem wracam do niej to ekran mi sie robi czarny i widze tylko kursor. Musze wtedy gre wylaczyl i wlaczyc aby nadal dzialala. Ma ktoś na to jakis sposób? :)


Ja mam sposób: nie alt-tabuj i powinno być ok ;)

A poważnie ja z tym problemów nie mam. Zawsze wraca normalnie.

Za to logout trwa u mnie dosyć długa zanim zamknie mi grę. Ale to niewielka niedogodność.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 paź 2008, o 22:37 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2007, o 22:08
Posty: 275
Lokalizacja: Warszawa
zainstalowałem, ściągnąłem aktualizacje, i mam rozjechaną grafikę ;/
nie da rady grac... nie znam sie na tym kompletnie ale wydaje mi sie ze karte mam dobrą... http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&back=&ID=13210&katid=5
nie wiem juz jak to mozna naprawic ;/

_________________
Obrazek

http://xostryx.mybrute.com Jazda ! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2008, o 18:00 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 10:59
Posty: 94
nie jest

_________________
Skavenblight napisał(a):
Niszcz sztuczne fiuty! 100% nienawiści!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2008, o 19:17 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2008, o 14:24
Posty: 2998
Lokalizacja: NEMEZIS Warszawa
Beldrin Durgnisson napisał(a):
zainstalowałem, ściągnąłem aktualizacje, i mam rozjechaną grafikę ;/
nie da rady grac... nie znam sie na tym kompletnie ale wydaje mi sie ze karte mam dobrą... http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&back=&ID=13210&katid=5
nie wiem juz jak to mozna naprawic ;/


Zależy jaki efekt masz najlepiej jakbyś screenshota zamiescił. Karta spoko, to może być wina sterowników do niej. Jeżli chodzi Ci o efekt który wyglada mniej wiecej tak jakbyś widział duże piksele które mają problem z nadążaniem za kamerą w grze to miałem podobny problem w Stalkerze/Oblivionie. Sterowniki pomogły.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2008, o 22:38 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2007, o 22:08
Posty: 275
Lokalizacja: Warszawa
Aye, sterowniki z neta mnie uratowały :)
Wychodzi na to że te na dołączonej płytce to shiiit :roll:

_________________
Obrazek

http://xostryx.mybrute.com Jazda ! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2008, o 10:42 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2008, o 14:24
Posty: 2998
Lokalizacja: NEMEZIS Warszawa
Beldrin Durgnisson napisał(a):
Wychodzi na to że te na dołączonej płytce to shiiit :roll:


Nie, są po prostu stare. Technolagia strasznie idzie do przodu dlatego zawsze warto mieć powgrywane najnowsze sterowniki do poszczególnych podzespołów ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2008, o 05:46 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 mar 2008, o 22:37
Posty: 111
Lokalizacja: Telford
Małe pytanko, może ktoś wie, bo klienta można pobrać sobie ze strony war'a ale co z kodem, np. w Warszawie podstawka jest już prawie niedostępna a kody przedłużające grę o 60 dni nie działają, bo prosi o podstawowy kod. Więc po co dają do ściągnięcia klienta??? Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem podstawki, ale kumpel trochę się spóźnił i nie może sobie pograć :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2008, o 08:25 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2007, o 17:25
Posty: 2272
może kupić wersję elektroniczną (EA Store chyba sprzedaje), taką do ściągnięcia, kod do gry dostanie mailem zdaje się


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2008, o 17:04 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
Nie chce zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj: Ostatnio przeprowadzilem sie na stancje, mam tam neta o szybkosci 512. Czy to wystarczy na Młotka online?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2008, o 21:02 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:51
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok
Nie wie nikt?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.031s | 10 Queries | GZIP : Off ]