Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dreef
Falubaz

Re: Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Post autor: Dreef »

Solider pisze:
Oj tam oj tam, strzyga jest mocna ale zeby od razu Gamebreaker?;) z pedantem klepie sie dluuugo ;)
Nie każdy ma pedanta. Jak grałem przeciwko Strzydze to dwa razy grę ustawił, nie wspomnę o tym, że nie chciał umrzeć. ;)
A magia Death?

Ze zacytuje podpis Jankiela
Jankiel pisze: Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
:wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Nie każda armia ma magie Death [-X
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Imperium ma ;)
Skaveni za to mają czar zamieniajacy modele w szczury ;) i slejwy ktorymi mozna karmic Strzyge.

Ja nie mowie ze Strzyga jest zła, kiepska itp. Po prostu da rade z nią wygrać ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Solider pisze:
Bartosz pisze:
misha pisze: 2 popychaczki
pytanie do orgów: czy w III lidze można mieć zdublowany czar (pierwszy z bounda, drugi wylosowany)?
Chodzi Ci o zerówkę? To odp. brzmi tak.
chodzi mi o to, czy można mieć dwie popychaczki?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

@Bartosz #-o
nie możesz 2x wylosować tego samego czaru, ale boundspelle to w ogóle inna bajka przecież i żadne zasady tego nie zabraniają, chyba, że organizator zabroni, ale to spora nadgorliwość by była, zgodnie z RB i uściśleniami sędziowskimi możesz sobie wylosować czar jak każdy inny i mieć boundspell

uscislenia sedziowskie klaryfikuja tylko kwestie "wybierania" czarów na poziomie rozpiski i loremasterów, a nie boundów.

swoją drogą, skoro WE mogą triplować core, to czemu Orki albo Bestie nie mogą? tak samo "słabe" armie, a już nie wspomnę o ograniczceniu na 30 modeli
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

lol, jak na razie 1/4 armii to VC - trzeba wymyślić coś na eteryków bo jakieś chore rzeczy wchodzą
PS. ja bym przyciął ilość modeli eterycznych, a nie tylko ilość unitów, jak na razie wchodzi na luzie 10 hexów i 5 cairn wrathów z banshetką, a do tego jeszcze spec znający wszystkie czary z wampirycznego, 30 ghuli i jak chcesz to drugi bohater i jakieś szkiele/zombi/wilki/coś

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

a nie lepiej pyknąć w takie eteryki z hody? fiku-miku i oddział znika!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Bartosz pisze:a nie lepiej pyknąć w takie eteryki z hody? fiku-miku i oddział znika!
@misha dobrze prawi odnosnie czarow. Ilosc modeli w oddziale to ograniczenia ogolne, skoro pomysl jest zapozyczony nie widze powodu, aby to zmieniac. WE nie maja innych corow poza lukami dlatego maja zwiekszony limit. Bestie i Oraksy maja sporo corow wiec sobie poradza.

Co do eterykow nic nie zmieniamy, bo wyjdzie na to, ze beda tylko ciecia i bedziemy grac jedynie na corach. Wy Oczko przynajmniej macie hode, a inne armie? Poza tym ile razy trafisz na VC-ty. :lol2: :lol2: :lol2:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Ja? statystycznie trafisz raz na 4 bitwy, czyli ja trafie 3 razy
tak wiem że mam hodę, albo w każdym razie mogę ją mieć, bo ostatnio różne głupie pomysły przychodzą mi do łba tak na przykład Hoda jest fajna, ale dwa strzały ze snajpem też są fajne szczególnie na te punkty, oczywiście mogę wziąść obie teoretycznie ale cóż. Teraz mam pytanie, skoro można grać na Specach to myślałem o wzięciu takowego, tylko są pewne niejasności co do jego zasad - jest koleś o nazwie Skaw the Falconer, ma on trzy jastrzębie z których może strzelać, teraz są dwa pytania jedno łatwe drugie niekoniecznie - mianowicie czy strzaly/ ataki z sokołów są magiczne? Skaw ma asf, a sokoły dają mu w cc 3 ataki z WS 4 i S 4 - są to ataki magiczne? działa na nie ASF( teoretycznie hawki mają własną inicjatywę, ale zasada mówi, że to skaw dostaje dodatkowe ataki, ale z innym WS). No i najważniejsze pytanie - W starych zasadach do Skawa jastrzębie mają snaper shoty, w necie są do znaleziena obie wersje zasad - ta ze snajperem i ta bez, obie są podobno ze strony GW, ale ja tego nigdzie znaleźć nie mogę. nie do końca zatem wiem jak to działa - Anybody? kolesia kosztuje 175 pts, jest a.terem, ma stałego save 4+ ma wszystkie pociski, trzy strzały na 24', asf i w sumie tyle, w combacie zdaje się żadnego save nawet nie ma.
Ostatnio zmieniony 3 gru 2012, o 08:19 przez oczko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

oczko pisze:lol, jak na razie 1/4 armii to VC - trzeba wymyślić coś na eteryków bo jakieś chore rzeczy wchodzą
PS. ja bym przyciął ilość modeli eterycznych, a nie tylko ilość unitów, jak na razie wchodzi na luzie 10 hexów i 5 cairn wrathów z banshetką, a do tego jeszcze spec znający wszystkie czary z wampirycznego, 30 ghuli i jak chcesz to drugi bohater i jakieś szkiele/zombi/wilki/coś
Jaki spec ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

niejaki manfred the acolyte - jest na liście herosów,kosztuje 200 pts, zna wszystkie czary z wampirzego, dodaj +d3 do inwokacji ma mieczyk który za każdego wounda generuje 1 power/dispel dice, leczy się oczywiście coś tam jeszcze ma chyba ze specjalnych zasad ale nie wiem co

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

oczko pisze:niejaki manfred the acolyte - jest na liście herosów,kosztuje 200 pts, zna wszystkie czary z wampirzego, dodaj +d3 do inwokacji ma mieczyk który za każdego wounda generuje 1 power/dispel dice, leczy się oczywiście coś tam jeszcze ma chyba ze specjalnych zasad ale nie wiem co
A na przykład zasada w regulaminie "żadnych specjali" coś mówi na temat dostępności wyżej wymienionego ? #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

mówi mówi, ale z tego co wiem dodano go sopiero wczoraj, bo wcześniej go nie zauważyłem, a sugerowałem się też wcześniejszą dyskusją o specach

Awatar użytkownika
KILO
Wałkarz

Post autor: KILO »

ja mam straszny problem ze szczurami mianowicie tylko dwóch herosów i ograniczenie do 30 modeli, herosi mają liderkę na poziomie 5,6 masakra a przecież bsb i jakaś magia by się przydała :roll:

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

przecież masz strenght in numbers, po za tym możesz dać gienia do oddziału np. storverminów z dyscypliną, wtedy zdaje się będzie rozdawał wyższą liderkę( co do tego ostatniego nie jestem pewien)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

WE nie maja innych corow poza lukami dlatego maja zwiekszony limit.
hmm Driady to pewnie Rare co? :) dobra nie marudzę :D

@Oczko
nie rozpaczaj :) postaraj się tak grać, żeby wygrać, ta liga i tak nie będzie zgłoszona do ligi ogolno polskiej więc to takie luźne turlanie kostkami.
złóż swoje ludki pod eteryczne VC'ty, wyzwij Bartosza na challeng w 1 rundzie i skop mu tylek
na Crypty możesz mieć flamingi na oddziale, więc jesteś w stanie zdjąć te regenerację

swoją drogą w styczniu będę na urlopie rodzicielskim i prawdopodobnie nie będę miał w ogóle czasu na turlanie, ale to jeszcze sie okaże

@Dungeon
Oczko dobrze pisze :) zawsze na coś ci będzie brakować, nic nie poradzisz, albo BSB albo magia :) proste
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

misha - ja ich tylko podpuszczam, ja doskonale wiem ze ze mną armia eteryków łatwo mieć nie będzie, drzewa wszystki mają magiczne ataki, do tego mam przedmiot za 25 pts który daje magic ataki na hero i oddział, także na strzelanie, więc spokojna twoja
rozczochrana

co do czasu na grę, to dzieciak musi się od najmłodszych lat wciągać w hobby, nigdy nie jest za wczześśśnie na początek treningu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Dungeon Keeper10 pisze:ja mam straszny problem ze szczurami mianowicie tylko dwóch herosów i ograniczenie do 30 modeli, herosi mają liderkę na poziomie 5,6 masakra a przecież bsb i jakaś magia by się przydała :roll:
Ja gram bez magii, to moj wybor, bo wszystko mi sie nie miesci. Na takie punkty trzeba z czegos rezygnowac wlasnie o to chodzi, nie ma armii kompletnych.

@ misha, zapomnialem o drzewkach, ta armia praktycznie wymarla, wiec czlowiek o jej jednostkach zapomina. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

ja ci dam wymarła, w Wawie gra nią sporo graczy, w samej lidze na razie jest dwóch We NA 15 zgłoszeń to trochę więcej niż popularnego np. WOchu, tyle samo co emp

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

a ja grubasów zamieniam na moją najlepszą armią, pamiętajcie armie zaciężne są najlepsze !!! :)
Obrazek

ODPOWIEDZ