Wrzucaj. Zagłosujemy.Dreef pisze:Tak się zastanawiam.. Może zrobilibyśmy swój własny rivendellowski scenariusz na lige?![]()
Liga rozwija się fajnie, liczba uczestników wzrasta, może dałoby się coś nowego napisać, co urozmaiciłoby ligę/ligi późniejsze ?
Warszawa IV Liga Rivendell Marzec 2013
Re: Warszawa IV Liga Rivendell Marzec 2013
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Idąc tym tropem, możemy spróbować jakiś specjalny scenariusz opisany w dużym RB, chyba te scenariusze są w dziale Narrative Battles.
Jest tam jeden ciekawy i imo fajny scenariusz, ale nie wiem, czy jesteście na niego gotowi...
Scenariusz, o którym mowa to: Surprise Encounter ( str. 389 duży RB)
Pokrótce. Stół dzielimy na 6 ćwiartek, gracze wystawiają po trzy oddziały, na przemian, począwszy od tego, który rzucił, mniej. Wystawić można oddziały, bez bohaterów (nie wolno wystawiać samych bohaterów), każdy z graczy zajmuje wybrany przez siebie wolną ćwiartkę. Potem jest rzut na zaczynanie +1 ma ten, który pierwszy skończył się wystawiać. W swojej pierwszej turze, można do wybranego, wystawionego oddziału dołączyć jednego bohatera, reszta armii idzie do rezerw. Rezerwy wychodzą normalnie z tą różnicą, że rzucamy D3 i patrzymy, w której (naszej) ćwiartce się pojawią. I najlepsze,jeżeli jednostki zostały wystawione w taki sposób,że mogą szarżować w pierwszej turze, to aby móc to zrobić muszą zdać test LD, jeżeli go obleją, to działają normalnie.
Nie wiem, czy wam się podoba, ale imo jest zabawny, no i zawsze można go jakoś zmodyfikować.
Jest tam jeden ciekawy i imo fajny scenariusz, ale nie wiem, czy jesteście na niego gotowi...

Scenariusz, o którym mowa to: Surprise Encounter ( str. 389 duży RB)
Pokrótce. Stół dzielimy na 6 ćwiartek, gracze wystawiają po trzy oddziały, na przemian, począwszy od tego, który rzucił, mniej. Wystawić można oddziały, bez bohaterów (nie wolno wystawiać samych bohaterów), każdy z graczy zajmuje wybrany przez siebie wolną ćwiartkę. Potem jest rzut na zaczynanie +1 ma ten, który pierwszy skończył się wystawiać. W swojej pierwszej turze, można do wybranego, wystawionego oddziału dołączyć jednego bohatera, reszta armii idzie do rezerw. Rezerwy wychodzą normalnie z tą różnicą, że rzucamy D3 i patrzymy, w której (naszej) ćwiartce się pojawią. I najlepsze,jeżeli jednostki zostały wystawione w taki sposób,że mogą szarżować w pierwszej turze, to aby móc to zrobić muszą zdać test LD, jeżeli go obleją, to działają normalnie.
Nie wiem, czy wam się podoba, ale imo jest zabawny, no i zawsze można go jakoś zmodyfikować.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Ja od razu mówię że jestem przeciwny. Spory opór był już przy meeting eng gdzie była odrobina losu i ciężkie ustawienie cięcia stołu. Liga powinna mieć jak najprostsze zasady. Ale jak zwykle się dostosuję do głosu rozsądnej większości.
Grolshek pisze:Ja od razu mówię że jestem przeciwny. Spory opór był już przy meeting eng gdzie była odrobina losu i ciężkie ustawienie cięcia stołu. Liga powinna mieć jak najprostsze zasady. Ale jak zwykle się dostosuję do głosu rozsądnej większości.
Spoko, tego się spodziewałem, ale skoro padła propozycja Dreefa, nie mogłem nie spróbować.

- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Grolshek pisze:Wrzucaj. Zagłosujemy.Dreef pisze:Tak się zastanawiam.. Może zrobilibyśmy swój własny rivendellowski scenariusz na lige?![]()
Liga rozwija się fajnie, liczba uczestników wzrasta, może dałoby się coś nowego napisać, co urozmaiciłoby ligę/ligi późniejsze ?
Zarys pomyslu, jesli sie spodoba to opracuje to dokladniej:
Kazdy z graczy dostaje "token" - jest to skarb danej armii. Dowodca wybiera (albo losuje sie) oddzial ktory jest powiernikiem tego skarbu. Jezeli przeciwnikowi NIE UDA sie zniszczyc/zagonic danego oddzialu, posiadacz "skarbu" dostaje dodatkowe 300 pkt. Jezeli oddzial bedacy powiernikiem zostanie zniszczony ale "skarb" zostanie znaleziony przez inny oddzial - dowodca dostaje 150 pkt. Jezeli oddzial zostanie zniszczony a przeciwnik przejmie skarb - przeciwny dowodca dostaje 300 pkt.
Jezeli oddzial ze skarbem ucieknie za pole bitwy nikt nie dostaje pkt za ten skarb.
Plus, taka rzecz pod dyskusje - czy powiernik skarbu (ale tylko ten podstawowy) powinien dostac jakas zasade specjalna? (Np. Stubborn)

-
- Wałkarz
Panowie i panie jest nowy wątek do ustawek. Myślę,że sie sprawdzi:)
Warszawa Rivendell ustawki taki jest wątek.
viewtopic.php?f=28&t=38111
Warszawa Rivendell ustawki taki jest wątek.
viewtopic.php?f=28&t=38111
rozumiem że dodatkowa kostka PP dla wszystkich armii znikła?
myślałem, że znalazłem rozpiskę dla Tomb Kingów na te ligę, ale nie na te ograniczenia
limit dla hero i oddziałów bolą
myślałem, że znalazłem rozpiskę dla Tomb Kingów na te ligę, ale nie na te ograniczenia
limit dla hero i oddziałów bolą
Ostatnio zmieniony 3 lut 2013, o 20:18 przez Morog, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Groszek, na liście zgłoszonych dwukrotnie jest wpisany Crane (tak informacyjnie).
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
mi wystarczy 204sYsek pisze:215 pkt na bohatera?prosze....

https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
Czyżbyś grał ostatnio z kimś kto nie miał podstawek pod maszynami?Grolshek pisze:Uprzedzam że przeciwnik ma prawo ściągnąć maszynę bez podstawki ze stołu. Równy miesiąc na wycięcie kawałka plastiku nożyczkami to raczej wystarczający czas.

- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Ostatnio zaczyna mnie drażnić jak grzecznie wspominam: "nie masz podstawki pod maszyną na ligę" a widzę pusty wzrok z miną "pierdziel pierdziel ja się prześpię"... Tym samym daję wolną rękę przeciwnikowi. Chcesz grać z maszynami bez podstawek ? Twoja wola. Nie chcesz ? Zdejmujesz...Solider pisze:Czyżbyś grał ostatnio z kimś kto nie miał podstawek pod maszynami?Grolshek pisze:Uprzedzam że przeciwnik ma prawo ściągnąć maszynę bez podstawki ze stołu. Równy miesiąc na wycięcie kawałka plastiku nożyczkami to raczej wystarczający czas.![]()

edit: nadmieniam że great cannon na postawce mniejszej od 40/80 nie przejdzie. Od biedy może być zamiennie 50/75.
I bardzo dobrze jestem na tak, zwlaszcza, ze dzisiaj skonczylem podstawki pod moje dziala. 

- Magnus the Pious
- Magnus the Pious