Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 21 sie 2019, o 15:47

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 21:53 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 23:47
Posty: 1225
Lokalizacja: trójmiasto
ale zwalony jest opis coverów w tej planszówce :|
standard -> large -> large
to jest soft cover, hard cover, czy no line of sight? i które zdanie o tym mówi?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 22:49 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1306
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Pytasz się czy standard widzi large schowane za innym largem? Ofc nie. Równe (lub wyższe) poziomy blokują losa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 10 lip 2019, o 23:31 
Chuck Norris

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 21:36
Posty: 514
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"
esgaroth napisał(a):
ale zwalony jest opis coverów w tej planszówce :|
standard -> large -> large
to jest soft cover, hard cover, czy no line of sight? i które zdanie o tym mówi?

system nie zwalony, po prostu ludzie do 8semki przyzwyczajeni.
s 12
'• Being interrupted by the base of a model that has an equal or bigger Height than both the model and its target (see “Model Classification ”, page 87 , for more details; Model Rules such as Tall or Skirmisher can affect this)"
polecam też 4tą stronę summaries(122 pdfa) bo tam jest wszystko ładnie obrazkowo pokazane.
No i polecam też ogółnie czytać rulesbooka, bo to pomaga z takimi pytaniami XD

_________________
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"-Czy mod może powyrzucać te obrazki którymi nasi młodsi koledzy się przerzucają?
-Nie może. Nie łamią regulaminu a nic nie poradzisz że historia zatacza krąg i młodsze pokolenie przechodzi na pismo obrazkowe :mrgreen:"
~Starsza część plemienia Battlowców karci młodzików.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:14 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Czy to:

Arcane Knowledge (60 pts) - Wizards only
The Vampire knows the Hereditary Spell in addition to its other spells. Spells cast by the Vampire gain +6" range. This effect is decreased to +3" range for Aura spells. Bound Spells and spells without range are not affected.

Zadziala na czesc w nawiasie tego:

The target suffers 1 hit with Strength 10, Armour Penetra- tion 10, Magical Attacks, and Multiple Wounds (D3).
⟨⟨If the target is within 12′′ of the Caster, the spell tar- gets a single Character or Champion joined to the tar- getunit.⟩⟩

Czyli innymi slowy, czy snajperka focused bedzie na 18 cali?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:43 
Masakrator

Dołączył(a): 24 paź 2008, o 14:44
Posty: 2720
Lokalizacja: Salamandra Włocławek
Dreef napisał(a):
Czy to:

Arcane Knowledge (60 pts) - Wizards only
The Vampire knows the Hereditary Spell in addition to its other spells. Spells cast by the Vampire gain +6" range. This effect is decreased to +3" range for Aura spells. Bound Spells and spells without range are not affected.

Zadziala na czesc w nawiasie tego:

The target suffers 1 hit with Strength 10, Armour Penetra- tion 10, Magical Attacks, and Multiple Wounds (D3).
⟨⟨If the target is within 12′′ of the Caster, the spell tar- gets a single Character or Champion joined to the tar- getunit.⟩⟩

Czyli innymi slowy, czy snajperka focused bedzie na 18 cali?

Nie, bo:
The effect of a spell defines what happens to the target of the spell when the spell is success-
fully cast. Spell effects are never affected by Special Items, Model Rules, other spell effects,
or similar abilities affecting the Caster, unless specifically stated otherwise.

_________________
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 11:48 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:00
Posty: 872
Typowe wydłużanie zasięgów z czarów (Divinacja, Asfad, Aknowledge) działa tylko na wartość "range" danego zaklęcia. Ewentualne zasięgi już w opisie zaklęcia nie są modyfikowane.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 12:41 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Dancaarkiiel napisał(a):
Typowe wydłużanie zasięgów z czarów (Divinacja, Asfad, Aknowledge) działa tylko na wartość "range" danego zaklęcia. Ewentualne zasięgi już w opisie zaklęcia nie są modyfikowane.


Ten uczuc jak tracisz generala w 1 turze, bo nie znasz zasad :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 13:07 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sie 2012, o 06:26
Posty: 1306
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Znaczy się ten uczuć kiedy tracisz generała w 1szej turze bo przeciwnik zwałowal? xd

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 16 lip 2019, o 21:46 
Falubaz

Dołączył(a): 17 lip 2010, o 11:34
Posty: 1298
Lokalizacja: Warszawa
Ciara napisał(a):
Znaczy się ten uczuć kiedy tracisz generała w 1szej turze bo przeciwnik zwałowal? xd


O ten dokladnie xD

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 9 sie 2019, o 07:43 
Masakrator

Dołączył(a): 24 paź 2008, o 14:44
Posty: 2720
Lokalizacja: Salamandra Włocławek
Mam taką zagwostkę dotyczącą "zdziesiątkowania":

Mamy oddział 9 ludków + bohater, (razem 10 chłopa, 12 HP) w wyniku czaru ginie 9 ludków. Pozostaje sam bohater, rzuca na liderkę i ...
1. Czy w takiej sytuacji podlega on zasadzie "decimated" i rzuca na połowę swojej Dis?
2. Jeśli nie zda i ucieknie to czy w kolejnych rundach też rzuca na połowę Dis do czasu aż się ogarnie i "stanie" się single model unit (charakter)?

_________________
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 9 sie 2019, o 12:34 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 1184
Pula HP do zasady Decimaited nie uwzględnia HP herosów. W twoim wypadku pula wynosi 9 bo tyle posiada oddział w army list. Bohater w takim oddziale sprawia że masz 3hp z puli 9 więc ponad 25%. Strona 84 decimated.
Potem bohater jest traktowany jako nowy oddział na potrzeby rally test. Strona 102, ostatni akapit.

_________________
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 9 sie 2019, o 13:50 
Masakrator

Dołączył(a): 24 paź 2008, o 14:44
Posty: 2720
Lokalizacja: Salamandra Włocławek
Bela napisał(a):
Pula HP do zasady Decimaited nie uwzględnia HP herosów. W twoim wypadku pula wynosi 9 bo tyle posiada oddział w army list. Bohater w takim oddziale sprawia że masz 3hp z puli 9 więc ponad 25%. Strona 84 decimated.
Potem bohater jest traktowany jako nowy oddział na potrzeby rally test. Strona 102, ostatni akapit.


Doczytałem bohaterów wlicza się do puli HP (właśnie ta strona 84) przy dziesiątkowaniu, ale faktycznie później już na swoją dyscyplinę zdają.

_________________
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 9 sie 2019, o 14:59 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2011, o 18:24
Posty: 1184
Przepraszam, nie zbyt jasno się wyraziłem, bo w sumie są dwie pule:
- pula HP oddziału z której obliczamy, czy oddział podlega zasadzie Decimated (początkowa wielkość oddziału) - i tu HP herosów nie jest dodawane,
- pula HP jaką posiada obecnie oddział - tu już HP bohaterów wlicza się

_________________
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania Ogólne v. 2.1
PostNapisane: 9 sie 2019, o 21:07 
Masakrator

Dołączył(a): 24 paź 2008, o 14:44
Posty: 2720
Lokalizacja: Salamandra Włocławek
Dzia

_________________
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.050s | 12 Queries | GZIP : Off ]