Pytanie o cel drugorzędny

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Furion, kudłaty, Lidder

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ALTPL
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 22 mar 2017, o 09:27

Pytanie o cel drugorzędny

Post autor: ALTPL » 25 maja 2017, o 21:37

Hej, graliśmy że znajomym scenariusz z zajęciem środka mapy. Moje jednostki scoring były na znaczniku a jego jednostki scoring mieściły się w zasięgu 6'. Z tym, że mój jeden unit zawierał 10 jednostek które były w zasięgu znacznika a jego oddział ( zawierający 15 jednostek - 13 zwykłych r&f plus dwóch bohaterów ) zawierał 8 jednostek w zasięgu. Kto zatem zdobywa 3 punkty a kto je traci?
Thank You for the Daemon!

DL:
7/5/15

WE:
1/2/4

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator
Posty: 2305
Rejestracja: 15 lut 2012, o 18:23
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Pytanie o cel drugorzędny

Post autor: Okoń » 25 maja 2017, o 22:37

Z tego co zrozumiałem, to obydwoje mieliście po 1 oddziale w zasięgu znacznika, więc nikt nie zdobywa punktów za scenariusz - jest remis.

W secondary objective nie ma znaczenia liczebność modelów w pojedynczym oddziale, tylko istotna jest ilość oddziałów z zasadą scoring spełniających warunki scenariusza.
Obrazek

ODPOWIEDZ