|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Burack
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 24 mar 2014, o 15:14 |
|
Mudżahedin |
 |
Dołączył(a): 25 kwi 2009, o 18:19 Posty: 239 Lokalizacja: Pszczyna
|
True Ale tak mi brakuje taniego biegacza w Wampirach taki jak 6/7 edycyjny wolf form... 
|
|
Góra |
|
 |
Hardy
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 24 mar 2014, o 16:41 |
|
Piłkarz |
 |
Dołączył(a): 11 sie 2008, o 08:18 Posty: 708 Lokalizacja: Adeptus Geriatricus
|
Burack napisał(a): Ja gram na piechotnym lataczu
BSB Save 2+ Ward na ogien
Additional Hand wepon
Latanie Beguile
jest niezły 5 ataków z 5 BSB i ward na ogien. W sam raz na płonących kowbojów maszynki fasty albo hordy z flamingami ( np Witchki) Ciekawe rozwiązanie. Rozważyłem sugestie Bojka i doszedłem do wniosku, że Kowboj musi mieć następujące rzeczy: 1. Pewne trafienie i zranienie. Szczególnie względem maszyn, ponieważ były takie sytuacje, że przez pechowy rzut na trafienie maszyna ostała się na jednej ranie, a IMO siła 5 całkowicie wystarczy. 2. Ochrona przed fire, stompami i zwykłymi atakami. 1+ i 2++ na fire wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem 3. Silne uderzenie na coś twardego. Oczywiście Szarża na Abomkę to czyste samobójstwo ale mając siłę 8 można coś zdziałać. I tutaj się zastanawiam nad magią (Death, Shadow czy LoV) oraz czy nie lepiej dać mu Furii zamiast ASF, ponieważ i tak trafia i rani na 2+.
_________________ ...Who dares wins...
|
|
Góra |
|
 |
misha
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 24 mar 2014, o 17:05 |
|
Dołączył(a): 2 lut 2009, o 11:37 Posty: 6586 Lokalizacja: Warszawa
|
trafiać można wg tabelki na 3+ normalnie, chyba, że masz +1 to hit z mieczyka re-roll z vanhelsa podnosi statystykę ale nadal jest to w większośći 3+ nawet jak fear obleją 1+/2+ armour save możesz mieć tylko ze zbroją albo na barded nightmare  zbroja to brak ptk na magiczną broń, koń to brak Look Out Sir o ile nie grasz na kawalerii a jak zrobisz go jeszcze BSB z brakiem look outa to dobry cel dla armat hyhy  chyba, że go wsadzać do Dire Wolves, ale te to szybko i tak padają od zwykłych pestek więc to żadna ochrona.
_________________ Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
|
|
Góra |
|
 |
Hardy
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 24 mar 2014, o 17:24 |
|
Piłkarz |
 |
|
Hardy napisał(a): Vampire @ 222 1 lvl (i tu mam dylemat), HA, Shield, B. Nightmare. Quickblood Beguile
SoStriking Dragonhelm Luckstone PoStrength
Misha mówię o tym Panu 
|
|
Góra |
|
 |
JarekK
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 24 mar 2014, o 19:47 |
|
Bothunter |
 |
Dołączył(a): 25 sty 2010, o 18:20 Posty: 4721 Lokalizacja: Wrocław
|
masz 4 ataki, trafiasz na 3+ ranisz na 2+ (jeśli chodzi o witchki) on ma 3 szeregi sztandar ty masz sztandar i -1 do sypania z bsb, czyli z automatu przegrywasz na -2. a nóż wydelec wbijesz 1 ranę i sypiesz się o 1. i tak 2 razy i masz po BSB za 350 pkt. słaby deal.
Góra |
|
 |
Asmodai
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 27 mar 2014, o 12:18 |
|
|
Cytuj: Rozważyłem sugestie Bojka i doszedłem do wniosku, że Kowboj musi mieć następujące rzeczy: 1. Pewne trafienie i zranienie. Szczególnie względem maszyn, ponieważ były takie sytuacje, że przez pechowy rzut na trafienie maszyna ostała się na jednej ranie, a IMO siła 5 całkowicie wystarczy. 2. Ochrona przed fire, stompami i zwykłymi atakami. 1+ i 2++ na fire wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem 3. Silne uderzenie na coś twardego. Oczywiście Szarża na Abomkę to czyste samobójstwo ale mając siłę 8 można coś zdziałać. A jakie masz założenia dla owego kowboja? Poza byciem kosztowną szpilą? Cytuj: masz 4 ataki, trafiasz na 3+ ranisz na 2+ (jeśli chodzi o witchki) on ma 3 szeregi sztandar ty masz sztandar i -1 do sypania z bsb, czyli z automatu przegrywasz na -2. a nóż wydelec wbijesz 1 ranę i sypiesz się o 1. i tak 2 razy i masz po BSB za 350 pkt. słaby deal. Zapomnieliście o atakach klocka piechoty+supporty. Zakładam, że nie przeżyłby własnej szarży. Chyba, że będzie atakował z flanki - +2do CR(flanka i szarża). Brak supportów więc może go od razu nie zabiją....O ile nie ma tam jakiegoś ciekawego herosa(heroiny?) który zechce go zakołkować. I nie za 350 a za jakieś 250. Jak ktoś planuje trzymanie kowbojem klocka piechoty samotnie bohaterem unstable....cóż. 
Ostatnio edytowano 27 mar 2014, o 12:23 przez Asmodai, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
misha
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 27 mar 2014, o 12:22 |
|
|
jeśli nie będzie zagrożenia z drugiej strony, czyli musisz mieć jakąś kontrę to oddział robi reforma na stubbornie po walce i masz już przód, pytanie czy się będzie opłacać przeciwnikowi to zrobić ale jak przegra to nie ma frenzy na wiedzmach
_________________ Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
|
|
Góra |
|
 |
Burack
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 27 mar 2014, o 14:14 |
|
Mudżahedin |
 |
Dołączył(a): 25 kwi 2009, o 18:19 Posty: 239 Lokalizacja: Pszczyna
|
to po 1. po 2 nie nie mozesz kims takim wbijac w kazdy klocek chodzi glownie o ekipy z flamingiem (dla warda 2+).
Po 3 wbijasz tylko w wypadku gdy masz szanse na kontre w kolejnej turze na twoich warunkach.
|
|
Góra |
|
 |
Asmodai
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 28 mar 2014, o 13:46 |
|
|
Cytuj: po 2 nie nie mozesz kims takim wbijac w kazdy klocek chodzi glownie o ekipy z flamingiem (dla warda 2+). A jak takiej ekipy nie ma? Cytuj: Po 3 wbijasz tylko w wypadku gdy masz szanse na kontre w kolejnej turze na twoich warunkach. To oczywiste, tylko biorąc pod uwagę powyższe to nieco specjalizuje te 200+ punktów.
|
|
Góra |
|
 |
misha
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 28 mar 2014, o 13:51 |
|
|
odebrałem, że kolega Burack również sceptycznie podchodzi do kwestii takiego kowboja  oj tam, każdy gra jak lubi, jak masz przeciwników takich, że masz jakąś pewność, że wystąpi określone połączenie to pewnie warto takiego czy innego kowboja stworzyć chociaż imo nie jest to coś uniwersalnego jak pegaziska w Dark Elves czy Saurusy w Lizakach, czy nawet OnG na dzikach/pająkach
|
|
Góra |
|
 |
Szamot
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 7 kwi 2014, o 20:40 |
|
Masakrator |
 |
Dołączył(a): 7 sie 2011, o 10:33 Posty: 2301 Lokalizacja: Obelisk Zawsze Twardy, Lubelszczyzna
|
Wampir Lord: pancerz+tarcza, furia, -1ld, Beguile miecz z ASF, ward 4+, Dragonhełm, potek siły 4level co sądzicie? chodzi mi głównie by wampirek sie bił i nie blokował mi 2xhexy(dlatego nie ma QB+furia), kompromis pomiędzy uderzeniem i siłą. Szkoda że potek działa tylko na turę, ale sądzę że jeden twardy kluczowy kombat wystarczy. Zastanawiałem się jeszcze czy: a.) nie dać mu w ogóle pałki magiczne(witajcie HE na dragonbanner) b.)dać mu +1do hita, bo to prawie zawsze pewne 2+, a przerzuty z magii można mieć w miarę pewne. ward 4+, SV i do tego przydupasek przy nim  WK z Nighshround, pancerz tarcza, luckstone. Kolega ma dawać wiadomo ASL w styku do Lorda i niwelować siłę. ewentualnie taka wariacja na delikatnego chłopaka: ward 4+, -1hit, potek siły, biting blade furia, -1ld, beguile, +2WS. 4level, shield chłopak trafiany od WS dopiero WS 5 trafia go na 5+(poniżej na 6), z S5 ma -3 do SV co jest juz w miare na puszki. Potek wiadomo na mocną torpedę. Oczywiście jako przydupas WK z nightshroundem. w ogóle z takich moich przemyśleń to jeszcze poruszana była kwestia kowboja wampa na maszyny/strzelców...ja zaproponowałbym to: vampir 1level: -1to hit, +1do hita, potek of foolhardines, lot, fear incarnate, shield,
_________________ maiwardzop elucz ża op emas eluk
SPRZEDAM:
LEŚNIAKI treeman plastik bohaterowie WE(2magiczki, biegacz i 2xWW) 49 łuków sklejonych +box łuków nieruszany
NEKORNY 24wojaki 6scarabów 5wojaków z jakąś fajniejszą spluwą stalker 3 canoptek wrajty overlord cryptek
|
|
Góra |
|
 |
JarekK
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 7 kwi 2014, o 21:58 |
|
Bothunter |
 |
|
pokaż rozpiskę, a nie jednego gościa bo on ma współgrać z rozpiską a nie sam zabijać wszechświaty.
Góra |
|
 |
Szamot
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 7 kwi 2014, o 22:03 |
|
Masakrator |
 |
Dołączył(a): 7 sie 2011, o 10:33 Posty: 2301 Lokalizacja: Obelisk Zawsze Twardy, Lubelszczyzna
|
temat rozpiski jest gdzie indziej  tutaj jest temat "jak składacie swoje wampiry" 
_________________ maiwardzop elucz ża op emas eluk
SPRZEDAM:
LEŚNIAKI treeman plastik bohaterowie WE(2magiczki, biegacz i 2xWW) 49 łuków sklejonych +box łuków nieruszany
NEKORNY 24wojaki 6scarabów 5wojaków z jakąś fajniejszą spluwą stalker 3 canoptek wrajty overlord cryptek
|
|
Góra |
|
 |
JarekK
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 8 kwi 2014, o 09:32 |
|
Bothunter |
 |
|
To w takim razie bardzo słaby wampir który dobrze bije sie w jednym combacie. Nie wart swojej ceny.
Góra |
|
 |
Hardy
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 1 maja 2014, o 12:23 |
|
Piłkarz |
 |
|
Co waszym zdaniem lepiej wziąć ? Mam około 180 pkt na zbyciu.
6 Hexów Varghulfa BlackC czy może coś innego ?
|
|
Góra |
|
 |
Marks
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 1 maja 2014, o 12:29 |
|
Falubaz |
 |
|
|
Góra |
|
 |
JarekK
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 1 maja 2014, o 13:36 |
|
Bothunter |
 |
|
Nie wiemy jaki format, co innego masz w rozpie. Jednostki w rozpisce powinny ze soba wspołdziałać. Jedna uzupełniać słabości drugiej. Nie wybiera sie jednostek bo tak. Co masz w rozpisce?
Góra |
|
 |
Hardy
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 2 maja 2014, o 09:35 |
|
Piłkarz |
 |
|
JarekK napisał(a): Nie wiemy jaki format, co innego masz w rozpie. Jednostki w rozpisce powinny ze soba wspołdziałać. Jedna uzupełniać słabości drugiej. Nie wybiera sie jednostek bo tak. Co masz w rozpisce? Format 3K VLord 4lvl 2x Necro 1lvl 2x TB Szkielety Ghule Zombie 2xDWolves 2xFellBats Grubasy Vargheisty TerrorG Mortis
|
|
Góra |
|
 |
JarekK
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 2 maja 2014, o 20:07 |
|
Bothunter |
 |
|
masz różne jednostki super... dalej nie wiem jak wygląda rozpiska, ilość, upgready, przedmioty.
Góra |
|
 |
misha
|
Tytuł: Re: jak składacie swoje wampiry? Napisane: 2 maja 2014, o 20:47 |
|
|
Lord ma pewnie 4 level magii i +1Wound a z przedmiotów Black Periapt a poważnie to jak warto podawać szczegóły, bo skąd inni użytkownicy forum mają wiedzieć o masz w środku czy Lord jest na magię czy do Walki czy do Niczego 
|
|
Góra |
|
 |