Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 22 sty 2019, o 05:52

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1939 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 gru 2018, o 12:12 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 gru 2017, o 16:49
Posty: 310
Lokalizacja: Katowice
lwieserce85 napisał(a):
Ale jedno oczko na kości to nie jest zawsze spalenie trafienia/ranienia?


Jest. Ale za to jak masz -1 to-wound (np. Rune of Resillience DH) to obniża z 1+ na 2+. Czyli nie obniża wcale. Jakby cap był na 2+ to ten sam efekt by dawał 3+ ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 17 gru 2018, o 14:01 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 21:27
Posty: 4466
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
wydaje mi sie ze flaming sword nie bedzie dzialal na breatha i stompy bo to special attacks a one nie moga korzystac z attack attributes

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 17 gru 2018, o 14:26 
Mudżahedin

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 304
Semi napisał(a):
wydaje mi sie ze flaming sword nie bedzie dzialal na breatha i stompy bo to special attacks a one nie moga korzystac z attack attributes

Melee attacks = Close Combat attacks + Special attacks
Cytuj:
3 Flaming Swords ⟨8+⟩{ 11+} ⟨18″⟩ {6″ Aura} Augment One Turn The target gains Flaming Attacks and Magical Attacks. In addition, the target’s Melee and Shooting Attacks gain a +1 to-wound modifier.

Wniosek - speciale dostają +1 to wound.
Tak samo spectral blades z Evo, hereditary Darków, The wheel turns z Witchcraftu, Rune of Oaths krasnoludzkie działają na specjale(i pewnie kilka innych spelli o których nie pamiętam).

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 17 gru 2018, o 15:13 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 21:27
Posty: 4466
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
Jest jeszcze to:

Cytuj:
21.H Special Attacks
A model part with Special Attacks can make a special type of attack specified by the corresponding rules. Attacks
made using Special Attacks cannot be affected by weapons or Attack Attributes
.
, unless specifically stated otherwise.


Wiec flamin i magical chyba nie dziala a +1 to wound nie jest atrybutem wiec pewnie zadziala:)
Lethale natomiast tez nie powinny dzialac

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 7 sty 2019, o 07:25 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 21:27
Posty: 4466
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
teraz strzela sie tylko z 2 szeregow i horda juz nie daje dodatkowego?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 7 sty 2019, o 08:02 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 gru 2017, o 16:49
Posty: 310
Lokalizacja: Katowice
Semi napisał(a):
teraz strzela sie tylko z 2 szeregow i horda juz nie daje dodatkowego?


Nie daje. Trzeba mieć jakąś dodatkową regułę. Np. Volley Fire (łuki) pozwala strzelać z trzeciego szeregu formacji liniowej (dawna horda), jeżeli oddział się nie ruszał (wcale) i nie jest to Stand and Shoot.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 7 sty 2019, o 18:33 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 gru 2006, o 16:43
Posty: 906
Lokalizacja: Nowy Sącz
Szybkie pytanie, czy Battle Focus kombuje się z Hatem (tzn. działa również na przerzucane kości)? :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 7 sty 2019, o 18:49 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 21:27
Posty: 4466
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
tak

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 20 sty 2019, o 14:19 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:41
Posty: 3405
Czesc,

Z innej beczki, tzn pytanie o zasady:
Smok walczy z mysim oddziałem pchającym dzwon.
Czy Doomwheel (doommill czy jak to sie teraz zwie) może strzelać (jako ranged shooting) do smoka?
Czy Dzwon wraz z obslugujaca go jednostką jest traktowany jako standard size?
Czy zasada "callous" pozwalająca na strzelanie do modeli w CC jest ogólną dla myszy, czy dotyczy tylko grenadierów (ergo, musi byc wyraźnie wyszczególniona przy jednostce)?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 20 sty 2019, o 15:01 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lut 2014, o 10:27
Posty: 854
Lokalizacja: Wrocław
Dzwon albo Furmana w unicie nie stanowi większości, więc unit height jest dalej Standard - modele z zasadą Callous mogą do takiego CC strzelać.

Kółko zasady Callous nie ma, więc do takiego CC strzelać nie może (ani do żadnego innego).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 20 sty 2019, o 15:12 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:41
Posty: 3405
Dziekuje.
Jeszcze pytanie o Dzwon/furmana - czy sa uznawane jako standard, nawet jezeli jestem w BTB z takim modelem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 20 sty 2019, o 15:15 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lut 2014, o 10:27
Posty: 854
Lokalizacja: Wrocław
Sam dzwon/furmana nigdy nie są uznawane jako Standard, tylko sam unit jest uznawany jako Standard.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 20 sty 2019, o 15:20 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 18:41
Posty: 3405
Rozumiem, dzięki :)

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 03:18 
Mudżahedin

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 304
A jak to jest w ogóle z widzeniem takiego oddziału jeżeli chodzi o strzelanie/szarże? Czy on liczy się zawsze jako standard, mimo tego że platforma jest large tall? Czyli da się go schować za innym oddziałem standard od np. dział?

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 06:24 
Falubaz

Dołączył(a): 18 lip 2013, o 20:15
Posty: 1329
Abrasus napisał(a):
Dzwon albo Furmana w unicie nie stanowi większości, więc unit height jest dalej Standard - modele z zasadą Callous mogą do takiego CC strzelać.

Kółko zasady Callous nie ma, więc do takiego CC strzelać nie może (ani do żadnego innego).

Ad. pierwszy paragraf - nie ma czegoś takiego w booku jak unit size iirc. Podaj proszę gdzie coś takiego znalazłeś.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 12:17 
Mudżahedin

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 304
Callous
"against enemy units that are Engaged in Combat with friendly units, as long as all friendly units Engaged in the Combat are of Standard Height "

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 12:25 
Wodzirej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:00
Posty: 685
ślivek napisał(a):
Abrasus napisał(a):
Dzwon albo Furmana w unicie nie stanowi większości, więc unit height jest dalej Standard - modele z zasadą Callous mogą do takiego CC strzelać.

Kółko zasady Callous nie ma, więc do takiego CC strzelać nie może (ani do żadnego innego).

Ad. pierwszy paragraf - nie ma czegoś takiego w booku jak unit size iirc. Podaj proszę gdzie coś takiego znalazłeś.
Obrazek
Styka coś takiego? p.89

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 15:46 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lut 2014, o 10:27
Posty: 854
Lokalizacja: Wrocław
Dancaarkiiel napisał(a):
ślivek napisał(a):
Abrasus napisał(a):
Dzwon albo Furmana w unicie nie stanowi większości, więc unit height jest dalej Standard - modele z zasadą Callous mogą do takiego CC strzelać.

Kółko zasady Callous nie ma, więc do takiego CC strzelać nie może (ani do żadnego innego).

Ad. pierwszy paragraf - nie ma czegoś takiego w booku jak unit size iirc. Podaj proszę gdzie coś takiego znalazłeś.
Obrazek
Styka coś takiego? p.89


Dzięki, o tym dokładnie fragmencie mówiłem ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: wczoraj, o 20:44 
Falubaz

Dołączył(a): 18 lip 2013, o 20:15
Posty: 1329
Ach fakt, złego keyworda szukałem. Dziękuję.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1939 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.047s | 13 Queries | GZIP : Off ]