9th age bretka

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3899
Lokalizacja: Czarne Wrony W-wa

Re: 9th age bretka

Post autor: Glegut »

Możliwe że tak właśnie będzie ale jak dla mnie magia teraz kosztuje po prostu zbyt drogo i jest nie pewnym sposobem na tłuczenie pktów ( tymbardziej że tych pktów do dyspozycji jest mniej :( )


@Hoops - szkoda że Napadzior Cię oszukał.. 2 x 3 grali jako odginaczka? Ciekawe 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista
Posty: 829
Lokalizacja: Ośmiornica łódzka

Post autor: Hoops »

Nie oszukał (gra się z nim zawsze świetnie) tylko nie zagrał jak zwykle miał w zwyczaju :lol2: mój błąd.
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator
Posty: 2955
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: kangur »

Hoops pisze:Nie oszukał (gra się z nim zawsze świetnie) tylko nie zagrał jak zwykle miał w zwyczaju :lol2: mój błąd.
Twoja czujność została uśpiona poprstu :P
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator
Posty: 2293

Post autor: wind_sower »

Divination jest op moim zdaniem. Druidism MORDUJE maszyny. Koniec z bolcami na górkach. Nie wiem jak to wyjdzie w praniu ale generalnie żal tego nie brać.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3899
Lokalizacja: Czarne Wrony W-wa

Post autor: Glegut »

Ee tam OP. Rzucanie spelli bez plusów to raczej minus ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator
Posty: 2332
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Okoń »

wind_sower pisze:Druidism MORDUJE maszyny. Koniec z bolcami na górkach.
Powiadasz że druidism, w którym jest łącznie 1 przeciętny damage spell, morduje maszyny oraz że bolce na górkach mają przechlapane, pomimo że nie bierze się zasięgu do tego zaklęcia od wzgórz? :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator
Posty: 2293

Post autor: wind_sower »

Kurde faktycznie, tylko od impassów. Zepsułeś mi dzień :P

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3899
Lokalizacja: Czarne Wrony W-wa

Post autor: Glegut »

wind_sower pisze:Kurde faktycznie, tylko od impassów. Zepsułeś mi dzień :P
Grałeś już rycerzami bez magii ?:P
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator
Posty: 2293

Post autor: wind_sower »

Nie, ale mysle jak grac rycerzami bez rycerzy ;)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator
Posty: 2955
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: kangur »

wind_sower pisze:Nie, ale mysle jak grac rycerzami bez rycerzy ;)
Ja tak gram cały sezon :P
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator
Posty: 2955
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: kangur »

Zmiany fajne imo w patchu 1.3 . W czym był problem z restrykcją 0-100 bowmenów ?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz
Posty: 1028
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Abrasus »

Armie, które miały tanie łuki w core dostały taki limit dla ujednolicenia. Dla bretki nie powinno to mieć znaczenia.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator
Posty: 2293

Post autor: wind_sower »

Czy wykupienie Dukeowi na hippogryfie Questing oath daje calemu modelowi forest stridera?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator
Posty: 2955
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: kangur »

Według mnie daje bo liczy sie jako jeden model,ale moge sie mylić
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator
Posty: 2293

Post autor: wind_sower »

zasadniczo ta zasada dla piechociarza miała by tak nikłe zastosowanie, że chyba mozna liczyc to jako boost dla hipcia i to całkiem niezły

Awatar użytkownika
Milczek
Oszukista
Posty: 876
Lokalizacja: Gorzów Wlkp., "Rogaty Szczur"

Post autor: Milczek »

Cały model (więc i Hipek) dostaje Stridera Forest.

" Other Items affect the “model”, “wearer's model” or “bearer's model”; these terms refer to the entire model including the mount "

kevinior
Chuck Norris
Posty: 535

Post autor: kevinior »

witam przepraszam czy jak na KotR na wierzchowcach jest napisana zasada Potezna szarza to dotyczy ona tylko wierzchowcow ? ( tylko one dostaja +1 S w szarzy ???) czy dotyczy to moze tez jezdzca ??
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris
Posty: 397
Lokalizacja: Swarzędz/Poznań

Post autor: Qsownik »

kevinior pisze:witam przepraszam czy jak na KotR na wierzchowcach jest napisana zasada Potezna szarza to dotyczy ona tylko wierzchowcow ? ( tylko one dostaja +1 S w szarzy ???) czy dotyczy to moze tez jezdzca ??
Przecież masz przykład w booku przy Knights Aspirant. Poza tym masz napisane w rulebooku:
Thunderous Charge

In the first round of a combat after a model with
this rule has successfully charged, model parts
with this special rule
gain a +1 Strength modifier
to their normal Close Combat Attacks. This
Strength modifier can only be used for Attacks
directed against the charged enemies.

A jeźdźcy nie mają tej zasady - czyli nie.

ODPOWIEDZ