Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 19 gru 2018, o 04:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 96  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
PostNapisane: 29 cze 2007, o 00:39 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Cholera zasnac nie moge ( tak to jest jak dzien w dzien o 3 sie czlowiek kladzie to o 12 zasnac juz nie moze ) i wykminilem , ze przydalby sie temat zawierajacy problematyczne sprawy , ciekawostki odnosnie zasad naszej armii , oto kilka na ktore wpadlem :



1. Salki po zjedzeniu skinkow testuja panike w 7 edycji ( jesli zjedza 25% modeli albo wiecej)


2. Salamandry zaszarzowane dostawiaja tak jak w 6 edycji maksymalna licbe modeli ( zasada monsters and handlers ma mniejszy priorytet niz zasad skimish)

3. Skink Priest moze przelozyc za pomoca Diadem Of Power 2 kostki do Dispela , ale juz tylko 1 do casta ( chyba , ze to shaman z lustrii i ma mark of tepok)

4. Javeliny wystrzeliwane z terradonow maja sile 4 ( terki maja sile 4 , a javelin ma strenght as user)

5. Ilosc cali jaka wypadla na Huanchi Blessed Tome moze byc przerzucana za pomoca Mark Of Old Ones pod warunkiem , ze Huanchi Blessed Tome nosi BSB

6. Salki maja strzelajac maja flaming ataki

7. Kawaleria uzywajaca Huanchi Blessed Tome w lesie czy innym trudnym terenie ma swoj dpdatkowy ruch d6 dzielony przez 2



To na razie tyle , jesli wpadniecie na jakis pomysl co by jeszcze dopisac to piszcie w tym temacie , a bede aktualizowal pierwszy post.

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Ostatnio edytowano 22 lip 2007, o 18:20 przez Ziemko, łącznie edytowano 4 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2007, o 19:03 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2006, o 13:21
Posty: 2018
Lokalizacja: True Legion Kraków!!!
Ziemko bardzo dobrze że poruszyłeś ten temat :)

IMHO;

1.Po to chyba sie urodziły żeby zostać zjedzonymi :) wiec nie powinny testowac...
2.blee... to zawsze jest najgorsze a zarazem najtrudniejsze pytanie.
3.co?? ...a niby dlaczego tylko jedna do casta? Wtajemnicz mnie ziemko w ta rozkmine bo nie kapuje :) .
4.proste ze 4 w koncu z lotu wala czyli fizyka sie kłania; dodatkowa sila do wyrzutu :wink:
5.bsb powinien moc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 10:18 
Wałkarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lut 2007, o 14:36
Posty: 78
Lokalizacja: Lusria
Ja mam pytanko. Zauwarzyłem taką zasade przy Carnosaurze ze jeżeli tak kogoś zje to żuca K3 ile żucia mu przybędzie. Czy on ma zjadać skinki czy coś innego? I coś jeszcze chciałem ale nie pamiętam. Hmmm....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 10:38 
Falubaz

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 07:56
Posty: 1335
Ta opcja jest jak zje jeźdzca.
On tak może kosztem swojego szefa uzdrowić się ;) ;);)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 12:24 
Chuck Norris

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 17:11
Posty: 608
Lokalizacja: Pomiechówek [*]
A wie ktoś jak to jest w końcu z tym Stegadonem w Saurusach?
Ad2. Głupota z tymi salkami nienawidzę tego.
Ad. 3 Też nie wiem dlaczego :P .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 13:05 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2006, o 20:18
Posty: 371
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Carnosaur ma coś takiego że kiedy atakuje Large targety, z każdego zadanego wounda (po armour save itd) robi D3 rany.
Co do stega w saurusach- mi wczoraj na turnieju sędzia pozwolił go tak używać więc raczej jest ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 13:30 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2006, o 16:28
Posty: 449
Lokalizacja: Włocławek
To dodam coś od siebie. Jeśli ktoś by nie wiedział to salki nie mają ognistych ataków (a szkoda).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2007, o 22:02 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Jaro nie gadaj glupot :) Salki maja flaming ataki - poczytaj sobie dire wolfa...

Czemu Raptor ? Wczytaj sie w tresc przedmitu jest napisane , ze mozesz przeniesc tyle kostek ILE POSIADACZ GENERUJE DO MAX 2.... Casta generuje 2 wiec 2 do dispela przekladasz , ale Dispela 1 generuje , wiec do casta dlatego mozesz tylko 1 przeniesc...

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2007, o 10:21 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2006, o 16:28
Posty: 449
Lokalizacja: Włocławek
One mają zasadę spout flames, ale tam nigdzie nie ma, że to jest flaming (dire wolf?? nie czytałem, co to jest??). Jeśli rzeczywiście tak jest, to sorki wszystkich za wprowadzanie w błąd, ale mnie o tej zasadzie uświadomili na jednym z turniejów :D.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2007, o 10:28 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Dire Wolf - zbior Q&A zebranych do wszystkich armii i roznych innych dotyczacych zasad rzeczy...

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2007, o 12:49 
Dziecię Zarazy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2007, o 21:02
Posty: 1804
Lokalizacja: Rzeszów
a kroxy w koncu moga deklarowac szarze przez nie zebrane skinki ??
gogol mowi ze tak ale co wy o tym sadzicie

_________________
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2007, o 13:09 
Lex Luthor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:29
Posty: 16668
Lokalizacja: Warszawa
Bylo w battle raporcie WD kiedys o tym... Lookam do WD , ok mam...

Korxigory moga szarzowac przez uciekajace skinki pod warunkiem , ze w tej turze te sie zbiora - jesli sie zbiora , kroxy szarzuja , jesli nie to kroxy nie moga wykonac tej szarzy ( tak czy siak najpierw i tak deklarujemy szarze kroxami)

_________________
www.facebook.com/XIIIKohorta


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2007, o 21:23 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 20:32
Posty: 2659
Lokalizacja: Gdynia/Poznań- BWT Klika
Ziemko... ale Dire Wolf nie jest wykładnią zasad... ja bym też optował za tym, że salamandry nie mają ognistego ataku...

a żeby zadeklarować szarżę trzeba widzieć- w podręczniku jest napisane:

"(...)Kroxigors may see and charge through Skink units(including Chameleon Skinks) that are not fleeing." p.28

więc jeśli skinki przez które kroxy miałyby szarżować całkowicie zasłaniają cel, to szarża na pewno nie może zostać zadeklarowana...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2007, o 10:31 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2006, o 13:21
Posty: 2018
Lokalizacja: True Legion Kraków!!!
Cytuj:
3. Skink Priest moze przelozyc za pomoca Diadem Of Power 2 kostki do Dispela , ale juz tylko 1 do casta ( chyba , ze to shaman z lustrii i ma mark of tepok)


sam napisales ze jedna do casta Ziemko :lol:
choc gdybym czytal uwazniej skapnol bym sie po tepoku ze chodzi o dispella a nie casta :wink:

Jaro napisał(a):
One mają zasadę spout flames, ale tam nigdzie nie ma, że to jest flaming (dire wolf?? nie czytałem, co to jest??). Jeśli rzeczywiście tak jest, to sorki wszystkich za wprowadzanie w błąd, ale mnie o tej zasadzie uświadomili na jednym z turniejów :D.


Kidys byla o tym klutnia na jedrusiu przez pol godziny na pierwszym stole :evil:

spout flames to nie flames? flames to fire koniec kropka.
Nie po to do kur.. nędzy kosztuja 65pkt zeby nie miec ognistych atakow.
----
a patrzac na sprawe szarz kroxow przez uciekajace skinki to wydaje mi sie ze kroxy to powinno pierd..ic przez jakie skinki przebiegaja (przestraszone czy nie przeciez to skinki ktore zawsze uciekaja a kroxy nie sa az na tyle glupie zeby o tym nie widziec )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2007, o 22:13 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 20:32
Posty: 2659
Lokalizacja: Gdynia/Poznań- BWT Klika
Ehh... owszem flames to w języku polskim: płomienie... ale brakuje przy opisie Spout Flames adnotacji, że są to flaming attacks....

a patrząc na sprawę szarż kroxów przez skinki, to wydaje mi się, że pierwszeństwo ma podręcznik gdzie to jest dość jasno opisane...

w ogóle zastanawiam się dlaczego zasada Controlled Creatures ma mniejszy priorytet od zasady Skirmishers...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2007, o 09:11 
Dziecię Zarazy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2007, o 21:02
Posty: 1804
Lokalizacja: Rzeszów
no tez sie zastanawiam ]:->
czy to polhammer czy warhammer ale mam nadzieje ze to 2gie

_________________
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2007, o 09:41 
Nerd Forumowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 11:47
Posty: 13716
Lokalizacja: Ordin Warszawa
SauruS PoweR napisał(a):
spout flames to nie flames? flames to fire koniec kropka.
Nie po to do kur.. nędzy kosztuja 65pkt zeby nie miec ognistych atakow.
----
w opisie jest, ze venom a nie flames :P

a ziemko:

5 - nie moze przerzucic jesli jest w oddziale gdyz przerzut bedzie wplywal na oddzial a nie tlyko na bsb :)

7 - jak nie zbiora sie to uciekna z toru szarzy ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2007, o 11:48 
Dziecię Zarazy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2007, o 21:02
Posty: 1804
Lokalizacja: Rzeszów
Shino napisał(a):
7 - jak nie zbiora sie to uciekna z toru szarzy ;)

nie wazne jesli i tak beda przyslaniac ta szarze to w tedy tylko wykonac nie mozna ]:->
i to mi sie bardzo podoba

_________________
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2007, o 14:29 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 10:57
Posty: 3900
Lokalizacja: Malifaux
SauruS PoweR napisał(a):

spout flames to nie flames? flames to fire koniec kropka.
Nie po to do kur.. nędzy kosztuja 65pkt zeby nie miec ognistych atakow.


Red fire of tzeentch i Blue fire of tzeentch TO FIRE
A jednak ognistych ataków nie ma ;)

P.S. Mimo tej niekonsekwencji, salki maja flaming attack według direwolfa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2007, o 19:53 
Niszczyciel Światów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2006, o 15:11
Posty: 4073
Lokalizacja: SNOT- Gdańsk
trikk napisał(a):

P.S. Mimo tej niekonsekwencji, salki maja flaming attack według direwolfa

A wg GW ?, nie przypominam sobie faq w którym cos pisało o tym ze salamandry mają flaming attack ;)

_________________
Pozdro
Młody

Snot Fanpage <<--- , są cycki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 96  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.027s | 10 Queries | GZIP : Off ]