Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja
Posty: 3847
Rejestracja: 12 gru 2006, o 11:34
Lokalizacja: Pilchowice, Klub "Schwarze Pferd"

Skaveńskie Q&A

Post autor: KrzysiekW » 5 wrz 2007, o 08:25

Witajcie!
Pomyślałem o zebraniu w jednym poście linków do różnych pytań i odpowiedzi o zasady dla skavenów. Myślę, że to będzie pewne ułatwienie dla graczy szukających odpowiedzi. Dodałem też Q&A z innych stron, np. NG. Jeśli tylko wypatrzycie coś, co może być przydatne młodym szczurkom albo pokrytym bliznami weteranom, dawajcie znać.
Mam 2 prośby:
- do Moderatora o przyklejenie
Nie ma sprawy
M

(Dziękuję! K. :) )
- do graczy, którzy namierzą jeszcze jakieś takie Q&A o PM-kę z linkiem, to ja tu umieszczę. IMO dobrze byłoby, żeby to bylo wszystko w jednym poście. (pierwszy odzew jest - podzięwkoania dla Motora)
Do rzeczy:
Pytania o Eshin
Bound a hidden assasin
Zdejmowanie zabitych jezzaili
Trafienia z S7 w dzwon
Stormbanner vs dziwne strzelania (korzonki, blunderbussy, breath)
Lead from the back a bsb i inne postacie
Misfire WLC
Under Cover of Darkness Eshinu a armia sojusznicza
Pytanie o Strom Banner z NG (w tym o sea patrol)
Nowy czołg vs zasady dzwonka
Plague Censer Bearers i testy Toughness
Weapon Teams vs Pipes of Doom
Weapon teamy a wchodzenie do budynków (przykrość... :/ )
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, o 07:27 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 2 razy.

Szczur Szpaczenia
Plankton
Posty: 4
Rejestracja: 7 wrz 2007, o 12:08

Post autor: Szczur Szpaczenia » 7 wrz 2007, o 12:22

głupie pytanie ale dopiero zaczynam :PP co to sa ratlingi

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord
Posty: 1723
Rejestracja: 11 gru 2006, o 12:48
Lokalizacja: Brwinów
Kontakt:

Post autor: M.T. » 7 wrz 2007, o 13:14

krótko:
rodzaj karabinów maszynowych.
długo:
weź książkę i poczytaj :)

Szczur Szpaczenia
Plankton
Posty: 4
Rejestracja: 7 wrz 2007, o 12:08

Post autor: Szczur Szpaczenia » 7 wrz 2007, o 14:03

rzeczywiscie sorry czytalem to ale nie skojarzylem:(;P

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris
Posty: 640
Rejestracja: 10 gru 2006, o 18:56

Post autor: Bartas » 8 wrz 2007, o 21:55

ratling będący w 3" od odziału macierzystego może z nim wejść do domku w tej samej turze?

Nie mam przy sobie RB ale wydaje mi się że może wejść jeden odział na turę

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Posty: 500
Rejestracja: 10 gru 2006, o 19:10
Lokalizacja: Lublin [Moria]
Kontakt:

Post autor: Motor » 8 wrz 2007, o 21:59

Nie może, bo ma kawaleryjską podstawkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris
Posty: 640
Rejestracja: 10 gru 2006, o 18:56

Post autor: Bartas » 8 wrz 2007, o 22:04

cholera. o tym nie pomyślałem

wałkarz ze mnie

dzieki za tak szybką odpowiedz :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13871
Rejestracja: 11 gru 2006, o 11:47
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino » 8 wrz 2007, o 22:59

iunna sprawa, ze w domku mozesz miec tlyko jedne oddizal ;]

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris
Posty: 644
Rejestracja: 16 cze 2007, o 15:41
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Qbas » 9 wrz 2007, o 10:46

Obojętnie jaki, czy są jakieś przepisy co do wielkości lub ilości jednostki?
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Posty: 500
Rejestracja: 10 gru 2006, o 19:10
Lokalizacja: Lublin [Moria]
Kontakt:

Post autor: Motor » 9 wrz 2007, o 12:59

Qbas pisze:Obojętnie jaki, czy są jakieś przepisy co do wielkości lub ilości jednostki?
Podręcznik poczytaj :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13871
Rejestracja: 11 gru 2006, o 11:47
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino » 9 wrz 2007, o 14:35

Qbas pisze:Obojętnie jaki, czy są jakieś przepisy co do wielkości lub ilości jednostki?
sa. Rulebook sekcja building. wogole warto poczytac rb jesli sie chce w ta gre grac...

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris
Posty: 640
Rejestracja: 10 gru 2006, o 18:56

Post autor: Bartas » 10 wrz 2007, o 16:16

Shino pisze:iunna sprawa, ze w domku mozesz miec tlyko jedne oddizal ;]
no to po to pytałem, napisałem pod tym ze wydaje mi sie ze moze wejsc jeden, zapomnialem o kawaleryjskiej podstawce wiec to i tak nieostotne

Awatar użytkownika
Irthadan
Pseudoklimaciarz
Posty: 20
Rejestracja: 7 lis 2007, o 19:01
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Irthadan » 10 lis 2007, o 10:27

Bardzo głupie pytanie, odnośnie elektryków. Jak chcę mu kupić jakiś czar to musze kupić mu scrolla czy jakiś inny przedmiocik?

Awatar użytkownika
Rudy
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 184
Rejestracja: 3 maja 2007, o 13:36

Post autor: Rudy » 10 lis 2007, o 10:40

dajesz mu przedmit ktory nadaje mu ten czar a ja sie zapytam co do tego czaru gdy go rzucam to save jest normalny czy jakies inne bajery szukalem w armybook i nic nie znalazlem na ten temat.

Awatar użytkownika
Irthadan
Pseudoklimaciarz
Posty: 20
Rejestracja: 7 lis 2007, o 19:01
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Irthadan » 10 lis 2007, o 10:49

Hmm, no tak ale czy w Army booku te przedmioty sa opisane jako "nadajace czar elektrykowi" ? Bo jakoś ich nie znalazłem, ale znajac mnie pewnie zle szukalem ;)

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris
Posty: 607
Rejestracja: 23 paź 2007, o 17:30
Lokalizacja: Stolica, Wola - "Gamonie"
Kontakt:

Post autor: Dzoooma » 10 lis 2007, o 11:22

Str 32 :arrow: Clan Skryre :arrow: Warp-Blades, Upgraded Warp-Energy Condenser, Supercharged warp-power accumulator :)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2007, o 11:24 przez Dzoooma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris
Posty: 640
Rejestracja: 10 gru 2006, o 18:56

Post autor: Bartas » 10 lis 2007, o 11:24

Irthadan pisze:Bardzo głupie pytanie, odnośnie elektryków. Jak chcę mu kupić jakiś czar to musze kupić mu scrolla czy jakiś inny przedmiocik?
Elektryk kupuje Warp-Blades aby poznać czar, jest to napisane na 32 stronie w AB

Rudy pisze:dajesz mu przedmit ktory nadaje mu ten czar a ja sie zapytam co do tego czaru gdy go rzucam to save jest normalny czy jakies inne bajery szukalem w armybook i nic nie znalazlem na ten temat.

sejw normalny

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej
Posty: 741
Rejestracja: 16 sty 2007, o 13:22
Lokalizacja: żyrardowskie kanały

Post autor: warkseer » 10 lis 2007, o 18:56


Awatar użytkownika
Irthadan
Pseudoklimaciarz
Posty: 20
Rejestracja: 7 lis 2007, o 19:01
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Irthadan » 6 sty 2008, o 23:34

Ostatnio grałem przeciw chaosowi no i wale w dzwonek. Wypadło mi 13 to sie ciesze. Ale tu mi kolega mówi ze Demony są odporne na psychologię... no i nie moglismy dojsć do porozumienia. Czy w takim razie furie, demonetki i inne warhoundy są odporne na działanie dzwonka?

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris
Posty: 640
Rejestracja: 10 gru 2006, o 18:56

Post autor: Bartas » 7 sty 2008, o 00:52

nie są odporne na działanie dzwonka, ale niestety na efekt "13!" tak

ODPOWIEDZ