Border Princes

Border Princes

Niezależne Forum WFB/9th Age
 
Teraz jest 18 gru 2018, o 20:42

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 14:13 
Mudżahedin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2007, o 18:57
Posty: 343
:D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 14:49 
Plewa

Dołączył(a): 12 lis 2011, o 16:25
Posty: 8
Normalnie Hosanna! :) [ cyt. wiki: zawołanie zaczerpnięte ze Starego Testamentu, wyrażająca radość, uwielbienie, prośbę o pomoc. :wink: ]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 14:58 
Falubaz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2010, o 13:54
Posty: 1272
Lokalizacja: warszawa
czy ten zapis oznacza że możemy przexcać też pitkę i czary obszarowe z tego banneru???

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 16:13 
Postownik Niepospolity
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lis 2009, o 15:08
Posty: 5675
nie, tutaj nic się nie zmienia jeśli chodzi o obszarówki, nie targetujące oddziału.

_________________
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 16:42 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2011, o 12:02
Posty: 3662
Lokalizacja: Kielce/Kraków
Zdaje się, że nadszedł :lol2: wiekopomny moment. Po raz pierwszy spotykam się z erratą która armię wzmacnia a nie obcina.
A co do imion, to chyba do mnie aluzja :mrgreen: :roll: :P

_________________
Maluję na zlecenie (PW)

Moja Galeryja UP! w końcu dobre zdjęcia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 17:25 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 20:32
Posty: 2659
Lokalizacja: Gdynia/Poznań- BWT Klika
hmm... z tymi Maneaterami to brzmi ciekawie, ale czy to oznacza, że nie wybieramy tych zdolności na poziomie rozpiski,tylko przed bitwą?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 17:48 
Chuck Norris

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 13:54
Posty: 485
jest już update do faqa czyli wersja 1.2 :mrgreen:
jet już wersja 2.0 :mrgreen: :mrgreen:
polecam


Ostatnio edytowano 12 gru 2011, o 17:55 przez scoutmaster, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 17:55 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2011, o 12:02
Posty: 3662
Lokalizacja: Kielce/Kraków
Nie czytałem podstawy, ale na razie dostajemy same boosty. Milutko 8)

_________________
Maluję na zlecenie (PW)

Moja Galeryja UP! w końcu dobre zdjęcia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 18:14 
Chuck Norris

Dołączył(a): 28 lis 2010, o 13:54
Posty: 485
Pająk napisał(a):
hmm... z tymi Maneaterami to brzmi ciekawie, ale czy to oznacza, że nie wybieramy tych zdolności na poziomie rozpiski,tylko przed bitwą?

nie
pamiętaj że normalnie gra się na niejawne rozpiski
jawnie to się gra na turniejach
kładziesz na stole i mówisz co za zdolność mają (tak samo jak się mówi w co odział jest uzbrojony przy niejawnych rozpiskach)

faq też jasno daje do zrozumienia że IB ma slow to fire i można użyć iron curse icon ,że bez względu na to ile oddziałów gnoblarów na raz szarżujesz to i tak masz 1 test dangerusa

a w odniesieniu do faq 2.0 ciekawe ilu będzie klimaciarzy :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 18:16 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 sty 2010, o 16:27
Posty: 2886
Lokalizacja: Koszalin
Znając polskie warunki coś z pogranicza błędu statystycznego :wink: .

_________________
Mad Mike napisał(a):
kwaku napisał(a):
nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 12 gru 2011, o 18:21 
Szef Wszystkich Szefów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2011, o 12:02
Posty: 3662
Lokalizacja: Kielce/Kraków
Błędu statystycznego? Może w skali świata, bo w skali polski obawiam się, że ciężko o błąd statystyczny :P

_________________
Maluję na zlecenie (PW)

Moja Galeryja UP! w końcu dobre zdjęcia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 13 gru 2011, o 20:07 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2010, o 13:23
Posty: 872
Lokalizacja: WarAcademy Opole
Mmm rune maw blokujący tylko wrogie czary ... takie erraty lubie :D

_________________
Fanatic napisał(a):
ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 13 gru 2011, o 20:16 
Falubaz

Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:34
Posty: 1264
Pomijając wszystkie inne, ten akapit z Runemawem i GW dla Slaughtermastera to totalny kosmos. W końcu będę mógł rzucać więcej niż 1-2 czary na turę :).

_________________
kubencjusz napisał(a):
Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 19:30 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2010, o 12:40
Posty: 533
Lokalizacja: Kraków
Nie wiem czy ktoś już pisał ale wyszło nowe FAQ do wielu armii m.in. OGRÓW no i koniec z warzywieniem magów Greedy Fistem. I wiecie co?? Ja tam się cieszę... to było IMO mega nienaturalne i chore i powinni to dawno zrobić. Nasze ogry radzą sobie świetnie bez tego. Myślę ponadto że wybór loru ogrzego jako głównego (4lvl) będzie teraz dużo częstszy 8) .

EDIT: yyyy sorry nie doczytałem.... hmmm może ściągnijcie ten nowy FAQ bo tam są dwie przeciwstawne tezy co do GF... niby nowa część erraty, gdzie wyraźnie jest napisane iż tylko i wyłącznie hity w CC, po czym stare pytanie czy na odległość też? TAK! IMO zapomnieli go wykreślić ale już zgłupiałem.

Poza tym FAQ ma numerek 1.0. Wyjaśnione jest, że stary z numerkiem 2.0 to była pomyłka... niech ktoś to rozkmini bo mają tam niezły bałagan...

_________________
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 19:43 
Oszukista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2010, o 13:23
Posty: 872
Lokalizacja: WarAcademy Opole
<facepalm> paczaj na date tego FAQu - December 2011, wszystko jest tak jak było. Wałkowaliśmy to w temacie z rozpiskami. :wink:

_________________
Fanatic napisał(a):
ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 19:46 
Wodzirej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2008, o 16:30
Posty: 737
Lokalizacja: Katowice
z tego co słyszałem FAQ>Errata wiec, chyba greedy wypada z rozpy. Szkoda death'a ,damn.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 20:02 
Chuck Norris
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2010, o 12:40
Posty: 533
Lokalizacja: Kraków
Ok, tak jak pisałem nie wiem czy ktoś już o tym mówił. Tak czy inaczej nie do końca rozumiem, bo jak by nie patrzeć to teraz greedy fist ma opis:

(....sratatata wardy bonusy zniszczenie....). In addition, an enemy Wizard loses a Wizard level and a randomly sellected spell each time they are hit in close combat by an ogre wearing greedy fist.

A tego wcześniej nie było! I nikt mi nie wmówi że było bo mam wcześniejszą wersję. Mimo to nie jest to zaznaczone na czerwono a pod dokumentem pisze właśnie last update 2011 co jest również dziwne! Podczas gdy w tym samym dokumencie czytamy...

If a Wizard is hit by a ranged attack from the bearer of the Greedy Fist, does it lose a Wizard Level? (p62)
A: Yes.

Więc nie mówcie że wszystko jest jasne i wszyscy wszystko wiedzą, bo dla mnie chociażby to jest dziwne... i dla mnie najbardziej prawdopodobna jest wersja że tego pytania po prostu zapomniano wykreślić... bo nijak się ma do opisu przedmiotu. To tak jaby pozostawić opis frenzy po czym opublikować pytanie w faq "Does a unit with frenzy special rule, that has lost combat still benefit an extra attack? YES!", raczej bez sensu prawda :) ?

_________________
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...


Ostatnio edytowano 21 paź 2012, o 20:05 przez mnp21, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 20:05 
Masakrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 15:57
Posty: 2375
Lokalizacja: Legion
Król Goblinów napisał(a):
z tego co słyszałem FAQ>Errata wiec, chyba greedy wypada z rozpy. Szkoda death'a ,damn.


Jest dokładnie tak jak piszesz, więc combo z deathem dalej działa.

_________________
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 20:17 
Falubaz

Dołączył(a): 12 gru 2006, o 07:56
Posty: 1335
Jest jakiś bałagan z datami, z power scrollem (do RB). Czuje że niedługo bedzie korekta i coś mogą wykreślić i stawiam ze zniknie te pytanie o ranged attack.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
PostNapisane: 21 paź 2012, o 21:00 
"Nie jestem powergamerem"

Dołączył(a): 4 gru 2010, o 22:56
Posty: 159
Lokalizacja: Poznań
To nie problem z datami tylko errata odnosi się do wydanego tego roku i miesiąca wydania podręcznika


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.034s | 12 Queries | GZIP : Off ]