Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 21 lut 2018, o 22:20

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3856 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 13 lut 2018, o 16:33 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Charakter z tarczą i 2x Rune of Shielding na warda na 4+ Od frontu w cc. To rozumiem. Jakiego będzie miał przeciw impaktom, Stompom i gridom?

Pozdrawiam

Garland


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 13 lut 2018, o 16:53 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010, o 00:27
Posty: 2117
Lokalizacja: Oleśnica
Garland the Ironfart napisał(a):
Charakter z tarczą i 2x Rune of Shielding na warda na 4+ Od frontu w cc. To rozumiem. Jakiego będzie miał przeciw impaktom, Stompom i gridom?

Pozdrawiam

Garland


5+

_________________
Obrazek

Galeria Slayera >>klik<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 13 lut 2018, o 17:06 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Życie...

A co podpowiada doświadczenie? Takie oszczędności się mszczą?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 13 lut 2018, o 17:12 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010, o 00:27
Posty: 2117
Lokalizacja: Oleśnica
Ja z reguły mam tylko 1x shielding na bohaterze z tarczą - w momencie przyjmowania szarży i tak ma 4++ od przodu, a jak ty szarżujesz to znaczy, że chcesz kogoś zbić i to on się powinien martwić a nie ty.

_________________
Obrazek

Galeria Slayera >>klik<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 07:55 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Pytanie o zasadę Dominant.

Czy jak na kowalu biorę rune of denial to czy mogę wziąć inne runy:
1. Na broń i pancerz
2. Na talizmany

Garland


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 08:19 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lis 2013, o 09:59
Posty: 174
Tak, jak najbardziej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 08:22 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Czyli tazman z RoDenial i RoDragon’s Br, a dodatkowo 2x RoIron będzie legalne?
To po co jest tam zarówno One in Army i Dominant? Niechciałbym wałkować. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 08:33 
"Nie jestem powergamerem"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lis 2013, o 09:59
Posty: 174
Tak, będzie legalne. Dominant oznacza, że nie możesz na danym przedmiocie dodać drugiej runy z takim samym dopiskiem. Natomiast one in army oznacza, że w ramach rozpiski żadna inna jednostka nie może zdublować tej runy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 08:40 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Cieszy.

Tylko dlaczego RoDenial w ogóle nie widuję w rozpiskach?

Kiedyś to był straszny must. Na razie w 9 grałem dopiero dwa razy, ale za każdym, następowała kluczowa tura, gdzie razem z kostkami dispelowymi blokowałem magię.
To chyba ważne dla armi o ograniczonej inicjatywie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 08:56 
Pseudoklimaciarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 20:24
Posty: 27
Wiele osób zamiast Deniala bierze teraz Devouring, który jest tańszy, a odpowiednio użyty potrafi pomóc w wielu fazach magii przeciwnika, a nie tylko w jednej jak denial.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 14 lut 2018, o 22:09 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010, o 00:27
Posty: 2117
Lokalizacja: Oleśnica
A jeszcze więcej osób w ogóle nie inwestuje w antymagię :P

_________________
Obrazek

Galeria Slayera >>klik<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 15 lut 2018, o 18:49 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Podręcznik się zmienia, a tu cisza...
U nas bezpiecznie, ale takie elfy zostały wyoszukane. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:01 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010, o 00:27
Posty: 2117
Lokalizacja: Oleśnica
Zmiany ogólnie na plus, Holdzi trochę w górę, ale moim zdaniem należało im się :) Ciekawe za to są zmiany w Forge Wardenach... pukawka z S3 AP0 i zawsze trafia na 2+? Na pierwszy rzut oka wydaje się, że to słabizna... ale może trzeba będzie to potestować :)

_________________
Obrazek

Galeria Slayera >>klik<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:10 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Najpoważnijsza zmiana to tańsze GW i droższe tarcze w clan Warriorach.

Zgadzam się, że drobiazgi. Za to w elfach łzy wyciekają z forum jak pisałem, bo poza AB magia też słabsza. Co cieszy tu. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:17 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010, o 00:27
Posty: 2117
Lokalizacja: Oleśnica
Dla mnie zmiana w warriorach nic nie znaczy, jeden unit potaniał o 1 punkt za model a drugi podrożał o 1 punkt za model, wychodzi na to samo :)
A powiedz mi w jakim sensie poza AB magia też słabsza? Nie dokopałem się jeszcze do wszystkiego ;)

_________________
Obrazek

Galeria Slayera >>klik<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pytania krótkobrodego - zasady
PostNapisane: 15 lut 2018, o 21:14 
Mudżahedin

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 23:13
Posty: 216
Lokalizacja: Warszawa
Czar armijny rzucają na 11 a nie na 8 i leczą jedną ranę a nie dwie (w piechocie z 2 jak dawniej)
W cosmologii ta super szczała znerfiona (bez nieprzyjemnego dla krasnali AP). Tak w dużym skrócie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3856 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.053s | 13 Queries | GZIP : Off ]