Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 21 sie 2018, o 01:16

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wersja 1.1
PostNapisane: 14 gru 2008, o 00:09 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
Jakie wrażenie z nowej wersji WARa? Kilka IMHO pierdół (wklejanie itemów w rozmowy), ale kilka fajnych zmian (wydaaajność, PQ dla 1-3 osób) tu się znalazło.

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 00:48 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 19:04
Posty: 1328
Lokalizacja: Twierdza Toruń - Fort Rogowo
ten pierół to cudowna rzecz, obecna od zawsze w WoWie - jej brak tutaj naprawde denerwowal...
wazna zmiana to latwiejszy sposob lockowania zon. dzis udalo nam sie zlockowac Chaos Wastes i juz bylismy myslami w Inevitable City ale sie odbilismy od Mawa ;P Dzis biegajac po oRvR jakies 4-5h zrobilem 400k expa i 2 levele renownu do tego zdobylem 2 setowe itemki... wczesniej tak sie nie dalo wiec uwazam 1.1 za dobry progonostyk...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 05:38 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 09:27
Posty: 1423
Lokalizacja: Oko Terroru - Bydgoszcz
a mi najnowszy patch cos sknocil z grafa i dzwiekiem :?

_________________
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 12:27 
Kretozord
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 20:10
Posty: 1590
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Kilka błędów się z patchem pojawiło ale ogólnie jest fajnie.

Tomash motyw z wklejaniem przedmiotów to standard. W LOTRO też to funkcjonowało. Usprawnienie działania czatów był dobrym pomysłem.

Bania na jakim serwerze grasz? Na ABP wczoraj próbowaliśmy zamknąć Praag. Mieliśmy już 93VP. Niestety destro w końcu się zmobilizowali i skutecznie odbili lokacje. Ale walki były długie i wyczerpujące.

Brawa za wprowadzenie nowego systemu w orvr!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 13:01 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
Właśnie, może mi ktoś opowiedzieć co dokładnie się zmieniło w oRVR (prócz kolejnego suwaka z kolejnym influencem ;) ) w tym patchu? Bo ekipa z mojej gildii "coraz bardziej casualowo" jest obecna na serwerze i nie miałem jeszcze możliwości ogrania sobie nowego orvr.

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 16:45 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 19:04
Posty: 1328
Lokalizacja: Twierdza Toruń - Fort Rogowo
Gram na Burloku. Ogolnie lockowanie Praag i Chaos Wastes zajelo orderowi okolo 9h przy czym ciagle aktywne byly 3 warbandy. Niestety destro zebralo znaczne sily w Maw i zrobili bardzo dobrego tank shielda przy schodach + tona AOE no i moby ktore tam sie respawnuja to sami herosi 42 levl wiec sie nie udalo 8)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2008, o 23:07 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 19:04
Posty: 1328
Lokalizacja: Twierdza Toruń - Fort Rogowo
Obrazek
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 00:37 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
Srogo :shock:

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 02:17 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2007, o 17:25
Posty: 2267
Dość powiedzieć, że dzisiaj sytuacja się odwróciła i to my atakowaliśmy imperialną fortecę Orderu. Naprawdę dzieje się, zone'y w T4 się da w 1-2h przejąć przy dobrej organizacji.
Szkoda tylko, że same fortece są nie do zdobycia. Za duże lagi, tylko jedne schody prowadzące do komnaty z lordem, nie jest wesoło.

A i pochwalę się, że własnie z gildią wyczyściliśmy Bloodwrought Enclave i Bilerot Burrow (2 insty w Inevitable City na rank 40).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 10:21 
Wyzwoleniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:06
Posty: 7856
Lokalizacja: Janusze Wargamingu
niestety pomimo poprawek nie unikneli bagow:

1. heavy metalowy plaszczyk po nalozeniu barw gildii sie krzaczy
2. mialem problem ze skonczeniem niektorych questow, bo mnie informowalo, ze mam przepelniony plecak, pomimo tego, ze w kazdej sakwie mialem wolne miejsce (to udalo mi sie zalatwic - okazalo sie, ze dwa przedmioty byly "poza" plecakiem i blokowaly go - nie pytajcie mnie, jak to mozliwe...)
3. czesciej mi sie gra wiesza - zwlaszcza przy wgrywaniu lokacji...
4. wprawdzie to nie bag, ale bardzo irytujace jest usuniecie klikania PPM na postaciach w "social" (teraz zapraszac do party trzeba poprzez wpisanie komendy w chacie...)

mielismy tez baga w kanalach - przebieglismy kawalek nie widzac zadnego szczura, po czym nagle wszystkie sie pojawily i bylismy w d...

poza tym gra mi sie ciagle podoba :mrgreen:

_________________
"I fart in your general direction" :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 11:43 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
2) patrz na war-europe/#/news - dodano tzw. overflow plecaka
3) dziwne, bo mi działa o wiele lepiej i szybciej :)
4) prawdziwi mężczyźni wszystko wpisują z linii komend. WSZYSTKO :mrgreen:

Ale ogólnie nowy patch spowodował, że I Jizzed In My Pants :mrgreen:

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 13:01 
Wyzwoleniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:06
Posty: 7856
Lokalizacja: Janusze Wargamingu
Tomash napisał(a):
2) patrz na war-europe/#/news - dodano tzw. overflow plecaka

troche to niedopracowane...

Tomash napisał(a):
prawdziwi mężczyźni wszystko wpisują z linii komend. WSZYSTKO :mrgreen:

nie prawdziwi mezczyzni, tylko dzieci internetu :badgrin:

_________________
"I fart in your general direction" :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 14:34 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
No widzisz, masz problemy z sygnaturą. Gdybyś był techgeekiem, ustawiłbyś sobie na jakimś serverze skrypcik regularnie zaciągający wszystkie trzy obrazki, sklejające je w jeden duży obrazek, a potem ew. robiący resize do sensownej wysokości :mrgreen:

Hej, mogę Ci nawet taki zrobić? :)

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 15:25 
Wyzwoleniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:06
Posty: 7856
Lokalizacja: Janusze Wargamingu
Tomash napisał(a):
No widzisz, masz problemy z sygnaturą. Gdybyś był techgeekiem, ustawiłbyś sobie na jakimś serverze skrypcik regularnie zaciągający wszystkie trzy obrazki, sklejające je w jeden duży obrazek, a potem ew. robiący resize do sensownej wysokości :mrgreen:

bla, bla, bla... ja jestem humanista :mrgreen:

Tomash napisał(a):
Hej, mogę Ci nawet taki zrobić? :)

skoro nalegasz :wink:
co potrzebujesz?

_________________
"I fart in your general direction" :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 15:50 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
Pobawię się dziś trochę, nie potrzebuję chyba nic :)

Na wardb trza się rejestrować żeby mieć takie sigi?

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 16:09 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2007, o 17:25
Posty: 2267
Trzeba, i do tego taki programik Curse Client trzeba zaciągnąć i zainstalować.

A co do przycinania się na ekranie ładowania, racja pojawia się taki problem. Ale przynajmniej zniknęły crashe do pulpitu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 17:01 
Wyzwoleniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:06
Posty: 7856
Lokalizacja: Janusze Wargamingu
Artein napisał(a):
A co do przycinania się na ekranie ładowania, racja pojawia się taki problem.

wlasciwie nie tyle sie przycina, co wgrywa, i wgrywa, i wgrywa... musialem wylaczyc gre przez managera zadan :evil:

_________________
"I fart in your general direction" :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 18:32 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 maja 2007, o 17:25
Posty: 2267
No o tym mówię. Podobno pomaga wyczyszczenie folderu Cache w katalogu z grą.
Osobiście nie zauważam większej poprawy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2008, o 21:35 
Spaministrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 16:37
Posty: 7883
Lokalizacja: Warszawa
Szaman napisał(a):
Tomash napisał(a):
Hej, mogę Ci nawet taki zrobić? :)

skoro nalegasz :wink:
co potrzebujesz?

Sprawdź PM :mrgreen:

_________________
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2008, o 08:51 
Postownik Niepospolity
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 19:18
Posty: 5516
Lokalizacja: Draconis - Wejherowo
Fajnie fajnie chłopaki :D Ja z bratem śmigamy po Tier 2 na KArak Eight Peaks, więc jeśli ktoś ma tam Destro i potrzebuje influenca do ORvR to zapraszam --> w temacie o serwerze podałem moje postacie (lvle większe już, ale co tam.
PArę bajerów w patchu fajnych, ale mnie też irytuje ze z sociala nie mogę np talk czy inv zrobić. ORvR to kapitalna sprawa - nagle w weekend zaroiło się tam od graczy :D Jaką masę Orderowców tam sklepaliśmy :) Poza tym nawet we 2óch dajemy radę BO odbić jak nie ma chętnych.

A skąd te paski bierzecie w podpisach ??

_________________
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.047s | 10 Queries | GZIP : Off ]