Mała realacja z DMP
1)
Make Way 1 Demony scenariusz: zajecie punktów 12:8
Gra w zasadzie bez sensacji. W pierwszej turze rzuciłem z 5 PD największą kule ognia w horrory przeciwnika został herald i champion którzy zeszli w następnej turze. Gorger zdjął w szarży zdrowe działo khorna. Dalej było wzajemne strzelanie i czarowanie. Obaj mieliśmy po 2 działał strzelają przez całą grę łącznie zrobiliśmy 4 woundy. Obaj zajęliśmy po jednym punkcie.
2)
Chaos ogry Debeliala scenariusz: zdobycie sztandarów 0:20
Nic mi nie szło w tej grze, w drugiej turze nie wykopał się żaden z trzech gorgerów, w trzeciej wyszedł jeden, przeciwnik z 2 strzałów z działa zdjął 6 veteranów. Rozmiaru klęski dopełniło oblanie paniki na 9 z przerzutem na głównym klocku który uciekł za stół

Poddałem bitwę.
3)
Kieł III Orki scenariusz: zdobycie sztandarów 16:4
Licząc na zwycięstwo musiałem zdjąć savigów z kadrą. Szło w nich całe strzelanie i magia. W ostatniej turze zaszarżowałem bullami z kadrą i ich zmiotłem. Gorgery zdjęły wszystkie maszyny. Obaj mieliśmy na koniec po 2 sztandary.
4)
Czoko Terror Wampiry scenariusz: zajecie punktów 13:7
Nikt nie chciał w drużynie wziąć eterycznych wampirów i trafiło na mnie z misją żeby przegrać jak naj mniej. O dziwo wybiłem trochę eteryków i zyskałem przewagę. Przeciwnik chyba zapominał ze ja mam jeszcze 6 turę dzięki czemu zabiłem klocek zombi blokujący punkt. Udało mi się jeszcze zabić generała z czaru. Obaj zajęliśmy po jednym punkcie.
5)
Czechy A Demony scenariusz: zajecie punktów 16:4
Znowu demony ale raczej nietypowe bo na latających muchach. Wiedziałem że nie jestem w stanie wygrać scenariusza bo przeciwnik w ostatniej swojej turze wleci muchami i zajmie pukt. Zablokowałem drugi punkt bullstarem i strzelałem czarowałem w fiendy i śmietnik. Straciłem tylko gorgera. Bitwa bez sensacji.
4 wygrane i jedna porażka. 0 scenariuszy wygranych i 4 zablokowane. Ogólnie 57 z bitew to przyzwoity wynik. Większość przeciwników była w drużynach które zakończyły znacznie wyżej niż nasza. Chciałem zrobić min. 50 więc cel zrealizowany.
Co ciekawe na stole obok, był rzucony czar z castingiem 38