Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 21 lip 2019, o 04:03

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2049 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 21:53 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 23:47
Posty: 1220
Lokalizacja: trójmiasto
ale zwalony jest opis coverów w tej planszówce :|
standard -> large -> large
to jest soft cover, hard cover, czy no line of sight? i które zdanie o tym mówi?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 22:49 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1288
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Pytasz się czy standard widzi large schowane za innym largem? Ofc nie. Równe (lub wyższe) poziomy blokują losa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 23:31 
Chuck Norris

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 496
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"
esgaroth napisał(a):
ale zwalony jest opis coverów w tej planszówce :|
standard -> large -> large
to jest soft cover, hard cover, czy no line of sight? i które zdanie o tym mówi?

system nie zwalony, po prostu ludzie do 8semki przyzwyczajeni.
s 12
'• Being interrupted by the base of a model that has an equal or bigger Height than both the model and its target (see “Model Classification ”, page 87 , for more details; Model Rules such as Tall or Skirmisher can affect this)"
polecam też 4tą stronę summaries(122 pdfa) bo tam jest wszystko ładnie obrazkowo pokazane.
No i polecam też ogółnie czytać rulesbooka, bo to pomaga z takimi pytaniami XD

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:14 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Czy to:

Arcane Knowledge (60 pts) - Wizards only
The Vampire knows the Hereditary Spell in addition to its other spells. Spells cast by the Vampire gain +6" range. This effect is decreased to +3" range for Aura spells. Bound Spells and spells without range are not affected.

Zadziala na czesc w nawiasie tego:

The target suffers 1 hit with Strength 10, Armour Penetra- tion 10, Magical Attacks, and Multiple Wounds (D3).
⟨⟨If the target is within 12′′ of the Caster, the spell tar- gets a single Character or Champion joined to the tar- getunit.⟩⟩

Czyli innymi slowy, czy snajperka focused bedzie na 18 cali?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:43 
Masakrator

Dołączył(a): 24 paź 2008, o 14:44
Posty: 2697
Lokalizacja: Salamandra Włocławek
Dreef napisał(a):
Czy to:

Arcane Knowledge (60 pts) - Wizards only
The Vampire knows the Hereditary Spell in addition to its other spells. Spells cast by the Vampire gain +6" range. This effect is decreased to +3" range for Aura spells. Bound Spells and spells without range are not affected.

Zadziala na czesc w nawiasie tego:

The target suffers 1 hit with Strength 10, Armour Penetra- tion 10, Magical Attacks, and Multiple Wounds (D3).
⟨⟨If the target is within 12′′ of the Caster, the spell tar- gets a single Character or Champion joined to the tar- getunit.⟩⟩

Czyli innymi slowy, czy snajperka focused bedzie na 18 cali?

Nie, bo:
The effect of a spell defines what happens to the target of the spell when the spell is success-
fully cast. Spell effects are never affected by Special Items, Model Rules, other spell effects,
or similar abilities affecting the Caster, unless specifically stated otherwise.

_________________
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:48 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:00
Posty: 842
Typowe wydłużanie zasięgów z czarów (Divinacja, Asfad, Aknowledge) działa tylko na wartość "range" danego zaklęcia. Ewentualne zasięgi już w opisie zaklęcia nie są modyfikowane.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 12:41 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Dancaarkiiel napisał(a):
Typowe wydłużanie zasięgów z czarów (Divinacja, Asfad, Aknowledge) działa tylko na wartość "range" danego zaklęcia. Ewentualne zasięgi już w opisie zaklęcia nie są modyfikowane.


Ten uczuc jak tracisz generala w 1 turze, bo nie znasz zasad :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 13:07 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1288
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Znaczy się ten uczuć kiedy tracisz generała w 1szej turze bo przeciwnik zwałowal? xd

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 21:46 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Ciara napisał(a):
Znaczy się ten uczuć kiedy tracisz generała w 1szej turze bo przeciwnik zwałowal? xd


O ten dokladnie xD

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2049 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.051s | 11 Queries | GZIP : Off ]