Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 17 cze 2019, o 08:32

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2752 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 14:46 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2007, o 15:49
Posty: 3922
Lokalizacja: Warshau - CZARNE WRONY
nowy temat, w którym można pytać o zasady, buildy armii oraz wątpliwości i niuanse w nowym AB-ku do Imperium
zastąpić ma dwa tematy już zablokowane: "pytania początkującego" oraz "nowe modele i unity"

_________________
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 14:48 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
Ok to ja zacznę.

Czy płaszczyk ulryka dający -1 do hita w b2b działa gdy genio siedzi na gryfie?
Mi się wydaje, że tak bo bohater na gryfie tworzą jeden character model.

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 14:49 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2007, o 15:49
Posty: 3922
Lokalizacja: Warshau - CZARNE WRONY
tak, jest wyraźnie zanotowane, że w styku z posiadaczem, modele mają -1 do hita, więc działa również na gryfa

_________________
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 14:58 
Chuck Norris

Dołączył(a): 20 mar 2011, o 23:04
Posty: 398
I na tym zrobilem fajnego Gryfa:) Zonbaczymy jak rozpa sie uda na nim:)
Pytanie moje:Czym rozni sie kaplan od arcykaplana poza liderka i woundami?????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 14:58 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2007, o 15:49
Posty: 3922
Lokalizacja: Warshau - CZARNE WRONY
możliwością wzięcia itemów, odpowiednio za 50 i za 100pts

_________________
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:00 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
#helion# napisał(a):
możliwością wzięcia itemów, odpowiednio za 50 i za 100pts


Poza tym modelem, bo nareszcie arcylektor ma swój adekwatny do swojej pozycji model. ;)


Co prawda aby go kupić trzeba też nabyć altara z Volkmarem... :P

I dzięki za rozwianie wątpliwości, kurczę trzeba będzie zrobić jakiś skok na kasę aby sobie jeszcze do tego nowego gryfa sprawić... Bo ten stary karolowy na rydwanówce dosyć dziwnie wygląda...

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:15 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:47
Posty: 4837
Lokalizacja: Radom
a co powiecie n glittering scales i white cloack na gryfie? Mamy -2 do trafienia. Dość słodkie mimo że brak płyty.

_________________
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:22 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
Ja bardziej myślałem o bloodroarze wykupionym na gryfie (3d6 na test terroru/strachu, odrzuca najniższą).

Co prawda to może powodować ucieczkę wrogich kloców i przez to nawet się do combatu nie doleci. :lol2:



Co do Glittering Scales to ten item działa gdy ktoś chce bić w gryfa? Bo zazwyczaj wszyscy tłuką po biednym kuraku, ale z drugiej strony przy takich itemach i przy tak kiepskiej obronie to generał będzie pewnie celem ataków.

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:32 
Kretozord
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007, o 18:37
Posty: 1505
Lokalizacja: "Twierdza Wrocław"
My idea:

Od dawna mam 10 plastikowych, nieruszonych flagusi. Ich celem ma być noszenie altara.
Model arcylektora mam:
Obrazek

Mimo to nie wiedziałem co wsadzić na taki noszony altar i zwykle inne figurki miały wyższy priorytet.

Teraz kupię oba wózki (altar i mikrofalówkę). Zrobię z tego oba wozy magiczne, a części z Altara posłużą mi do mojej wersji :)

Uważam, że w dobie magnesów, warto kupić oba wozy i przyczepiać sobie co trzeba z jednego do drugiego. Są w końcu niemal identyczne :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:52 
Chuck Norris

Dołączył(a): 20 mar 2011, o 23:04
Posty: 398
Obadajcie ten pomysł:

General of the Empire @ 394.0 Pts
General; Full Plate Armor; Imperial Griffon
Ogre Blade [40.0]
White Cloak of Ulric [50.0]
Enchanted Shield [5.0]
1 Imperial Griffon @ [195.0] Pts
Bloodroar

Drogi ale mamy liderke na 18 cali, Gryfa jest zajebiscie ciezko ubic w WW, ciezko trafic zarowno niego jak i generała. Najczesciej wroga piechota bedzie go bic na 5+. Plus mamy to zdawanie Feara na 3 kosciach. Generał ma 1+AS plus Worda na 5+. Mamy 3 ataki z S6 4 z S5 plus dodatkowo TS na koniec walki. Przetestowałem z 15 walk z róznymi odziałami. Ani razu nie dał ciała.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 15:59 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
Ja bym wywalił ogre blade i dał za to lancę i crown of command (jako, że sam nie ma hold the line to głupio by go było stracić w jakimś czelendżu gdzie generał raz zabije czempiona i nagle przegrywamy o 2) lub ironcurse icon (wersja eko, raz na 6 hitów z maszynki zdamy tego warda na gryfe ^^).

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:00 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 21:30
Posty: 81
Lokalizacja: Gdańsk
1. Jesli inzynier przekazuje BS oraz przerzuca artyleryjke na maszynie, to czy moze jeszcze puscic golebia?

2. Czy golebia mozna puscic na dowolny model w 24"? Na przyklad czy celem golebia moze byc model schowany za przeszkoda terenowa, albo taki ktory jest w srodku oddzialu?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:02 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
1. nie
2. tak

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:07 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:47
Posty: 4837
Lokalizacja: Radom
Też mi się wydaje taki gryf syty.
Aż mam ochotę na nim zagrać tylko że ja proponuję

General, Full Plate Armour, Imperial Griffon, Great Weapon
White Cloack of Ulrk
Crown of Command
Dragon Helm (ew Ratslayer gdy gdzie indziej potrzebujemy).
Bloodroar na gryfie


całość: 400 pkt

A mamy stubborn , 7a siła 6, thunderstomp , lepszy teror i oczywiscie dowodzenie 18 cali
a za ochronę sv 2+ i ward 5+ z -1 do hita.

_________________
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:13 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2011, o 22:09
Posty: 1035
Lokalizacja: Gdynia
super, ale jak stoi po 400pkt, to ciezko bedzie zmiescic duzego magika light, szczegolnie ze scrollem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:14 
Chuck Norris

Dołączył(a): 20 mar 2011, o 23:04
Posty: 398
Spokojnie miesci sie mag 4lv tylko bez scrola. Da sie przezyc szczegolnie ze ludzie czesto maja równiez małego maga a tam mozna scrola wsadzic bo juz niema nic innego.
EDIT Murmi zle policzyles. W Twojej wersji on tez ma AS1+, zapomniałes o tarczy zwyklej


Ostatnio edytowano 7 kwi 2012, o 16:17 przez kowaljl, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:16 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
Cóż w takim razie moja kmina. Fajnie, że ktoś w końcu zwrócił uwagę na kuraka. :twisted:

Generał, płyta, lanca
enchanted shield
crown of command
white cloak
gryf z bloodroarem

396

Wolę mieć tą inicjatywę 5 na generale, może być przydatna w razie jakiegoś czelka. Poza tym save 1+ też może okazać się całkiem przydatny.
Chociaż bicie w inicjatywie thunder stompa (tj z dwurakiem) też może zdać radę.


Tak czy owak każdy będzie mieć swoje preferencje, ale coś mi się wydaje, że będą one niezwykle podobne. :lol2:


kowaljl
To ty źle policzyłeś, bo gryf (6+), płyta (4+) i jakiś hełm (6+) dają razem pancerz 2+. Tamten generał ma dwuraka.

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:18 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, o 20:58
Posty: 551
Lokalizacja: MKGB Północne Rubieże
pytanie:

czy banishment z ołtarza ma nadal boosty do siły za każdego maga light w 12 calach?

_________________
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:18 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2009, o 21:49
Posty: 1158
Lokalizacja: Bizim
To jest normalny banishment z lore of light. Jeśli ten banishment z lora dostaje bonus to czemu ten z bound spella ma nie dostawać?

_________________
Caius Ceplus napisał(a):
Zaatakowane imperium kontratakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania i odpowiedzi
PostNapisane: 7 kwi 2012, o 16:21 
Chuck Norris

Dołączył(a): 20 mar 2011, o 23:04
Posty: 398
Wazne ze naprawde bedzie mozna cos ugrac na nim. Najgorsza rzecza dla niego nad beda jednostki strzelające. Działa i Katapy wiadomo ale AS by nic nie zdziałal na to. Za to kusznicy lucznicy juz mogą mu zrobic krzywde. Ale sadze ze ten 1 wound wiecej naprawde pomaga szczegolnie ze i tak to kosztuje mniej niz wczesniej nawet po dokupieniu pierdolniecia dla terroru. Porzucajcie sobie to. Naprawde latwo jest niezdac na 3 kosciach :) super sprawa.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2752 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.029s | 12 Queries | GZIP : Off ]