VC 9th age

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 24 cze 2019, o 23:23

Takie być może głupie pytanie czy V Knights Dragon w szarży mają 7Str 4AP i +1A? Bo w zasadach mają ten +1A z Devastating charge i lance +2S +2AP też ma z DC czy te dwa DC się kumulują?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3164
Rejestracja: 9 paź 2009, o 11:22
Lokalizacja: klub SALAMANDRA - Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: Heptun » 25 cze 2019, o 06:16

Lanca daje DC ale w nawiasie w zasadzie lancy masz właśnie "tylko" +2S i +2AP czyli nie ma co się kumulować. Mają tylko z Blood Ties ten dodatkowy attack ale gdyby w zasadzie Lancy był dodatkowy Attack to by się kumulowały :)
Wg mnie mają w szarży 3 ataki S7 AP4 i tyle albo aż tyle :P
Armia - Sylvan (Wood) Elves
zaczynam grę Vermin Swarm(W:5/D:0/L:12)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Mamut
Chuck Norris
Posty: 593
Rejestracja: 23 lip 2017, o 21:36
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"

Re: VC 9th age

Post autor: Mamut » 25 cze 2019, o 06:57

Wszystkie devastating charge się kumulują.
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 25 cze 2019, o 07:40

Dzienk ju
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 28 cze 2019, o 22:07

Czy Arcane Knowledge ma wpływ też na zasięgi w "klamerakch" w Okultyźmie? Chodzi o wersje czarów po poświęceniu chopaczków :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Bela
Falubaz
Posty: 1198
Rejestracja: 17 lis 2011, o 18:24

Re: VC 9th age

Post autor: Bela » 29 cze 2019, o 14:43

Jeśli chodzi ci o to, czy zwiększa zasięg możliwego Breat Weapon lub rzucanie snajperki na 18" zamiast na 12" to nie. Te wartości to zasięgi dotyczące efektów czarów, a nie zasięgi rzucenia czaru. Arcane Knowledge wpływa na Range, czyli w profilach czarów tylko na wartości w kolumnie Range, natomiast na efekty nie wpływa w żaden sposób. Tak samo zostało to wyjaśnione dla Familiara od DE oraz Veil Walkera od WDG, które również mają dostęp do okultyzmu i możliwość zwiększania zasięgu czarów.
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 30 cze 2019, o 19:57

Dzięki
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 4 lip 2019, o 08:39

Nie wiem czy to było, ale jaki wpływm na rank bonus ma court of the damned wstawiony no. do jednostki 5x5 szkieletów?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity
Posty: 5064
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:34

Re: VC 9th age

Post autor: Stan » 4 lip 2019, o 13:30

Jak go wstawisz do 8 szkieletów to masz 3 pełne szeregi i +3 do wyniku walki.
Jak wstawisz do 25 szkieletów to wyjdzie 6 pełnych szeregów.

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 5 lip 2019, o 16:37

Dzienk ju :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3164
Rejestracja: 9 paź 2009, o 11:22
Lokalizacja: klub SALAMANDRA - Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: Heptun » 2 lis 2019, o 17:21

Dobra nie wiem czy głupie ale nie chciałbym wałować więc jak w końcu działa Hand of Glory z Occultismu ?
Czy jak rzucę na oddział czy pojedynczy model bez żadnego Aegisa to będę miał Aegis 5+ czy tylko Aegis 6+ ?
W wordingu czaru mamy "gain Aegis (6+) and Aegis (+1, max. 3+)"
Armia - Sylvan (Wood) Elves
zaczynam grę Vermin Swarm(W:5/D:0/L:12)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Ciara
Falubaz
Posty: 1384
Rejestracja: 19 sie 2012, o 06:26
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Kontakt:

Re: VC 9th age

Post autor: Ciara » 2 lis 2019, o 18:26

Zaklęcie bazowo daje 6++ i podbija warda do 5++. Jak masz lepszego warda na 5 lub 4 do go także podbija do max 3++.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karbowy
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 137
Rejestracja: 19 lip 2007, o 23:08
Lokalizacja: Zagonowe Szaraki

Re: VC 9th age

Post autor: Karbowy » 7 lis 2019, o 21:59

witam.
Jak działa zasada "Żniwiarz" w oddziałach Widmowych łowców(spectral hunters), , bo jakoś tak mi się wzajemnie wyklucza ta zasada z tym że to kawaleria....
jeśli można to po polsku proszę...
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy :!: :!: :!:

katerek
Masakrator
Posty: 2736
Rejestracja: 24 paź 2008, o 14:44
Lokalizacja: Salamandra Włocławek

Re: VC 9th age

Post autor: katerek » 7 lis 2019, o 23:00

Karbowy pisze:
7 lis 2019, o 21:59
witam.
Jak działa zasada "Żniwiarz" w oddziałach Widmowych łowców(spectral hunters), , bo jakoś tak mi się wzajemnie wyklucza ta zasada z tym że to kawaleria....
jeśli można to po polsku proszę...
EEeeee ale oni nie mają zasady żniwiarz ;)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Mamut
Chuck Norris
Posty: 593
Rejestracja: 23 lip 2017, o 21:36
Lokalizacja: Kraków, ambasador "8smej Bili"

Re: VC 9th age

Post autor: Mamut » 7 lis 2019, o 23:14

Upewnij się czy masz dobry book, spektrale nie mają tej zasady od ponad roku już chyba.
Sama zasada została na duszkach, w skrócie, podczas ruchu ignorują wszystko, jeżeli przynajmniej jeden model z oddziału wejdzie w styk z oddziałem przeciwnika to cały oddział wypłaca po autohicie na model z S5 ap10. Ważne żeby podczas takiego ruchu mierzyć start -> dotknięcie -> pozycja finalna, oraz to że nie można przelecieć oddziału przeciwnika który jest dalej niż 11 cali(z powodu ograniczenia cala między oddziałami).
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013

Awatar użytkownika
Bela
Falubaz
Posty: 1198
Rejestracja: 17 lis 2011, o 18:24

Re: VC 9th age

Post autor: Bela » 9 lis 2019, o 20:30

Przyznaje się do błędu, w profilu Widmowi Łowcy (Spectral Hunters) jest linijka z profilu Upiory (Wriths). Za jakieś 15 min zostanie to poprawione :)

Edit: no może po 20, ale już poprawione :) w temacie z polskim tłumaczeniem poprawiona wersja VC
Sprzedam:
WoCH/WDG
Demony/Bestie

Polskie tłumaczenie 9th Age :
9th Age PL

Tłumaczenie na zamówienie (np. AoS, Mordheim) => PW

Awatar użytkownika
Karbowy
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 137
Rejestracja: 19 lip 2007, o 23:08
Lokalizacja: Zagonowe Szaraki

Re: VC 9th age

Post autor: Karbowy » 10 gru 2019, o 08:13

Witam. Mam pytanie, czy Banshee może wyć w reakcji stój i strzelaj?
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity
Posty: 5050
Rejestracja: 24 gru 2006, o 11:27
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru

Re: VC 9th age

Post autor: Gasior » 10 gru 2019, o 09:23

nie
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity
Posty: 5064
Rejestracja: 6 sie 2009, o 22:34

Re: VC 9th age

Post autor: Stan » 10 gru 2019, o 13:23

Zawsze musisz deklarować hold nie możesz żadnej innej reakcji.

ODPOWIEDZ