|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pyros
|
Tytuł: Skonwertowana armia Napisane: 18 wrz 2011, o 19:57 |
|
|
Czołem, Lizakomaniacy! Od niedawna interesuję się warhammerem: fantasy battle i stopniowo przymierzam się do zakupu armii. Rozważałem woch, ale zasady nie do końca mi przypasiły, gdzie indziej odrzuciły mnie modele. Lizaki zainteresowały mnie mocno, więc rozważyłem sprzedanie starej armii tyranidów. I wtedy mnie uderzyło: a gdyby tak skonwertować moich tyrków? Zmienić podstawki, rozpisać co za co itp. Rozważałem to długo i doszedłem do wniosku, że nawet z wysiwygiem nie byłoby problemu, bo "organiczna" broń tyranidów jest dość uniwersalna. Wstępnie myślałem tak: Slannowie - Zoantropy, obie jednostki w pewnym sensie czarują i obie unoszą się w powietrzu. Saurusy - Genstealers Kroxigory - Tyranid Warriorzy Skinki - Gaunty z devourerami (blowpipe) lub szponami (broń do walki wręcz) Stegadony - Karnifexy Carnosaury - Np. Trygony albo inne coś, na czym dobrze wyglądałby genestealer/broodlord albo inna jednostka zastępująca saurus old blooda. Kawaleria - Ravenery Pterradony - Gargoyle Czy tak przerobiona armia miałaby szansę na turniejową legalność?
|
|
Góra |
|
 |
SlanesH
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 18 wrz 2011, o 21:26 |
|
Falubaz |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2006, o 07:27 Posty: 1296 Lokalizacja: Warszawa KulT
|
Cytuj: a gdyby tak skonwertować moich tyrków? Zmienić podstawki, rozpisać co za co itp. co zawiera sie w tym itp? Szczerze mowiac marnie to widze. Bez azteckich motywow i innych konwersji (nie tylko zmiany podstawek) to bedzie po prostu armia tyranidow na kwadratowych podstawkach...
_________________ Moja galeria - klik! Maluje za kasę - klik!
|
|
Góra |
|
 |
pyros
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 18 wrz 2011, o 21:36 |
|
|
O to mi właśnie chodzi. Zasady lizaków pasują do tyranidów, a że nie posiadają oni żadnej "kosmicznej" technologii, to nie powinno być problemu. Nie zależy mi na tyranidach, wyglądających na lizaki, a na tyranidach, zaadaptowanych do zasad whfb.
|
|
Góra |
|
 |
PiotrekN
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 18 wrz 2011, o 22:16 |
|
Kradziej |
 |
Dołączył(a): 20 gru 2006, o 16:43 Posty: 927 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
tylko to dalej tyranidzi, a w warhammerze nie ma takiej rasy. Więc musiałbyś coś poszperać nad nimi aby wyglądali jak lizaki i tyle. Różnorodne pomysły na armie są ciekawe, ale bez jaj 
|
|
Góra |
|
 |
pyros
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 18 wrz 2011, o 22:32 |
|
|
Teoretycznie dałoby się ich doczepić, gdyż świat whfb i wh40k w niektórych miejscach się zazębiają. Ale aprobata jest raczej mała na taki koncept, jak widzę, więc po prostu sprzedam moje tyrki i z nich kupię armię lizaków.
|
|
Góra |
|
 |
likaon
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 19 wrz 2011, o 06:26 |
|
Kretozord |
 |
Dołączył(a): 9 kwi 2009, o 16:37 Posty: 1862 Lokalizacja: Warszawa, Białystok
|
Na narbutta ciągle widuje ludzi którzy zamiast demonów wystawiają tyry przyklejone na kwadratowe podstawki. Demony to jedyna rasa za jaką tyranidzi mogliby ewenturalnie robić i to jeszcze po przeróbkach(demoniczne znaki, bronie, mutacje itp). Nawet dla mnie pomysł jaszczurzych tyranidów jest chory.
_________________ "Księga Armii Nocnych Goblinów"([color=#FF0000] 09.11.2011 http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
|
|
Góra |
|
 |
Aron_Banalny
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 19 wrz 2011, o 10:59 |
|
Masakrator |
 |
Dołączył(a): 24 lip 2008, o 22:20 Posty: 2116 Lokalizacja: NEMEZIS Warszawa
|
muszą zostać zajebiście skonwertowani. nie możesz poprzestać na doklejaniu tarcz i innych bzdetów jak likaon, tylko konkretnie ich upiększyć IMO. pomysł na lizaki z tyranidów nie jest z dupy, parę osób skutecznie zrobiło terradony z gargoyli
|
 |
Ziemko
|
Tytuł: Re: Skonwertowana armia Napisane: 19 wrz 2011, o 11:29 |
|
Lex Luthor |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29 Posty: 16668 Lokalizacja: Warszawa
|
Lizaki z elementami tyrniadow (elementami pancerzy) wygladalyby fajnie. Robil to Raptor- mi sie to bardzo podobalo, ale bez przesady - cala armia prox ?? Ja bym jej na lokala nawet nie dopuscil.
_________________ www.facebook.com/XIIIKohorta
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|