[Łódź] Macki Wojny 29-30.10.2022
Re: [Łódź] Macki Wojny 29-30.10.2022
Będę, Macuszki to pewny stały punkt w kalendarzu
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Widzę grubo tam się dzieje. Ja jak 3/4 będę niezależnie od tego kto sedziuje. Ale As1 brzmi wykwintne!
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Jak dacie Asa na sedziego to moze w końcu podrecznik przeczyta Niezaprzeczalnie będzie to odświeżające doświadczenie.
Mój przyjazd jest kompletnie niepowiazany z wydarzeniami na ETC, zupełnie co innego bedzie mialo na to wpływ. Niemniej, z tego co do mnie dotarlo odnosnie wydarzeń na turnieju, to zachowanie organizatorow/sedziow było nieprofesjonalne. Wsadzanie karniakow na podstawie oskarzenia przeciwnika, ktory ma w tym ewidentny interes, bez dania możliwości do obrony oskarżonemu nie ma nic wspolnego z uczciwością. Stad oburzenie reprezentacji ma swoje podstawy.
Mój przyjazd jest kompletnie niepowiazany z wydarzeniami na ETC, zupełnie co innego bedzie mialo na to wpływ. Niemniej, z tego co do mnie dotarlo odnosnie wydarzeń na turnieju, to zachowanie organizatorow/sedziow było nieprofesjonalne. Wsadzanie karniakow na podstawie oskarzenia przeciwnika, ktory ma w tym ewidentny interes, bez dania możliwości do obrony oskarżonemu nie ma nic wspolnego z uczciwością. Stad oburzenie reprezentacji ma swoje podstawy.
Od Nas ze Schwarze Pferdu jedzie Tomasz Miszta więc sędzie będzie konieczny
PS. Mam nadzieje że król słońce Solo też wpadnie więc jest potrzebny x2
PS. Mam nadzieje że król słońce Solo też wpadnie więc jest potrzebny x2
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Pytanko o zasady. Stare dobre friendly i enemy units.
A Evil Eye
24″ Universal One Turn
If this spell targets a friendly unit, the target gains +1″
Advance Rate and +2″ March Rate.
If this spell targets an enemy unit, the target suffers −1″
Advance Rate and −2″ March Rate, to a minimum of 3″ and
6″ respectively.
A unit cannot be affected by this spell more than twice in
the same Magic Phase.
Jak to zadziała czy zadziała na armie sojusznika? To samo np. z Taumowym "Speaking in Tongues".
A Evil Eye
24″ Universal One Turn
If this spell targets a friendly unit, the target gains +1″
Advance Rate and +2″ March Rate.
If this spell targets an enemy unit, the target suffers −1″
Advance Rate and −2″ March Rate, to a minimum of 3″ and
6″ respectively.
A unit cannot be affected by this spell more than twice in
the same Magic Phase.
Jak to zadziała czy zadziała na armie sojusznika? To samo np. z Taumowym "Speaking in Tongues".
Heh, zasady były pisane przed nowymi szczurami
Jak dla mnie to wyjątek i zmiana wordingu tam na potrzeby turnieju:
" ... Immediately after determining the number of hits, roll a
D6 for each hit. On a roll of 4+, the hit is distributed onto a randomly chosen unit Engaged with the
original target. Otherwise, proceed as normal."
(Bez friendly)
Jak dla mnie to wyjątek i zmiana wordingu tam na potrzeby turnieju:
" ... Immediately after determining the number of hits, roll a
D6 for each hit. On a roll of 4+, the hit is distributed onto a randomly chosen unit Engaged with the
original target. Otherwise, proceed as normal."
(Bez friendly)
- Dancaarkiiel
- Falubaz
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Powróciłem z wakacji, więc sukcesywnie będzie się pojawiać nowe info w temacie
Co do Szczurków, tam Ślivek dobrze mówi, czyli randomizujemy trafienia między walczące jednostki, ignorując "friendly" w tekście
Jak chodzi o Giganta SA, to ja bym go zostawił takiego jaki jest. Jak korzysta z nieistniejącej zasady, to trzeba przyjać że nie może jej użyć do czasu re-designu tego profilu przez twórców
Co do Szczurków, tam Ślivek dobrze mówi, czyli randomizujemy trafienia między walczące jednostki, ignorując "friendly" w tekście
Jak chodzi o Giganta SA, to ja bym go zostawił takiego jaki jest. Jak korzysta z nieistniejącej zasady, to trzeba przyjać że nie może jej użyć do czasu re-designu tego profilu przez twórców
o ile sie nie myle, to pozostale armie nie mogly wystawiac gigantow z suplementu, szczegolnie gdy byl zmiany w zasadach, ktore mialy koryzstac, lub ich nie bylo.
Tak przynajmniej bylo z szczurzym gigantem, oraz z gigantem do de (nie wiem czy juz mialy updatowane zasady, czy wciaz nie)
Tak przynajmniej bylo z szczurzym gigantem, oraz z gigantem do de (nie wiem czy juz mialy updatowane zasady, czy wciaz nie)
Dobra panowie, tym razem nie będzie lecenia w kulki na malowanie! Podręczniki mają być za wczasu pobrane na telefony! Armie przygotowane jak na konkurs malarski!
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Ile punktów oddają pokonani generałowie i BSB?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.