Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 7 sty 2008, o 19:26

Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Post autor: errant » 2 lut 2008, o 14:33

Jestem nowym graczem ktory sie slawi w chwale Bretonni :D
Czy byscie powiedzieli mi wszystko co wiecie o Errantr Warze??!!


Połączylem kilka tematów podchodzących pod noobowe pytania
pozdro
Jagal

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 2 lut 2008, o 14:52

Polecam lekture http://ca.games-workshop.com/CommunityN ... trywar.pdf

W razie bardziej konkretnych pytan chetnie odpowiem. :wink:

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Aragorn007
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 105
Rejestracja: 24 maja 2007, o 06:24
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Aragorn007 » 2 lut 2008, o 15:32

więc ja mam pytanie:
czyt jeśli erranci posiadają Gralowca jako czempiona to muszą zdawać impet?

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 2 lut 2008, o 15:46

Tak. Ale maja o 1 wiecej Ld niz bez niego :wink:

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 7 sty 2008, o 19:26

Bannery

Post autor: errant » 2 lut 2008, o 16:07

Czy mog edac banner of defense Grail knightom
i czy to bedzie dzialalo na wszystkich grali :?: :?: :!: :!:

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 2 lut 2008, o 17:30

Mozesz pod warunkiem ze dasz im standard bearera.
Polecam zakup podrecznika do bretonii bo bez niego moze sie ciezko grac. :wink:
I banner bedzie dzialac na caly oddzial (nawet na dolaczone do niego postacie).
Tak samo jest jak dolaczysz paladyna BSB z magicznym bannerem do jakiegos oddzialu, to efekt bannera dziala na caly oddzial.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej
Posty: 945
Rejestracja: 11 sty 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: Młody Pajak » 2 lut 2008, o 18:01

nie masz tego napisanego w podręczniku?

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 7 sty 2008, o 19:26

Post autor: errant » 2 lut 2008, o 18:17

mam to napisane mlody pajaczku :)
Jak podszebny jest BSB do niesienia Bannera to co to oznacza
"The unit may carry magic banner worth up to 50 pts."

Błażej
Falubaz
Posty: 1497
Rejestracja: 13 gru 2006, o 00:02
Lokalizacja: Gdynia, BWT
Kontakt:

Post autor: Błażej » 2 lut 2008, o 23:51

zasady ogólne używania magicznych przedmiotów są w rulebooku
High Elves - active!!!
Bretonnia - temporary retired

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz
Posty: 1469
Rejestracja: 21 gru 2006, o 22:56
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: Sa!nt » 3 lut 2008, o 00:01

Ale Wy jesteście :evil: nigdy się nie uczyliście?
@errant
Ten zapis oznacza że w tej jednostce sztandarowy może nosić magiczny sztandar (tak z rubryki magiczne przedmioty - sztandary) do maksymalnego kosztu 50 pkt.
BSB może nosić magiczny sztandar bez limitu punktów ale wtedy nie może wziąć innych magicznych itemów.

Widzicie. Nie bolało :P
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 3 lut 2008, o 01:17

BSB jak wezmie magiczny sztandar to moze jeszcze virtue wykupic, ale magicznych przedmiotow nie moze (tak jak napisal Sa!nt).

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 7 sty 2008, o 19:26

Post autor: errant » 3 lut 2008, o 09:45

a czy ja musze agbrejdowac erranta na grala za 22 pts. czy kupuje bez agbrejdu

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 122
Rejestracja: 7 sty 2008, o 19:26

Post autor: errant » 3 lut 2008, o 09:47

Sa!nt pisze:Ale Wy jesteście :evil: nigdy się nie uczyliście?
@errant
Ten zapis oznacza że w tej jednostce sztandarowy może nosić magiczny sztandar (tak z rubryki magiczne przedmioty - sztandary) do maksymalnego kosztu 50 pkt.
BSB może nosić magiczny sztandar bez limitu punktów ale wtedy nie może wziąć innych magicznych itemów.

Widzicie. Nie bolało :P

wlasnie mi o to chodzilo :)

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 3 lut 2008, o 10:56

Co do gralowca w errantach to zamieniasz cavaliera na gralowca za 22 pts.
Oczywiscie nie jest to obowiazkowe.
Zaznaczam ze mozna tak zrobic tylko i wylacznie w erranty war.
No i jako ze erranci maja juz erranty banner za darmo (jest to jedyny przypadek gdy magiczny przedmiot moze byc wiecej niz raz w rozpisce) to nie mozesz im dac juz zadnego innego magicznego bannera.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
IceRiver
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2007, o 16:35
Lokalizacja: Jelenia Góra

N00bowe pytania...

Post autor: IceRiver » 3 lut 2008, o 11:51

Co to jest właściwie cyrk?
Czy BSB może być na pegazie?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów
Posty: 4288
Rejestracja: 10 gru 2006, o 21:36
Lokalizacja: Gdańsk SNOT

Post autor: Jagal » 3 lut 2008, o 12:01

BSB moze byc na pegazie.

Cyrk jest to potoczna nazwa dla armi, ktora gra na więcej niz jednym oddziale pegazów.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.


Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 3 lut 2008, o 12:08

A dokladniej Latajacy Cyrk Monty Pythona :wink:

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
IceRiver
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2007, o 16:35
Lokalizacja: Jelenia Góra

Post autor: IceRiver » 3 lut 2008, o 12:23

Mam 24 realmów/errantów, Paladina BSB, Damselki 2, 3 pegazy i co teraz jeszcze potrzebuje?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów
Posty: 4288
Rejestracja: 10 gru 2006, o 21:36
Lokalizacja: Gdańsk SNOT

Post autor: Jagal » 3 lut 2008, o 12:55

jeszcze jedne pgazy, bo 4 pegazy FCG to najbardziej uniwersalny oddział. Lorda na koniku, treba. łusznicy tez by sie przydali.

moze grali i questow
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.


Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz
Posty: 1195
Rejestracja: 19 lip 2007, o 11:04

Post autor: pelzak » 3 lut 2008, o 14:39

Men@arms najlepiej ze 100 :twisted:
To co powiedzial Jagal plus ewentualnie zwyklego paladyna.

Pozdrawiam
Pelzak

ODPOWIEDZ