|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Laik
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 10 paź 2018, o 19:34 |
|
Ciśnieniowiec |
 |
Dołączył(a): 8 paź 2008, o 14:25 Posty: 7768 Lokalizacja: Kraków
|
-Qc- napisał(a): Z prezesem orkiem to najwyzej wodz orkow ^^
Fajne listy paulinek, wszystko powinno grac i buczec. Szkoda ze po tylu latach od 8mej dalej trzeba grac tylko na savejdzach w corach. racja - pytanie tylko skąd wziąć tyle dzików? 
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 10 paź 2018, o 20:31 |
|
Dołączył(a): 15 lut 2009, o 18:54 Posty: 8839 Lokalizacja: Tychy
|
Laik napisał(a): -Qc- napisał(a): Z prezesem orkiem to najwyzej wodz orkow ^^
Fajne listy paulinek, wszystko powinno grac i buczec. Szkoda ze po tylu latach od 8mej dalej trzeba grac tylko na savejdzach w corach. racja - pytanie tylko skąd wziąć tyle dzików?  akurat troche dzików mam - zboczenie kolekcjonerskie ;P 17 metalowych savagy na dzikach, a zwykłych ok 20 chyba mam nawet pomalowanych  Młody Kuc nie był zbyt mądry Powiedz np jak zagospodarowac ok 150 squigow  o hoppersach nie wspomne  albo te 200 metalowych gobo kazdej masci... eh. W ogole ostantio przy porzadkach znalazlem 3 metalowe giganty O_O a z wywern mogliby mi zrobic unit takie 2x3 bym wystawial
_________________ ŚB, M
Crusader napisał(a): Jasne możemy być gruboskorni i mieć wyjebane na innych. Jak chcesz możesz zmieniać bieliznę raz na tydzień, ale zmienianie jej codziennie nie czyni z Ciebie pi***d.
|
|
Góra |
|
 |
Druchii
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 06:39 |
|
Kretozord |
 |
|
To dawaj jakieś fotki w galerii orkowej!
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 07:28 |
|
|
Druchii napisał(a): To dawaj jakieś fotki w galerii orkowej! Ha! Były, ale powygasały ; ) Czytałem mojego bloga z 2014 roku, wtedy to była zabawa, granie byle czym i kombinowanie  Ale co do fotek - widziałeś mojego arachnaroka, ktory dzis juz moze nawet bylby green idolem, ale podstawka zła  ? https://twitter.com/daredbrush/status/7 ... 3958411264Jak u niego som jakies orki, to mojem one som ; )
_________________ ŚB, M
Crusader napisał(a): Jasne możemy być gruboskorni i mieć wyjebane na innych. Jak chcesz możesz zmieniać bieliznę raz na tydzień, ale zmienianie jej codziennie nie czyni z Ciebie pi***d.
|
|
Góra |
|
 |
Druchii
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 08:36 |
|
Kretozord |
 |
|
Widziałem  Straaaaaszny mam sentyment do starych o&g <3
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 15:13 |
|
|
Druchii napisał(a): Widziałem  Straaaaaszny mam sentyment do starych o&g <3 Ja też, armia wygrała mi best hobbyste na jednym z DMP  No ale chyba z niepomalowanym stuffem pora sie rozstawac 
_________________ ŚB, M
|
|
Góra |
|
 |
Eltharion
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 16:01 |
|
Szef Wszystkich Szefów |
 |
Dołączył(a): 25 mar 2009, o 15:27 Posty: 3548 Lokalizacja: Tychy
|
Dlatego też armia stoi na półce, a ja gram w jakaś tam warmaszyne w figurkami które wyglądają jak by ktoś je rzeźbił ( a raczej ciosał) tępym toporem...  gdzie tu logika ? Gdzie tu sens?
_________________ Mówi się trudno i idzie się dalej ...
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 20:27 |
|
|
Eltharion napisał(a): Dlatego też armia stoi na półce, a ja gram w jakaś tam warmaszyne w figurkami które wyglądają jak by ktoś je rzeźbił ( a raczej ciosał) tępym toporem...  gdzie tu logika ? Gdzie tu sens? Niestety, wole bardziej przewidywalne rzeczy niz granie w wfb 
_________________ ŚB, M
|
|
Góra |
|
 |
Laik
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 21:12 |
|
Ciśnieniowiec |
 |
|
-Qc- napisał(a): Eltharion napisał(a): Dlatego też armia stoi na półce, a ja gram w jakaś tam warmaszyne w figurkami które wyglądają jak by ktoś je rzeźbił ( a raczej ciosał) tępym toporem...  gdzie tu logika ? Gdzie tu sens? Niestety, wole bardziej przewidywalne rzeczy niz granie w wfb  ja też, dlatego gram w T9A 
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 21:35 |
|
|
No zasady sa na dosc spoko.poziomie
_________________ ŚB, M
|
|
Góra |
|
 |
Eltharion
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 21:39 |
|
Szef Wszystkich Szefów |
 |
Dołączył(a): 25 mar 2009, o 15:27 Posty: 3548 Lokalizacja: Tychy
|
Więc ustaliliśmy że zasady są na spoko poziomie, figurki starych orków i goblinów najcudowniejsze na świecie więc dalej pozostaje pytanie... Gdzie tu sens i logika grać w te warmachiny ?
_________________ Mówi się trudno i idzie się dalej ...
|
|
Góra |
|
 |
Laik
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 21:40 |
|
Ciśnieniowiec |
 |
|
-Qc- napisał(a): No zasady sa na dosc spoko.poziomie to o co chodzi - wolisz kameralne DMP na 50 osób  ?
|
|
Góra |
|
 |
-Qc-
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 11 paź 2018, o 23:04 |
|
|
W przyszlym miesiacu planujemy brainstorm nad bookami 9ta z chomikiem gmyrkiem i solem i pewnie cos bedziemy probowac skleic - ja mam stosunkowo najmniejszy zapal, zwlaszcza ze wymog painted modeli mnie bardzo ogranicza w list buildingu, a szkoda teraz robic to na odwal  ale tez rozumiem ze system promowania ladnych armii musi byc i jest to zrobione dobrze bo motywujaco. Szkoda tez ze jedyna osoba sklonna do dyskusji o diagnozie problemow ss na arenie klubowej jest solo, bo niestety wyroslem z wiary w big bad laik. Moje minimum to dwie regularnie (1 do 3 gier w tygodniu) aktywne osoby, nawet bez wyjazdow - inaczej 5 osob na dmp sie nie uda. A prawde mowiac lubie moje nieco kameralne srodowisko wmh, ma to swoje zalety. Nie odbieram Ci Laik niczego organizacyjnie/liczbowo srodowisko jest na poziomie raczej unikalnym w historii wfb. Mam po prostu swoje preferencje i niecheci  ale i one sa do przebycia, musze po prostu wynegocjowac z teamem konkretne parowania i unikac osob do ktorych mam żale  Mysle ze dmp 2019 jest realne, ale to raczej jedyny master bo tez zyciowo mam bardzo duze zmiany No i zawsze jest paulinka, zajmie mi slot armii i juz moge byc kibicem ^^
_________________ ŚB, M
|
|
Góra |
|
 |
Huss
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 15 paź 2018, o 10:15 |
|
Wodzirej |
 |
|
Czy taka rozpa ma Waszym zdaniem rację bytu? Co byście zmienili? Co się nie sprawdzi?
13 Feral Orc Boar Riders: shield, fcg + Green Tide 457 pts (General, BSB) 2 x 5 Feral Orc Boar Riders: sh, m 360 pts 5 Feral Orc Boar Riders: m 160 pts (Shaman) 8 Goblin Wolf Riders: 159 pts 1136 pts
2 x 7 Trolls: 956 pts 2 x 1 Gargantula: 1020 pts 1976 pts
Heroes: Common Orc Warlord: General, War cry!, pw, ha, shield, Death Cheater, Shady Shanking, Troll Ale Flask, Potion of Swiftness, War Boar 505 pts <br> Feral Orc Chief: BSB, War Boar, la, pw, Hero's Heart, Pan of Protection Pinchin 275 pts
Common Goblin Witch Doctor: Adept, Path of Witchcraft, Dragonfire Gem, wolf 230 pts
Common Goblin Witch Doctor: Apprentice, Path of Pyromancy, wolf 135 pts
Feral Orc Shaman: Apprentice, Path of Shamanism, pw, Magical Heirloom, War Boar 240 pts
1385 pts 4497/4500 pts
|
|
Góra |
|
 |
jawor
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 16 lis 2018, o 11:07 |
|
Oszukista |
 |
Dołączył(a): 1 kwi 2012, o 10:05 Posty: 786 Lokalizacja: Animosity Szczecin, Poznań
|
Co myślicie o gnasherach? 30 modeli za 360 pkt to jak za darmo prawie.
|
 |
jawor
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 19 lis 2018, o 18:24 |
|
Oszukista |
 |
Dołączył(a): 1 kwi 2012, o 10:05 Posty: 786 Lokalizacja: Animosity Szczecin, Poznań
|
Pierwsza rozpa od której chcę zacząć grać o&g:
370 - Orc Warlord: General; Heavy Armour; War Cry!; Paired Weapons; Destiny's Call; Obsidian Rock 415 - Goblin Witch Doctor: Wizard Master; Pyromancy/Thaumaturgy; Light Armour; Essence of Free Mind 120 - Goblin Chief: Light Armour; Shield; Battle Standard 295 - Orc Shaman: Wizard Adept; The Shamanism; Paired Weapons; Light Armour; Basalt Infusion; Orc Boar Chariot 635 - 37 Feral Orcs: FCG; Mammoth Stabber; Spear; Banner of Relentless Company 140 - 20 Goblins: Light Armour; Shield; Musician 180 - 5 Feral Orc Boar Riders: Light Lance; Shield; Musician 180 - 5 Feral Orc Boar Riders: Light Lance; Shield; Musician 225 - 2 Goblin Wolf Chariot 474 - 6 Cave Trolls 510 - Gargantula 510 - Gargantula 170 - Greenhide Catapult - Splatterer (4+) 185 - Greenhide Catapult - Git Launcher (4+) 90 - Skewerer - Balista (4+)
Total Army Cost: 4499
Zastanawiam się jak znaleźć 30pkt i wymienić bolca na fasta.
|
 |
paulinka17
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 22 lis 2018, o 22:15 |
|
|
odpowiadam: alchemist alloy zamiast basalt infusion i 7 zwykłych trolli zamiast 6 kamiennych, ewentualnie pokombinuj w coreach bo masz tam chyba 10 pkt za dużo.
|
|
Góra |
|
 |
Bondu
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 7 gru 2018, o 09:34 |
|
|
Słyszałem że ostatnio na turnieju w Krakowie pierwsze 2 miejsca zajęły OnG, zna ktoś może albo sami zainteresowani podzielą się rozpiskami, które były grane? 
|
|
Góra |
|
 |
PSz
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 8 gru 2018, o 20:03 |
|
|
Ja zająłem drugie czymś takim:
Orc master GENERAŁ trauma destiny call, xhw, binding scroll, skull fetish IO BSB tutek guard, patelnia, komplet broni Orc szaman adept szamanizm rydwan xhw, potka siły, bazalt infusion Goblin szaman rydwan apprentice witchCraft CORE 8 wilków z czempionem 31 FOE fcg speary greentide 5 FOBB tarcze, muzyk, czempion SPECIAL 2*gigant z pałka GGI 2* Bolec Grotlingi 23 IO fcg greentide banner
Kolega grał podobno Xargosową.
|
|
Góra |
|
 |
Laik
|
Tytuł: Re: Rozpiski Napisane: 8 gru 2018, o 21:54 |
|
Ciśnieniowiec |
 |
|
Czyli taką:
345 - Common Orc Warlord, General, Paired Weapons, Heavy Armour, Destiny's Call 120 - Common Goblin Chief, BSB 425 - Common Goblin Witch Doctor, Skull Fetish, Master, Thaumaturgy 220 - Common Goblin Witch Doctor, Goblin Wolf Chariot, Adept, Pyromancy 255 - Common Orc Shaman, Orc Boar Chariot, Adept, Shamanizm 140 - 20x Common Goblins, Shield, M 630 - 37x Feral Orcs, Spear, Mammoth Stabber, M, S, C, Banner of Relentless Company 180 - 2x5 Feral Orc Boar Riders, Shield , M 225 - 2x2 Goblin Wolf Chariot 170 - 1x Greenhide catapult, Splatterer 185 - 1x Greenhide catapult, Git launcher 90 - 1x Skewerer 510 - 2x1 Gargantula 90 - 3x Grotlings 4500
|
|
Góra |
|
 |