Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 19 gru 2018, o 04:55

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 6 lip 2009, o 22:31 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Powinien jak najbardziej...

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 6 lip 2009, o 23:21 
Nerd Forumowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:47
Posty: 13716
Lokalizacja: Ordin Warszawa
nie ma jeszcze tygodnia ;) wszystko zalezy od orgow ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 01:07 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 14:31
Posty: 638
Lokalizacja: Tychy
Uwielbiam GW ... najpierw pisza o Handsach, ze uzywa rasowych miscast tabelek, a potem, ze traqnsferuje sie po rzucie na miscast ...
BTW ... interpretacja, ze "2" mozna oddac komus wyraznie wskazuje, ze przed "2" mozna sie ochronic poki nie wiejdzie w zycie (infernal pupet, soul of stone, itp...)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 10:21 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Tez uwazalem ten punkt w uscisleniach za glupote dlaczego niby przed 2jka nie mozna sie uchronic...

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 10:39 
Kretozord

Dołączył(a): 21 sty 2007, o 23:33
Posty: 1717
Z powodu zapisu Miscasta 2 :wink:

_________________
podpis nieregulaminowy - administracja


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 12:26 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 14:31
Posty: 638
Lokalizacja: Tychy
Zapis miscasta 2 dziala, jak miscast zadziala, nie wczesniej.

na tej samej zasadie mozna by zakazac np. przerzutow Ld z jakiegokolwiek zrodla kiedy oberwiesz lizadrmenskim Blade of Realities -tez pisze, ze nic nie chroni ...

Idac dalej ta logika (zapisy wchodza w zycie przed przerzutem) najpierw sprawdzam caly efekt miscasta (np tego z hitami S6) a potem decyduje czy przerzucam z Soul of Stone? Chyba nie.

Jeszcze dalej ... czarodzieje immune to miscast musza i tak rzucac, bo jak wyjdzie "2" to ich przeciez nic nie chroni.

Moim zdaniem:
Dopoki wartosc i cel miscasta nie sa ostatecznie ustalone to nie ma znaczenia co pisze pod konkretna wartoscia.
Gdyby bylo inaczej, zapis bylby przy tabelce miscasta, a nie we wpisie "2".
Zapis "2" nalezy rozumiec wylacznie jako zakaz stosowania wardow, regenek, niewrazliwosci, przenoszenia woundow, itp. itd.
Ale co ja moge ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 12:43 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2006, o 12:53
Posty: 1270
Lokalizacja: WAWA Przyczółek Inkwizytorów
w uściśleniach przy papecie jest napisane że nie broni przed 2 na miscascie

_________________
https://www.facebook.com/RAFIXPAINTINGSTUDIO/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 16:39 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 17:44
Posty: 3017
Co też jest imho błędne. Bo w dwojce miscasta tak naprawde chodzi o przedmioty ochronne w momencie kiedy efekt wejdzie, a nie kiedy jeszcze nie jest ostatecznym losem w tabelce

pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 16:58 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Dokladnie. Dlatego np. taka moc zaby jak przerzucanie efektu miscasta powinna normalnie dzialac na 2jke.

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 7 lip 2009, o 22:23 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 cze 2007, o 21:54
Posty: 2957
macie FaQ-a to go stosujcie - najpierw wynik potem łapki.... :mrgreen: nie macie się co martwić szansa na 2x1 jest baaardzo mała :wink:

Ż.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 11 sie 2009, o 12:50 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 07:27
Posty: 1296
Lokalizacja: Warszawa KulT
co do kamieni ustalony zostal zapis Jankiela?

viewtopic.php?f=29&t=17333

chodzi mi o to ze nie zgadzaja sie z FAQ ze terki zrzucaja kamienie w szarzy? ta wersja obowiazuje na turniejach?

_________________
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 11 sie 2009, o 13:44 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Żaba napisał(a):
macie FaQ-a to go stosujcie - najpierw wynik potem łapki.... :mrgreen: nie macie się co martwić szansa na 2x1 jest baaardzo mała :wink:

Ż.



No wlasnie 2x1 mozna tez odbic.

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 11 sie 2009, o 13:49 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 11:13
Posty: 2613
Lokalizacja: Warszawa- Nemezis P.P.S.
Nie można?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 11 sie 2009, o 14:13 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 maja 2007, o 15:09
Posty: 2994
Co do uscislania FAQ'a to wezcie dajcie spokoj. Jak nie macie co robic to napiszcie sobie podrecznik do Polhammera, ja nie widze powodu zeby zmieniac zasady wydane przez GW. Lizaki zdecydowanie nie sa armia "godna" obcinania.

_________________
paulinka17 napisał(a):
Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.


Ostatnio edytowano 11 sie 2009, o 16:11 przez Jasif, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 11 sie 2009, o 14:54 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 cze 2007, o 21:54
Posty: 2957
RAW was the attempt by lazy game designers to make up for unclear rules by trying to apply the words as written, without ensuring that the words as written make any sense.

to tyle w temacie Roma (GW) locuta causa finita. (w wolnym tłumaczeniu słońce Albionu rzekło sprawa rozstrzygnięta), a zdrowy rozsądek... kogo to interesuje :?: ... :wink:

Ż.

P.S. Ziemko przecież doskonale wiesz że zgodnie z rulbukiem (objawiona świętość) żadna zdolność ani przedmiot nie ratuje przed 2x1 na miskaście. Tak więc z przerzutu można skorzystać przy kolejnym miskaćie na slannie :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 12 sie 2009, o 00:03 
Wałkarz

Dołączył(a): 29 lip 2007, o 22:42
Posty: 81
A przypadkiem zasady z armybookow nie sa ponad rulebookiem ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 12 sie 2009, o 10:16 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 14:31
Posty: 638
Lokalizacja: Tychy
Zadna zdolnosc nie ratuje przed EFEKTEM dubletu "1" na miscascie, nie przed otrzymaniem tego efektu.
Zreszta mamy napisane, ze 1,1 mzemy odbijac łapkami, wiec po co cala ta dyskusja?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 24 sie 2009, o 20:37 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 07:27
Posty: 1296
Lokalizacja: Warszawa KulT
wlasnie zauwazylem ze przeglosowali kamienie... ale bzdura przecierz tam jest wyraznie ze kamienie leca w remaining movesdach jesli przelecialo sie w MOVEMENCIE a szarze sa czescia movementu...

_________________
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 26 sie 2009, o 11:36 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2008, o 14:31
Posty: 638
Lokalizacja: Tychy
W dodatku to uscislenie jest jawnie sprzeczne z FAQ Lizakow


Ostatnio edytowano 26 sie 2009, o 12:45 przez Alister, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lizardmen FAQ do nowej edycji Waszej armii
PostNapisane: 26 sie 2009, o 11:42 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 07:27
Posty: 1296
Lokalizacja: Warszawa KulT
no wlasnie. paranoja #-o

_________________
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.027s | 12 Queries | GZIP : Off ]