Prace Heliona ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Prace Heliona ...
Outridersi świetni, konie bardzo realistyczne, porządne metaliki, niezłe płaszcze.Mortar + obsługa git.Rycerze pięknie skonwertowani, czekam na efekt końcowy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rycerze zapowiadają się bardzo ciekawie .
Mortar fajny ale modele obsługi jakoś dziwnie wyrzeźbione (głównie twarze).
Outriderzy pomalowani naprawdę porządnie, szczególnie koniki i płaszcze.
Mortar fajny ale modele obsługi jakoś dziwnie wyrzeźbione (głównie twarze).
Outriderzy pomalowani naprawdę porządnie, szczególnie koniki i płaszcze.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
sprawa z brązami jest u mnie bardzo prosta, a oto przepis:tedzio pisze:Jak malowałeś drugiego konia od lewej (skóra + grzywa) w jednostce outridersów? Maluje teraz pegaza, nie chce szarego lub białego i szukam właśnie jakiegoś ładnego brązowego, a ten właśnie mnie zaciekawił.
bierzesz jakiś brąz (preferuję bestial brown i snakebite, tutaj jest ten pierwszy chyba);oba różnią się bardzo przy rozjaśnianiu, pierwszy podchodzi pod różowy trochę, dlatego dodaję najpierw burbonica (już po pokryciu modelu bazowym brązem) w relacjach 2:1, potem stopniowo co warstwę zwiększam ilość burbonica, ale do mieszanki od 3-4 warstwy dokładam jeszcze odrobinę (zwiększając ilość co warstwę) bleached bone tak aby mieszanka na finał nie była zbyt jasna....oczywiście wszystko mocno z dodatkiem wody; snakebite jest łatwiejszy, ponieważ wystarczy bleached bone bez ingerencji burboniciem; oba kolory łączy zastosowanie inków na koniec; tutaj stosuje dwa różne: ogryn flesh, lub griffon sepia (ten znacznie częściej), tylko nakładam na cały obszar a nie tylko na wgłębienia; podobnie robię rzemienie i inne elementy "czysto brązowe";
grzywa malowana standardowo; czarny bazowy, i krawędzie robione mieszanką shadow grey i czarny (taki wchodzący w niebieski), ale nie przechodziłem "ponad" shadowa, aby był jaśniejszy, max jest tam 4-5 warstw rozjaśnień; całość pokryta baaaardzo rozcieńczonym czarnym.
Co do mortara a właściwie obsługi, to była zabawa/testowanie inków, normalnie po nałożeniu inków jeszcze wyciągam kolory na twarzy, tutaj tego nie zrobiłem, przez co są bardziej "opaleni", może poprawię w przyszłości, sam moździerz również poszedł pod testy, zamiast dwóch bazowych brązów, zastosowałem scorched brown, przez co jest trochę za ciemny, na żywo znacznie lepszy
Grabz. na Wilkach jest dobrze widać sztandar z "T-shirta", ma fakturę jeszcze materiału, ale bez farby i w podkładzie tylko....drzewiec robiony z wykałaczki, dojdą jeszcze jakieś wstęgi z gs lub pergaminy
tutaj wystąpił w roli głównej burbonic i bleached bone, rozpoczęte od tego pierwszego potem mieszane, ostatnie highlighty to już sam bleached rozwodniony
Bardzo fajne widzę, że jeszcze sporo przede mną zawalonych nocy z malowaniem.
Używałeś gdzieś washy czy wszystko"ręcznie"? jak nie to zarąbiście wyszło.
Konie bomba, możesz powiedzieć jakich kolorów użyłeś do tego "szarego"?
Te kropierze w konikach to z GS czy jakoś inaczej?
Jedyne co to sceneria zimowa mi nie leży, ale to... kwestia gustu
powodzenia dalej:)
Jedyne co to sceneria zimowa mi nie leży, ale to... kwestia gustu
powodzenia dalej:)
Grejt Puzon of de Empajer
Kropierze to GS, ale nie ten orgyginalny by GW, tylko polski, jest bardzo sztywny i praktycznie się nie klei (doklejany na supergluta do konia) dzięki czemu można formować części w rękach albo na biurku i doklejać po wyschnięciu;bayer pisze:Bardzo fajne widzę, że jeszcze sporo przede mną zawalonych nocy z malowaniem.
brązowe były oczywiście Inkowane....nie mam tyle czasu aby dłubac jeden model miesiąc
Ten jeden szary "rodzynek" to codex grey pomieszany z białym i czarnym, tutaj jako ink zastosowałem b.ciemną mieszankę i wyciągałem później krawędzie jaśniejszymi odcieniami, zaś "skarpetki" to po prostu biały i bleached bone
musisz tylko uważać przy nakładaniu kleju na wewn. stronę, jak masz za gęsty to materiał ma tendencję do rozciągania ( ja celowo trochę rozciągam materiał, aby nie spuchł pod wpływem farby lub kleju)....kwestia wprawygrabz pisze:Dokładnie obejrzałem, teraz tylko czekam na coś szmacianego do usunięcia z garderoby i wypróbuje metodę.
spox, nie ma żadnego c czy R w kółku o przynależności praw autorskich
jakieś porady, krytyczne spojrzenie może coś do Wilków
jakieś porady, krytyczne spojrzenie może coś do Wilków
Musze ci chyba cyknac ludzkie fotki bo w realu to lepiej wyglada Szczególnie altanka
Darek mimo wszystko uważa, że jego telefon robi dobre zdjęcia - na szczęście tych outriderów i mortara mu cyknąłem troszkę lepiej. Ale jedno jest pewne... praca z wash-ami piorunująco skraca czas malowania figsów.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
mały update z tym nad czym teraz męczę się, są to BSB konny, Pegazord oraz 10 White Wolfów, ci ostatni dość zaawansowani i jeszcze sporo roboty, a po nich 9 kolejnych czeka, zdjęcia jak zwykle komem, obietnica Szczura wiążąca jest więc zagoszczą lepsze foty, enjoy
Pegazord, w podkładzie po konwersjach
BSB
coś tam można spojrzeć jak to wygląda, na WW sporo freehandów mnie jeszcze czeka, gołych pasów nie będzie
przepis na pancerz w galerii Bayarda podałem już
EDIT: zamieściłem na następnej stronie ciut lepsze foty White Wolfów a poprzednie z tego postu skasowałem
Pegazord, w podkładzie po konwersjach
BSB
coś tam można spojrzeć jak to wygląda, na WW sporo freehandów mnie jeszcze czeka, gołych pasów nie będzie
przepis na pancerz w galerii Bayarda podałem już
EDIT: zamieściłem na następnej stronie ciut lepsze foty White Wolfów a poprzednie z tego postu skasowałem
Ostatnio zmieniony 5 sie 2010, o 16:21 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
także uważam że kropierze nie są dobre...technicznie ok ale zbyt jaskrawe i tak kuje w oczy że aż
ale poprzednie prace ładne bardzo
ale poprzednie prace ładne bardzo
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: