Sędziowski Rynsztok v 2.0

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, kudłaty, Furion, Lidder

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciara
Falubaz
Posty: 1441
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Kontakt:

Re: Sędziowski Rynsztok v 2.0

Post autor: Ciara »

Gdy ktoś rzuca czelendza wybierasz model który jest w unicie który styka się z unitem który rzuca czelendza. Modele w duelu są traktowane jakby były btb (stompy etc), nie zastępuje żadnego modelu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz
Posty: 1102
Lokalizacja: Chełm

Post autor: Tocz »

ale to ten heros/czempion szarzowanego unitu od boku musi byc w b2b czy poprostu to jest zapis o oddziale. Czy zyskuje w ten sposób dodatkowe modele walczące ? czyli np szarżuje klocek od boku a jego czempion jest po środku. Stykam się z 4 modelami r&f (nie z bohaterem przeciwnika). Może rzucić wyzwanie bohaterem i bije jeszcze dodatkowo tymi 4 modelami ?

Mamut
Wodzirej
Posty: 721
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"

Post autor: Mamut »

Tocz pisze:ale to ten heros/czempion szarzowanego unitu od boku musi byc w b2b czy poprostu to jest zapis o oddziale. Czy zyskuje w ten sposób dodatkowe modele walczące ? czyli np szarżuje klocek od boku a jego czempion jest po środku. Stykam się z 4 modelami r&f (nie z bohaterem przeciwnika). Może rzucić wyzwanie bohaterem i bije jeszcze dodatkowo tymi 4 modelami ?
Model w challangu nie musi stykać się bezpośrednio z oddziałem przeciwnika, wystarczy że jego oddział się styka. I tak, daje to możliwość dodatkowych ataków, ale trzeba pamiętać że challanga można zawsze odmówić, a wszyscy championi odmawiają bez kary.
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Posty: 1241
Lokalizacja: trójmiasto
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

czyli podsumowując można wyzwać na chellenge modelem który nie koniecznie styka się z wrogim unitem a przyjąc chellenge można tylko modelem który jest aktulanie w b2b w oddziałem wyzywającym?

Mamut
Wodzirej
Posty: 721
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"

Post autor: Mamut »

Przyjąć może też model który się nie styka.
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos

Awatar użytkownika
Ciara
Falubaz
Posty: 1441
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Przyjąć mogą modele których unit styka się z rzucającym czelendza unitem.
Obrazek

katerek
Masakrator
Posty: 2745
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Post autor: katerek »

Czy jak rzucony zostanie na rydwan #4 z Divination to impact hits też będą Divine Attacks?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz
Posty: 1013

Post autor: Dancaarkiiel »

Nie. Ataki specjale (Impacty, Stompy, Zionięcia etc) nie podlegają zasadom Attack Attribute (Flamingi, Lethale, Divine etc) chyba, że jest to konkretnie odnotowane. Na przykład impacty Rock Aurocha i Devastating Charge czy Volcanic Embrace u ID (Kadim Titana np).
Strona 112 w Rulebooku.
Obrazek

katerek
Masakrator
Posty: 2745
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Post autor: katerek »

Dzienk ju
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Andrzej
Pan Spamu
Posty: 8217
Lokalizacja: Szybki Szpil

Post autor: Andrzej »

A czy demoniczny red haze na crusherach działa na impacty i stompy?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
WarX
Chuck Norris
Posty: 620
Lokalizacja: Katowice

Post autor: WarX »

Andrzej pisze:A czy demoniczny red haze na crusherach działa na impacty i stompy?
Nie, bo to nie są ataki CC, tylko Meele, Miele, Melee, czy jakoś tak ;)

W następnym zdaniu jest zresztą odniesienie do to-hit.
Za to Red Haze działa na wszystkie części modelu.

Rabsp
Masakrator
Posty: 2439
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Rabsp »

9th age: Złamany oddział ucieka z combatu mierząc przez srodki obu oddziałów czy bezpośrednio po linii prostej?

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator
Posty: 2045
Lokalizacja: Nordin Warszawa

Post autor: Janus »

po prostej
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3095
Lokalizacja: Czarne Wrony Sochaczew

Post autor: lwieserce85 »

Pytanko....czy w związku Z tym ze sezon 2020 praktycznie nie istniał ,Rada Rozumnych planuje przedłużyć ban dla oszukisty Andrzeja na kolejny rok?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

kleryk
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 192

Post autor: kleryk »

X kurwa D
Początek nowej Ery

-Qc-
Prawie jak Ziemko
Posty: 9459
Lokalizacja: Szybki Szpil

Post autor: -Qc- »

Czyli to po to chłop w grudniu jechał do Chin na mokre targi
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz
Posty: 1093
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: Tirit »

Znalazł się pacjent zero....
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Żaba Wlkp
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 160

Post autor: Żaba Wlkp »

hejka. Czy hero na koniu jest bezpieczny w piechocie od np armaty? Kiedyś chyba coś takiego było. Albo mnie w bambuko zrobiono :)

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Posty: 4658
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
Kontakt:

Post autor: Semi »

active player moze przydzielic w niego 1 hita
Obrazek

ODPOWIEDZ