Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 24 sty 2019, o 10:23

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1451 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 14 maja 2018, o 09:46 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2013, o 09:28
Posty: 966
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
a to sraka jednak :D

_________________
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 lip 2018, o 10:47 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2011, o 12:51
Posty: 3846
Lokalizacja: Czarne Wrony W-wa
Pytanie zagadka :
The Conclave: Spells from Divination gain +3″ range up to a maximum of +9″ for each additional friendly Wizard
within 12″ of the Caster


Czy mając 3 friendly wizardów w 12 calach od castera oznacza że aury takie jak np. : Know Thy Enemy {6″ Aura} będzie rozszerzona do 12 cali ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 lip 2018, o 11:37 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 paź 2011, o 15:18
Posty: 2274
Lokalizacja: Warszawa
Glegut napisał(a):
Pytanie zagadka :
The Conclave: Spells from Divination gain +3″ range up to a maximum of +9″ for each additional friendly Wizard
within 12″ of the Caster


Czy mając 3 friendly wizardów w 12 calach od castera oznacza że aury takie jak np. : Know Thy Enemy {6″ Aura} będzie rozszerzona do 12 cali ?


dokładnie tak jak napisałeś z tym że 9+6=15

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 12 paź 2018, o 00:38 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2011, o 22:38
Posty: 161
rzucając czar hierofantem można przekierować czar przypisany na inny oddział będący w promieniu 18" czy w wypadku hierofanta dalej musi to być czar wzmacniający na mój oddział czy np mogę rzucić pocisk na wroga a przypisanym czarem ożywić sobie swój oddział?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 12 paź 2018, o 09:53 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 1150
W opisie czaru przypisanego jest mowa o aktywacji po rzucaniu czarów o typie wzmacniający. Hierofanta nie nadpisuje wzmianki o typie czaru, a jedynie o zasięgu wybierania celu, więc rzucając klątwy czy czary uniwersalne czar przypisany dynastii nie odpala się.

_________________
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 12 paź 2018, o 09:54 
Mudżahedin

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 311
SiersciucH napisał(a):
rzucając czar hierofantem można przekierować czar przypisany na inny oddział będący w promieniu 18" czy w wypadku hierofanta dalej musi to być czar wzmacniający na mój oddział czy np mogę rzucić pocisk na wroga a przypisanym czarem ożywić sobie swój oddział?

Wystarczy przeczytać opis twojego hereditary spella:
"(...)Whenever the Wizard successfully casts a non-Attribute non-Bound Spell of Type Augment, the Hereditary Attribute is automatically cast"
Czyli nie, musisz rzucić augmenta.

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 gru 2018, o 12:44 
Mudżahedin

Dołączył(a): 6 lis 2012, o 16:41
Posty: 255
Lokalizacja: Siedlce
Które czary działają na strzelanie i dają buffy? Czy np 3 z alchemii daje plus 1 ap do strzelania z infernal engine ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 gru 2018, o 14:00 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2013, o 12:20
Posty: 2129
Warto zapoznać się z podziałem ataków na range/close combat etc. (tabelka w rulebooku). Przy każdej zasadzie specjalnej masz określone na jaki typ ataku działa, chyba ze w opisie czaru jest to wyszczególnione inaczej.

_________________
Maluję dla Perfectly Painted Studio!

https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/

perfectlypaintedstudio@gmail.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 gru 2018, o 14:33 
Mudżahedin

Dołączył(a): 6 lis 2012, o 16:41
Posty: 255
Lokalizacja: Siedlce
Dzięki. Koleś mi wpierał , że wszystko działa dlatego tylko się upewniam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 gru 2018, o 15:20 
Chuck Norris

Dołączył(a): 31 sie 2007, o 20:28
Posty: 441
Czyli strzał ze Shrapnel Guns (Volley Gun Artillery Weapon) otrzymuje flaming i magiczne ale już +1 do AP nie, zgadza się ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania o magię v 2.0
PostNapisane: 17 gru 2018, o 15:36 
Wodzirej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:00
Posty: 695
ironhead napisał(a):
Czyli strzał ze Shrapnel Guns (Volley Gun Artillery Weapon) otrzymuje flaming i magiczne ale już +1 do AP nie, zgadza się ?
Dokładnie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1451 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.040s | 11 Queries | GZIP : Off ]