Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 17 lut 2019, o 09:25

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3992 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 200  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
PostNapisane: 2 lut 2008, o 14:33 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 19:26
Posty: 122
Jestem nowym graczem ktory sie slawi w chwale Bretonni :D
Czy byscie powiedzieli mi wszystko co wiecie o Errantr Warze??!!


Połączylem kilka tematów podchodzących pod noobowe pytania
pozdro
Jagal


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 14:52 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
Polecam lekture http://ca.games-workshop.com/CommunityN ... trywar.pdf

W razie bardziej konkretnych pytan chetnie odpowiem. :wink:

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 15:32 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 maja 2007, o 06:24
Posty: 105
Lokalizacja: Bełchatów
więc ja mam pytanie:
czyt jeśli erranci posiadają Gralowca jako czempiona to muszą zdawać impet?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 15:46 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
Tak. Ale maja o 1 wiecej Ld niz bez niego :wink:

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Bannery
PostNapisane: 2 lut 2008, o 16:07 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 19:26
Posty: 122
Czy mog edac banner of defense Grail knightom
i czy to bedzie dzialalo na wszystkich grali :?: :?: :!: :!:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 17:30 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
Mozesz pod warunkiem ze dasz im standard bearera.
Polecam zakup podrecznika do bretonii bo bez niego moze sie ciezko grac. :wink:
I banner bedzie dzialac na caly oddzial (nawet na dolaczone do niego postacie).
Tak samo jest jak dolaczysz paladyna BSB z magicznym bannerem do jakiegos oddzialu, to efekt bannera dziala na caly oddzial.

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 18:01 
Kradziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2008, o 12:04
Posty: 945
Lokalizacja: Gdynia
nie masz tego napisanego w podręczniku?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 18:17 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 19:26
Posty: 122
mam to napisane mlody pajaczku :)
Jak podszebny jest BSB do niesienia Bannera to co to oznacza
"The unit may carry magic banner worth up to 50 pts."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2008, o 23:51 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2006, o 00:02
Posty: 1497
Lokalizacja: Gdynia, BWT
zasady ogólne używania magicznych przedmiotów są w rulebooku

_________________
High Elves - active!!!
Bretonnia - temporary retired


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 00:01 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 gru 2006, o 22:56
Posty: 1468
Lokalizacja: Nowy Sącz
Ale Wy jesteście :evil: nigdy się nie uczyliście?
@errant
Ten zapis oznacza że w tej jednostce sztandarowy może nosić magiczny sztandar (tak z rubryki magiczne przedmioty - sztandary) do maksymalnego kosztu 50 pkt.
BSB może nosić magiczny sztandar bez limitu punktów ale wtedy nie może wziąć innych magicznych itemów.

Widzicie. Nie bolało :P

_________________
squiq napisał(a):
Mój Sigmar myśli inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 01:17 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
BSB jak wezmie magiczny sztandar to moze jeszcze virtue wykupic, ale magicznych przedmiotow nie moze (tak jak napisal Sa!nt).

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 09:45 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 19:26
Posty: 122
a czy ja musze agbrejdowac erranta na grala za 22 pts. czy kupuje bez agbrejdu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 09:47 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 19:26
Posty: 122
Sa!nt napisał(a):
Ale Wy jesteście :evil: nigdy się nie uczyliście?
@errant
Ten zapis oznacza że w tej jednostce sztandarowy może nosić magiczny sztandar (tak z rubryki magiczne przedmioty - sztandary) do maksymalnego kosztu 50 pkt.
BSB może nosić magiczny sztandar bez limitu punktów ale wtedy nie może wziąć innych magicznych itemów.

Widzicie. Nie bolało :P



wlasnie mi o to chodzilo :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 10:56 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
Co do gralowca w errantach to zamieniasz cavaliera na gralowca za 22 pts.
Oczywiscie nie jest to obowiazkowe.
Zaznaczam ze mozna tak zrobic tylko i wylacznie w erranty war.
No i jako ze erranci maja juz erranty banner za darmo (jest to jedyny przypadek gdy magiczny przedmiot moze byc wiecej niz raz w rozpisce) to nie mozesz im dac juz zadnego innego magicznego bannera.

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: N00bowe pytania...
PostNapisane: 3 lut 2008, o 11:51 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007, o 16:35
Posty: 102
Lokalizacja: Jelenia Góra
Co to jest właściwie cyrk?
Czy BSB może być na pegazie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 12:01 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 21:36
Posty: 4288
Lokalizacja: Gdańsk SNOT
BSB moze byc na pegazie.

Cyrk jest to potoczna nazwa dla armi, ktora gra na więcej niz jednym oddziale pegazów.

_________________
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.


Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 12:08 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
A dokladniej Latajacy Cyrk Monty Pythona :wink:

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 12:23 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007, o 16:35
Posty: 102
Lokalizacja: Jelenia Góra
Mam 24 realmów/errantów, Paladina BSB, Damselki 2, 3 pegazy i co teraz jeszcze potrzebuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 12:55 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 21:36
Posty: 4288
Lokalizacja: Gdańsk SNOT
jeszcze jedne pgazy, bo 4 pegazy FCG to najbardziej uniwersalny oddział. Lorda na koniku, treba. łusznicy tez by sie przydali.

moze grali i questow

_________________
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.


Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2008, o 14:39 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2007, o 11:04
Posty: 1195
Men@arms najlepiej ze 100 :twisted:
To co powiedzial Jagal plus ewentualnie zwyklego paladyna.

Pozdrawiam
Pelzak


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3992 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 200  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.033s | 12 Queries | GZIP : Off ]