Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Aron_Banalny »

e, mnie odpowiadają. chętnie wystawię ich jako ironów, ale ja akurat należę do typu kolesi którzy wola mniej zapłacić niż mieć jakieś elo modele GW
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Aron_Banalny pisze:ale ja akurat należę do typu kolesi którzy wola mniej zapłacić niż mieć jakieś elo modele GW
A ja nalezę do typu kolesi którzy wolą zapłacić więcej niż mieć modele które wyglądają jak z kinder niespodzianki :wink:

choć powiem szczerze że kusi mnie zakup jednego klocka; ciekaw jestem na ile można malowaniem wyciągnąć te modele :-k
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Następni w drodze strzelcy. Jak dla mnie wyglądają jeszcze gorzej niż Ci tutaj. A szkoda bo cena super :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Na moje oko , gdyby dorobić im odpowiednie czapeczki , to były całkiem spoko chaos dwarfy .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nom, ale to przez te brody. ciekawe jakby wyglądali gdyby im dorobić normalne z gs'u?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Beznadziejni są i tyle. Mantic ogólnie ma imo słabe modele póki co, mam nadzieję że się wyrobią i zyskają jakąś pozycję na rynku...

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Hmm... patrzę na te figurki i patrzę... przejrzałem też parę filmików... ogólnie arty wyglądają bardzo super i gdyby krasnoludy Mantica w rzeczywistości miały taką posturę jak na artach, byłoby super.

Postanowiłem jednak dać jako tako szansę tym figurkom i zobaczyć je na żywo jak będą już w sklepach, a dopiero potem całkowicie wykształcić sobie o nich opinię. Najprawdopodobniej dojdą jeszcze strzelcy/kusznicy i pewnie jakaś machina wojenna czy dwie (działo i katapa?) i dopiero wykreują się jakieś bataliony, a potem będą wydawane pojedyncze figurki... Trzeba będzie spojrzeć na to z bliska.

PS. http://www.youtube.com/watch?v=bWC23Nx8 ... r_embedded - na tym filmiku, krasnoludy są proporcjonalne w swoim rozmiarze, ale czy przypadkiem nie są ogólnie za duże? Przynajmniej na takie wyglądają (wysokość truposzczaka obok, a na jego dłoni wyglądają jakby ją całą zajmowała jedna figurka).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jacuchna »

Truposze fajne, natomiast elfy i krasnale do mnie nie przemawiają

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

albo na potrzeby filmiku zostaly zrobione te figsy wieksze,
albo to sa figsy ogrow,
albo ten typ jest bardzo maly,
bo te figsy sa ogromniaste. mieszcza mu sie cale w dloni (jak mac juz zauwazyl) i podstawki wygladaja na te wielkie ogrowe (nie pamietam ile ona maja, 40X40??)

ja mam jeszcze jedno pytanie. na co on przyczepial te elementy? na magnesy??
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

raczej zrobiono większe figsy na potrzeby filmików i do pokazania na półkach sklepowych
a przyczepiał chyba na blue tack to taka la plastelina do przyczepiania plakatów na ścianę bez jej niszczenia

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Ja chciałem tylko powiedzieć, ze właśnie wycinam i sklejam Thundersów i nic z tego nie kumam:/ Które ręce do którego tułowia? gdzie pistolet a gdzie strzelba:/ Kto to gówno wymyślił????
Dziękuje!
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Spoko spoko, warriorzy siodmoedycyjni to tez porazka. Ile sie przy nich nameczyc trzeba ten tylko sie dowie kto ich sklejal #-o

Co do krasnoludow z Mantica. Imo idealnie pasuja na figurki naszych braci, tych zarazonych chaosem ;) Gdybym wlasnie chd zbieral kupilbym ich na bank. Do klimatu naszych kraskow nie pasuja za cholere.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Ja właśnie jestem w trakcie klejenia/malowania Thundów i Worriorów i bardzo przyjemna to praca nie wiem o co wam chodzi.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

właśnie... klejenie thundów i warriorów nowych jest banalnie proste
Obrazek

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Po godzinie patrzenia skumałem że te pistolety to nie są pistolety tylko podstawy pod kusze a Ci goście bez lewych rąk są do command group... nie było to takie oczywiste:/
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Generał #54 pisze:Po godzinie patrzenia skumałem że te pistolety to nie są pistolety tylko podstawy pod kusze a Ci goście bez lewych rąk są do command group... nie było to takie oczywiste:/
Wiać nie obejrzałeś pudełka, bo na bocznej ścianie masz pokazane jak ich sklejać;)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

A ja spytam się was - istnieją jakieś sensowne alternatywne... balisty? Rozważam dokupienie drugiej, jednak nie chcę mieć dwóch z siódmej edycji (te z szóstej ciężko dostać) :)

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Arbiter zrobił swoje z zapałek i wyglądają mniej więcej jak oryginały, tyle że większe. ja zrobiłem swoje z wyprasek, ale wyglądają bardziej jak orkowe, ale ja na nie nie narzekam.
zmierzam do tego że łatwiej samemu wykombinować sobie Bolt throwera (machinę, która normalnie nie istniała) niż znaleźć odpowiedni zamiennik do kupienia

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

A Black Tree Design nie miał balist krasnoludzkich też na składzie :-k

a co do samoróbek... ja mam jedną z modeliny :D
http://coolminiornot.com/156679
robiłem trzy lata temu na szybko dzień przed turniejem, żeby nie proxowac ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

kupowałem kiedyś na gildii najemników bolca. bardzo fajny, cena jakiaś połowa tej z GW.

ODPOWIEDZ